Genul Rubivirus

Genul Rubivirus include un singur reprezentant : virusul rubeolic.
Patrunderea virusului in organism se realizeaza pe cale respiratorie. La nivelul mucoasei rino-faringiene are loc o prima etapa de replicare virala activa. Urmeaza apoi migrarea la nivelul ganglionilor limfatici regionali si patrunderea in sange (viremie). Sursa de virus este reprezentata de omul infectat care in perioada prodromala elimina virioni infectiosi prin secretia nazo-faringiana, precum si prin urina, fecale. Boala devine manifesta dupa 2-3 saptamani de la contaminare. Primul simptom este, de obicei, o eruptie cutanata maculo-papuloasa cu localizare initial faciala si care se extinde ulterior. Simptomul caracteristic este insa adenopatia la nivel preauricular, occipital si latero-cervical. Infectia congenitala constituie o forma extrem de grava a infectiei cu v. rubeolic. Daca, de obicei, rubeola are o evolutie benigna, in cazul in care infectia survine la femeia insarcinata, urmarile asupra produsului de conceptie sunt extrem de severe :
- decesul fatului in uter
- malformatii congenitale cardiace, oculare, ale sistemului nervos (microcefalie), viscerale.




Scarlatina (infecție cu Streptococ beta-hemolitic grup A)

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...apetitului, edemațierea amigdalelor și a nodulilor limfoizi regionali. (1), (4)   Diagnostic Diagnosticul scarlatinei este realizat adesea pe baza elementelor clinice. Cu toate acestea, exudatul faringian poate fi util pentru certitudinea ...de un virus rubeolic, ce aparține familiei Togaviridae, genul Rubivirus); meningită (exantemul prezent în cadrul acestei afecțiuni nu dispare la compresiune) . (3)   Evoluție și ...sindromul febril și angina, implică administarea antalgicelor și a antipireticelor.
Rubeola

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...rezultatele culturilor nazofaringiene sau urinare sunt negative in mod repetat. Diagnostic La copiii sau adolescentii in stare buna de sanatate, diagnosticul de rubeola este clinic, iar analizele de laborator nu sunt necesare. Cand exista dubii diagnostice, cresterea titrului imunoglobulinelor specifice rubeolice pe o perioada de 2 saptamani ...mai putin severe decat cele intalnite in cazul infectiei rubeolice.
Artrita virala

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...exista un test specific pentru niciun tip de artrita. Diagnosticul se pune pe anamneza. Testele sanguine si radiografia nu sunt foarte utile.In cele mai multe cazuri artrita virala ...sexuala. Artrita din rubeola Acest virus este sangurl membru al genului Rubivirus si este ARN monocatenar. Infecteaza oamenii, mai ales femeile, iar transmiterea se face prin secretii nasofaringiene cu virf ... eruptia maculopapulara poate fi pruriginoasa. Diagnostic Studii de laborator: Parvovirus B19 - perioada de incubare de 7-18 zile, iar viremia de 5-6 zile: ...sunt eficiente la uni...
Febră și bubițe pe piele - erupțiile febrile la copil - Bolile copilului

» Secțiunea: Ghid de sănătate

...trebui să fie de minimum 4 zile după apariţia erupţiei.Diagnosticul diferenţial: boala Kawasaki scarlatina alte exanteme ...rubeolic, un virus ARN, din familia Togaviridae, al genului Rubivirus. Perioada de incubaţie este de 14-21 de zile. Rubeola este o boală contagioasă mai puţin severă decât rujeola ...molluscum contagiosum, eritemul multiform, pitiriazisul rozat, exantemul viral nespecific, etc.
Familia Togaviridae

» Secțiunea: Dicționar

...extrem de grave. Pentru patologia umana prezinta interes : - Genul Alphavirus - Genul Rubivirus. Caractere comune Morfologie si structura Virionii sunt de forma sferica, anvelopati, cu dimensiuni de 40-70 nm. Structura este reprezentata de ...membrana citoplasmatica. Eliberarea virionilor din celula se realizeaza prin inmugurire.


Mai multe despre Genul Rubivirus (căutare avansată)