Hemoragie ventricularăHemoragia subarahnoidiana

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...in spatiul subarahnoidian prin ruperea cortexului sau prin inundatie ventriculara; din plexurile coroide urmand calea sistemului ventricular; in urma ruperii arahnoidei din ...hemoragie intracerebrala; electrolitii serici – secretia inadecvata de ADH, urmata de hiponatremie, apare datorita produsilor de rezorbtie a sangelui; examene ale aparatelor ...rezerva sunt: angioplastia intraarteriala percutana si administrarea intravenoasa de papaverina.
Hemoragia intracraniana la nou-nascut

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...intracraniana si apare aproape exclusiv la nou-nascutul prematur. Hemoragia intraventriculara Acest tip de hemoragie apare la aproximativ 25-30% dintre copiii cu greutate sub 1.500 de grame si varsta ...compresiune pe trunchiul cerebral. Tratamentul de electie este cel simptomatic.
Anevrismul cardiac

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

Anevrismul reprezintă o modificare structurală a peretelui arterial (cel mai adesea), de natură degenerativă sau secundară unor infecții sau inflamații care se manifestă printr-o dilatare anormală, localizată a peretelui vasului de sânge. Peretele arterei suferă o slăbire a rezistenței, în special la nivelul ...
Intoxicația cu salicilați

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...ales pentru tratarea reumatismului, dar folosit și în industria alimentară și cosmetică) și subsalicilat de bismut (tratează arsurile gastrice, indigestia, și starea generală de rău). (3) Intoxicația cu ... hipokaliemie (un nivel prea scăzut al potasiului din sânge) simptome auditive scădere a auzului surzire tinitus simptome ...primii pași în evitarea complicațiilor cauzate de intoxicația cu salicilați.
Regurgitarea pulmonara

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...pot apare cind severitatea si durata regurgitarii determina dilatare ventriculara dreapta si decompensare. Dispneea la efort este frecventa. Fatigabilitatea usoara, cefaleea, edemul periferic, angina pectorala, palpitatiile sau sincopa ...mai severe si necesita inlocuirea valvei pulmonare pentru imbunatatirea prognosticului.
Intoxicația cu Digoxin

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...de pompa Na/K-ATPaza, inhibă activitatea ei enzimatică și transportă potasiul în fibră și intră sodiul în celulă, prin transport activ. Ca rezultat, crește sodiul intracelular și scade potasiul ...tablete se face în proporție de 70-80%, cu o biodisponibilitate de 95%. Excreția renală este în proporție de 60-80%. Debutul acțiunii după administrare orală este la 30-120 minute, ...mare decât doza minimă care produce efecte adverse minime. (1)
Lipodistrofia generalizata

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...conditii heterogene in care elementul comun este lipsa grasimii. Deficitul de tesut adipos poate fi partial sau generalizat, iar anomalia poate fi congenitala sau cistigata. In toate aceste ...aparenta. Cardiomegalia este observata in hipertrofia musculara si disfunctia ventriculara. Largirea camerelor cardiace este demonstrata la echocardiografie alaturi de murmur sistolic de ejectie. Stenoza arteriala periferica poate fi ...cistigata mor la virsta mijlocie prin hemoragie din varice esofagiene.
Boala cardiaca hipertensiva

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...ventriculului sting. Dintre pacientii cu hipertensiune arteriala, 15-20% dezvolta hipertrofie ventriculara stinga. Riscul creste de doua ori in caz de obezitate asociata. Hipertrofia ventriculara stinga reprezinta cresterea masei ventriculare ...functiei sistolice si diastolice ventriculare stingi, precipitat de abuzul alimentar, ischemia miocardica, cresterea acuta a tensiunii arteriale. Pot dezvolta aritmii cardiace, in special fibrilatie atriala, sau simptome ale ...simptomelor sau cefalee, ameteli, insomnie, palpitatii- cresteri moderate si periodice ale valorilor tensionale- F. O...
Sindromul Q-T lung

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

Sindromul congenital Q-T lung este o afecțiune cardiacă ereditară rară, a cărei manifestare majoră este prelungirea intervalului Q-T în cadrul înregistrării electrocardiografice a activității electrice a inimii. Această modificare electrocardiografică poate cauza aritmii și/sau moarte subită cardiacă, fenomene precipitate de stresul emoțional ...
Leșin (sincopa)

» Secțiunea: Semne și simptome

Leșinul reprezintă pierderea tranzitorie, spontană și reversibilă a conștienței ca urmare a hipoperfuziei cerebrale ce poate determina și pierderea tonusului postural. Termenul medical pentru leșin este „sincopa”, cuvânt ce provine din limba greacă și înseamnă „a întrerupe”. Există ...
Cardiomiopatia la cocaina

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...de cocaina a fost estimat a creste masa musculara ventriculara stinga cu aproximativ 70% fara crestere asociata a presiunii sanguine arteriale, frecventei cardiace, reninei, aldosteronului sau cortizolului, conducind ...mult mai rapida. Alcoolul in combinatie cu cocaina creste biodisponibilitatea drogului. In plus, alcoolul permite carboxilesterazei sa transfere o grupare etil la cocaina pentru a forma cocaetilena, cu ...crescut de a dobindi HIV si alte infectii transmise sexual.
Flutter atrial

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

Flutter-ul atrial este o tahicardie supraventriculara caracterizata de activitatea electrica atriala dezorganizata si deteriorarea progresiva a functiei electromecanice atriale. Manifestarile electrocardiografice de flutter atrial ...feocromocitomul nivelele scazute de calciu, magneziu, potasiu agentii simpatomimetici, alcoolul, electrocutarea. Cuazele nonvasculare respiratorii includ: embolismul pulmonar, pneumonia ...pacientii cu insuficienta cardiaca si functie ventriculara stinga redusa. Amiodarona este un antiaritmic de clasa Ia pentru pacientii care sunt into...
Insuficienta pulmonara (a valvelor pulmonare)

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...apare cand severitatea si durata regurgitarii determina dilatarea ventriculara si decompensarea. Dispnea la efort este cea mai frecventa acuza. Fatigabilitatea, cefalea, edemele periferice, durerea pectorala, palpitatiile ...mai ales la cei cu risc chirurgical inalt. (3) (1)
Ruptura miocardica

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...de antiinflamatoare nesteroidiene, tromboliza tardiva. Factorii protectivi cuprind: hipertrofia ventriculara stinga, istoric de infarcte anterioare, insuficienta cardiaca congestiva, boala cronica ischemica a cordului, consumul de beta-blocanti dupa infarct ...care se prezinta cu hipovolemie decit cei cu tamponada pericardica.
Sindromul de repolarizare precoce

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...şi constă în principal din activarea curenţilor de potasiu care mediază ieşirea potasiului din celula miocardică, pe baza gradientului de concentraţie. Revenirea la potenţialui de ...aritmogen în sindromul de repolarizare precoce rămân necunoscute. [2]
Intoxicația acută cu Acid acetilsalicilic (aspirină)

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...pot fi obiectivate scăderi ale concentrațiilor serice ale calciului, potasiului sau modificări ale altor electroliți; determinarea pH-ului; electrocardiogramă în vederea evidențierii tulburărilor ... intoxicațiile cu organofosforate, etilenglicol, clor, hidrocarburi, fier. (1, 2, 3, 4, 5, 6, 11) Tratament Tratamentul unei intoxicații cu acid acetilsalicilic presupune asigurarea suportului vital, limitarea absorbției ...și hemodializa. (1, 2, 3, 4, 6, 8, 11, 12)
Hidrocefalia la copil

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

Hidrocefalia la copil este rezultatul creșterii volumului de lichid cefalorahidian (LCR) intracranian în toate sau în unele părți ale spațiilor care conțin LCR ca urmare a creșterii presiunii LCR din diverse cauze, această creștere de volum nefiind rezultatul atrofiei sau disgeneziei ...
Tetrapareza spastică (boala Little)

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...de persoanele din jur și nu vor putea avea niciodată o viață normală. Etiologie Cauzele care determina tetrapareza spastică sunt uneori extrem de greu de determinat, fiind ...postnatal, nou-născutul fiind letargic și prezentand dificultăți majore în alimentare. b. Etapa distonică este imediat următoare și apar mișcări distonice (contracții involuntare și dureroase care determină ...în acceptarea și înțelegerea patologiei de care suferă copilul.
Insuficiența cardiacă acută

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...decompensării cardiace. Ionograma poate indica creșterea ionilor de potasiu (K) sau sodiu (Na) care pot determina apariția unor complicații cardiace. Hiperpotasemia poate determina apariția tulburărilor ... zile de la debutul sindromului decompensator. [5], [9], [12]
Tumori benigne ale laringelui

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...la nivelul epiglotei, pliurilor ariepiglotice si pe banda ventriculara. Are dimensiuni variabile, forma rotunjita, neteda si de culoare galbuie. Tulburarile respiratorii se intalnesc mai frecvent decat ...al continutului.Tratamentul consta in punctie, incizie sau excizie a peretelui.
Copilul cu boala critica

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...plus prin examinare, decat sa se inceapa un tratament inadecvat.Observatia incepe prin determinarea: lipsei de vioiciune; raspuns scazut la stimuli; ...se incadreaza bradicardia sau asistolia la sugar si fibrilatia ventriculara care este mai comuna la adolescent sau adult.Ritmul cardiac anormal se manifesta prin: colaps; ...disfunctie organica multipla; pacienti cu leziuni neurologice.
Boala veno-ocluziva pulmonara

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...semnele insuficientei cardiace drepte. Acestea cuprind distensia jugularelor, unda ventriculara dreapta, sunet pulmonar gros, edem pedios si sensibilitate epigastrica. Crepitantele respiratorii pot fi auzite daca infiltratele pulmonare sunt ...Recurenta dupa transplantul cord-plamin a fost raportata la un pacient.
Coagularea intravasculara diseminata (CID)

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

... dispozitivele prostetice, sunturile, dispozitivele de asistare ventriculara. Coagularea intravasculara diseminata cronica Cauze maligne: tumori solide si leucemia. Cauze obstreticale: ...traumei majore prezenta coagulopatiei de consum dubleaza rata de mortalitate.
Intoxicația cu arsenic

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...chiar deces.Arsenicul, al 33-lea element în tabelul periodic al lui Mendeleev este un metal greu care există în natură în trei forme: ...nivel intestinal. Gazul de arsen este foarte toxic. [1]Toxicitatea arsenicului se datorează efectului său asupra a numeroase enzime celulare care determină afectarea metabolismului și a ... alcool care nu se găsesc în comerț), suplimente alimentare medicamentoase, medicamente naturiste.Intoxicația cu arsenic afectează mai multe organe și sisteme. [2]Simptomele debutează într-un interval de ...ingestia de so...
Angina pectorala instabila

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...din angina pectorala instabila rezulta din cererea excesiva sau inadecvata de oxigen, glucoza si acizi grasi liberi. Bolile care determina ischemie secundara sunt cele prin cresterea cererii de ...cu infarcte anterioare mari si mai ales cu functie ventriculara stinga compromisa dar fara hipotensiune. Terapia poate fi inceputa la 24 ore de la internare si monitorizata pentru ...temporara se foloseste pentru rezolvarea disectiei acute post-APTL. Endoprotezarea biodegradabila ar preveni complicatiile date de relativa rigiditate a stentului. Endoprotezele metalice acoperite cu polimeri ar ...


Mai multe despre Hemoragie ventriculară (căutare avansată)
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.