Hiperinsulinism

Sindromul Alstroem

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

... Nistagmus Fotofobie Simptomatologia oculara va degenera in retinopatie neinflamatorie, pana la orbire completa Unii copii cu sindromul Alstroem ...Lipemia (inclusiv nivelul trigliceridelor) Hiperglicemie cu hiperinsulinism Audiograma Electrocardiograma Analiza functiei tiroidiene Diagnostic diferential: Diferentierea sindromului Alström de ... Risc de complicatii ale diabetului si dislipidemiei: boala coronariana
Hipoglicemia la nou-născut

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

... Hipoglicemia neonatală este definită de un nivel plasmatic al glucozei sub 30mg/dL (1, 65 mmol/L) în primele 24 de ore de viață și sub 45 mg/dL (2, ...Asfixia la naștere și stresul perinatal cresc riscul hiperinsulinismului în perioada perinatală din cauza utilizării metabolismului anaerob pentru a menține concentrația sangvină de glucoză. ... Alegerea corectă a tratamentului poate fi dificilă.
Cancerul pancreasului endocrin - Insulinomul

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...trebuie sa manince foarte des pentru a preveni aparitia simptomatologiei. Unii dintre acestia au dezvoltat simptome psihiatrice cauzate de hipoglicemie. Diagnosticul se pune prin masurarea simultana a glicemiei ...Cistigul ponderal apare la 20-40 % dintre pacienti, datorita hiperinsulinismului.DiagnosticStudii de laboratorDiagnosticul biochimic este stabilit in 95% dintre pacienti dupa un post de 72 de ore cind se ...alte metode. Polichimioterapia a obtinut rezultate mai bune decit monochimioterapia.
Omfalocelul

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...fi: dezvoltare deficitara a plaminilor, status functional digestiv deficitar, malformatii ale inimii, sindromul Beckwith-Wiedeman (conditie caracterizata de macroglosie, hiperinsulinism si hipoglicemie) si anomalii cromozomiale. Nu se cunoaste cauza exacta a omfalocelului sau daca se poate aborda o ...diametrul diminuat al cavitatii toracice si problemele respiratorii care rezulta.
Macrosomia - nou-nascutul cu greutate mare la nastere

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...de gestatie vom clasifica: nou-nascutul prematur (nou-nascutul cu varsta de gestatie sub 37 saptamani); nou-nascutul la termen (nou-nascutul cu varsta ...prezinta in cursul trimestrului III de sarcina hiperglicemie. Un procent de 75% din concentratia de glucoza a mamei va trece la fat, traversand placenta prin procesul de difuziune ...regimul hipocaloric tranzitoriu care urmeaza pensarii cordonului ombilical, deoarece hiperinsulinismul scade glicemia. Copiii mamelor diabetice prezinta un risc crescut de detresa respiratorie idiopatica, hipocalcemie, policitemie, tromboza ...
Obezitate

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...masa corporala (masa grasa si musculara) barbatii prezinta un procent de grasime de 15-20%, iar femeile 25-30%, astfel explicindu-se predominanta afectarii feminine. In functie de aceste limite, obezitatea ...greutate este incheiat. Cauzele obezitatii Etiologia obezitatii este multifactoriala. Aceasta cuprinde urmatoarele afectiuni care predispun la obezitate: factori metabolici, factori genetici sedentarismul, stilul de ...cu un numar de factori de risc cardiovascular, incluzind hiperinsulinismul si rezistenta la insulina, hipercolesterolemia, hipertrigliceridemia, niv...
Sindromul metabolic

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

... colesterolului, apariţia hipertensiunii arteriale. Acestea apar consecutiv hiperinsulinismului şi vor determina creşterea riscului cardiovascular şi a riscului de a face diabet tip 2. Creşterea unor marker inflamatori sistemici precum proteina C reactivă, fibrinogenul, interleukina 6, tumoral necrosis factor. Factori de risc ce cresc posibilitatea de apariţie ...stării de sănătate, în special tensiunea arterială, glicemia, colesterolul.
Acanthosis nigricans

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

... hiperinsulinemia craniosinostoza (fuziunea prematură a suturilor craniene) [1], [2]. În acanthosis nigricans asociat bolilor maligne se presupune că factorul stimulator al proliferării ...asociată cu obezitatea, urmată de cea asociată hiperinsulinismului și rezistenței la insulină. Asocierea cu bolile maligne este rară. [5] Tipuri de acanthosis nigricans 1. Acanthosis ...tratate cu ajutorul contraceptivelor orale și cu metformin. [1], [6]
Pancreasul

» Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...vaselor mezenterice superioare, distal. Corpul pancreasului are forma prismatic triunghiulara si prezinta astfel trei fete si trei margini. Pe fata anterioara proemina in vecinatatea capului tuberozitatea ...mai importante sunt grupate in sindroamele de hipoinsulinism, hiperinsulinism si disinsulinism. Hipoinsulinismul constituie sindromul diabetului pancreatic de diferite grade, cu hiperglicemie constanta, glicozurie, tulburari ...- implantarea unui pancreas sanatos morfofunctional in locul pancreasului explantat.
Cortizolul - Hormoni

» Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...glomerulară, zona fasciculată și zona reticulată. Datorită diferențelor enzimatice existente între zona glomerulară și cele două zone centrale, cortexul adrenal funcționează ca două entități diferite, ...apetitul alimentar sporit și prin efectul lipogenic al hiperinsulinismului ce însoțesc stările de exces cronic glucocorticoid. Motivul distribuției adipoase particulare (la nivelul feței, regiunii cervicale, ...hipotalamusului sau hipofizei sunt responsabile de apariția insuficienței corticosuprarenaliene secundare.
Complicatiile dializei - Dializa

» Secțiunea: Boli Related

...risc in hemodializa. Manifestarile sunt osteomalacia, anemia microcitara si dementa de dializa (pierderea memoriei, dispraxie, halucinatii, grimase faciale, mioclonus, convulsii) . Deferoxamina leaga aluminiul din tesuturi. Boala de ...hiperglicemii la pacientii nediabetici. Consecintele pe termen lung sunt hiperinsulinismul, agravarea dislipidemiei, obezitatea si malnutritia proteica. Cresterea in greutate: Este frecvent intilnita la pacientii cu dializa peritoneala in ...3 ori pe saptamina. Dializa peritoneala se practica la domiciliu.
Elemente de patologie neonatală

» Secțiunea: Boli Related

...consecință a vasodilatației capilare și arteriolare superficiale, a hematocritului crescut datorită poliglobuliei fiziologice, a cantității mari de hemoglobină și a hipervolemiei. Modificările bruște ale ...ridicată iar dacă supraviețuiesc prezintă paralizie cerebrală în procent foarte ridicat. Resuscitarea în sala de naștere Se recomandă parcurgerea a trei etape în succesiune: permeabilitatea ...tranzitoriu care urmează pensării cordonului ombilical pentru că hiperinsulinismul lor le scade și glicemia. El va prezenta astfel hipoglucagonemie secundară sup...
Criza de hipoglicemie la diabetici - primul ajutor - Primul ajutor în diferite situații

» Secțiunea: Ghid de sănătate

...sanguin de glucoza.Aportul de glucoza este dependent de concentratia plasmatica a acesteia, de fluxul arterial dar si de cat de eficient o extrag celulele. In mod fiziologic, glucoza ...un defect genetic la nivelul tesutului insulino-dependent; apare un hiperinsulinism initial care insa are ca efect, in timp, epuizarea capacitatii secretorii pancreatice.La inceput, dispar variatiile pulsatorii ale insulinei ...a stii in ce situatii si cat trebuie modificata doza.
Dieta in obezitate

» Secțiunea: Dieta și alimentație

...medic sau nutritionist. Pentru ca slabirea sa fie de durata, consumati cu moderatie alimente bogate in principii nutritive, dar cu continut mic de grasimi si calorii.Cateva principii de baza ...dietei, pentru a evita senzatia de foame provocata de hiperinsulinism. In caz contrar, chiar si o dieta hipocalorica poate du.ce la cresterea masei adipoase. Glucidele trebuie sa acopere ...sursa importanta de calorii „goale” (fara aport de substante nutritive).
Dieta în gută

» Secțiunea: Dieta și alimentație

...nivelul dietei este greu de realizat deoarece doar aproximativ 20% dintre pacienți sunt dispuși să realizeze schimbări în această direcție. (1, 3) Moduri de abordare ...că 95% dintre pacienții cu gută asociază și hiperinsulinism și 76% obezitate abdominală, dislipidemie, intoleranță la glucoză. Dieta tradițională cu restricție de purine și alcool ...de mai mare amploare pentru a trece în utilizarea curentă.
Disinsulinism

» Secțiunea: Dicționar

...tulburarile functionale de la nivelul celulelor pancreatice, care determina hiperinsulinism sau hipoinsulinism. Poate fi un semn care sa preceada diabetul zaharat.
Glucoza modificari patologice

» Secțiunea: Dicționar

Scaderi patologice: - hiperinsulinism; - hipertiroidism; - atrofia galbena a ficatului. Cresteri patologice: - diabet zaharat; - hipersecretie de adrenalina; - tumori hipofizare sau ...fata reabsorbtiei si glucoza trece în urina= glucozurie (sinonim: meliturie).
Diabet lipoatrofic

» Secțiunea: Dicționar

...intalneste rar si reprezinta o forma de diabet cu hiperinsulinism si insulino-rezistent, hiperlipidemie cu formare de xantoame localizate subcutanat, hepatomegalie si cresterea metabolismului bazal fara tireotoxicoza. Etiologia acestuia ...sau copilarie. Se asociaza si tulburari de crestere si hiperpigmentatie.
Cauzele asteniei

» Secțiunea: Dicționar

...Cauzele asteniei (în principiu psiho-neurologice şi somatice) sunt de o diversitate practic inepuizabilă : afecţiuni respiratorii (TBC, supuraţii pulmonare, boala pulmonară obstructivă cronică a€“ BPOC ...glandulară : hipofizară, tiroidiană, suprarenală, gonadică, dar şi hiperparatiroidia, hiperinsulinismul etc. ) ; afecţiuni dismetabolice (diabetul zaharat, guta, hipovitaminozele etc. ) ; stări toxice exo- şi endogene (fumat, ...scleroza în plăci, polinevrite, tabes, miotonia, distrofii musculare etc. ).
Boala Cusing

» Secțiunea: Forum medical

...mg maxim) la mine e aproape 30 + hipotiroidie, hiperinsulinism, si hipersecretie de testosteron plasmatic insotit de sindorom de ovare micropolichistice. Hipoton ie musculatura neteda, abdomen destins asemanator unui abdomen de femeie gravida. ...sfat constructiv... multumesc anticipat Cu stima si respect Lavinia R. Oradea
GYMNEMA SYLVESTRE - singura plantă care vindecă diabetul!

» Secțiunea: Forum medical

...diabet zaharat de tip I şi II; - obezitate şi hiperinsulinism; - hipercolesterolemie; - agent împotriva cariilor dentare; Se recomandă utilizarea permanentă! Precauţii : Utilizarea combinată de Gymnema Sylvestre şi antidiabetice orale sau ...Acoperământul meu este DUHUL SFÂNT, Treime Sfântă, Slavă Ţie! ← ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨Â...


Mai multe despre Hiperinsulinism (căutare avansată)
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.