Hipnotic

Reprezinta o substanta medicamentoasa capabila sa provoace somnul.
Hipnoticele sunt interzise la copiii mici, deoarece ele sunt suspectate de a fi responsabile de cazurile de moarte subita a sugarului.
Sinonim: somnifer


Intoxicatia cu barbiturice

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...lor deprima cortexul si substanta reticulata avand efect hipnotic. De asemenea deprima centrii respiratori determinand: apnee produce hipotonie musculara ...caz de rezistenta la tratament se face hemodializa sau hemoperfuzie.
Intoxicatia cu hipnotice si tranchilizante

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

cu diazepam si nitrazepam Nitrazepamul este un derivat de benzodiazepine (BZD), hipnotic si miorelaxant ce provoaca somn asemanator celui fiziologic pentru o perioada de 6-8 ore; timpul lui ...intubatie oro-traheala, se face corectarea hipotensiunii arteriale (hTA), hipovolemiei, diureza osmotica neutra. Dopamina se administreaza pentru cresterea perfuziei renale si a intoarcerii venoase.
Dependența de benzodiazepine (diazepam)

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...sunt anxiolitice (au efect de ameliorare al anxietății) și hipnotice (induc somnul, fiind foarte utile în insomniile de adormire). Cea mai cunoscută substanță din această clasă în România ...anxiolitic al zolpidemului este însă foarte mic. [3], [4]
Somnambulismul

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...cazul consumului de medicamente, ca cele din clasa sedativelor hipnotice (droguri inductoare de somn), antidepresive, neuroleptice, tranchilizante majore, stimulante, unele antibiotice, medicamente impotriva bolii Parkinson, anticonvulsivante, antihistaminice. Poate aparea ...dintre care cel mai folosit este Clonazepamul (efect hipnotic- sedativ).
Insomnia la gravide

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...tulburarile de somn ale gravidelor. Progesteronul are efecte hipnotice, scazind perioada de alerta si scurtind latenta in somnul REM (miscare non-rapida a ochilor), in timp ...plina a stomacului ajuta la evitarea senzatiei de greata. (2)
Insomnia primara

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...tratata pentru multa vreme cel mai adesea cu sedative hipnotice din clasa benzodiazepinelor, dar intre timp au aparut si alternative la aceasta medicatie. Cloralhidratul este util uneori deoarece ...ganduri cu alternative realiste care sa aiba consecinte mai bune.
Insomnia la copii

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...si a celor cu reteta cum sunt agentii hipnotici de scurta durata nu a fost subiectul unor studii controlate la copiii sanatosi. Rapoartele asupra eficacitatii ...care interfera cu capacitatea de a adormi seara. (4) (3)
Delirul sau statusul confuzional acut

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...majoritatea cauzelor delirului, totusi daca acesta se datoreaza sevrajului sedative-hipnotic, sevrajului alcoholic sau sevrajului la benzodiazepine sunt recomandate si cele mai eficiente. Tratamentul simptomatic este uneori necesar pentru ...simptomatic pentru confortul pacientilor (de exemplu administrarea de ventilatie mecanica).
Nevroza

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...tuberculoza, bruceloza, sindromul de sevraj la alcool, tranchilizante, hipnotice, nicotină, intoxicația cu simpatomimetice, cafeinismul (dependența de cofeină) și sindromul de restaurant chinezesc (hiperingestia de glutamat ...fiind necesară psihoterapie individuală și stabilirea unei relații strânse pacient-terapeut.
Amnezia

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...de viaţă. 8. amnezia post-hipnotică reprezintă incapacitatea unei persoane de a-şi aminti evenimentele din timpul hipnozei. Simptomatologie Principalele simptome ȋn amnezie sunt reprezentate de ...de alcool pentru a ȋmpiedica agravarea leziunilor deja existente.
Ginecomastia

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

... Antidepresive triciclice (mecanism necunoscut);  Sedativ-hipnotice: Diazepam (mecanism necunoscut);  Antibiotice: Metronidazol (inhibă acțiunea testosteronului), Izoniazida, Penicilamina (mecanism necunoscut);  ...este recomandată adresarea către un specialist. (1, 2, 4)
Alergia la medicamente

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

... griseofulvina; sedative-hipnotice; anticonvulsante; anestezice; antipsihotice; ... cosmetice: parfumuri, rujuri, loțiuni de plajă. (8)
Osteoporoza secundară de cauză endocrină

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...și prin eliminarea/reducerea cauzelor iatrogene (medicamente sedative, hipnotice etc.); reducerea impactului unei eventuale căderi prin purtarea de protectoare de șold. Măsurile farmacologice cuprind: ...pacienților la care există suspiciunea de osteoporoză secundară sau mixtă. 
Comele toxice la copil

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...nevoie; - monitorizarea tensiunii arteriale (TA), ECG - corectarea hipovolemiei se face prin: plasmexpander, amine vasoactive; se administreaza Dopamina 5-10 μg/Kg/min (1 f Dopamina 10 ml are 50.000 ...limitarea absorbtiei. Metoda nu este utila in: intoxicatii cu hipnotice, benzodiazepine. In schimb este utila in intoxicatia cu antidepresive triciclice, antiaritmice, barbiturice, digitala, teofilina. Spalatura gastrica se poate ...atropina administrata pe cale intra-venoasa, in doza de 0,05 mg/kg.
Intoxicatiile la copil

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...amintim: medicamente: analgezice, antitusive, antigripale, sedative, hipnotice, anxiolitice, topice; substante utilizate in scop gospodaresc: detergenti, caustice, hidrocarbur, pesticide, cosmetice; ...mg intra-venos si se face perfuzie cu glucoza si electroliti.
Fobiile specifice

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...unor substante care ar putea fi anxiogene (cafeina, tranchilizante, hipnotice, coca-cola) sevrajul la anumite substante (alcool, tranchilizante, hipnotice, droguri- marijuana, LSD, cofeina) ...stresante, dar si explorarea continutului temerilor dincolo de limitele realului.
Tulburarea de anxietate generalizata

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...substanţele (abuzul sau dependenţa de alcool, de sedative, hipnotice sau anxiolitice) se pot asocia cu această tulburare. Alte condiţii care pot fi asociate cu stresul ...eficiente, o combinaţie între cele două poate fi recomandată. [2]
Tulburarea ritmului circadian de somn

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...separata, unele substante cum ar fi (cafeina sau nicotina, hipnoticele-luate la mijlocul noptii) putand intarzia debutul somnului sau intarzie trezirea dimineata. Cauzele medicale generale induc rar intarzieri sau ...succes, fiind controversata totusi, si deci in curs de investigare.
Parasomniile

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...risc cuprind deprivarea de somn, febra, oboseala excesiva, medicamentele hipnotice sau neuroleptice. Exista citeva medicamente care ot fi indicate pentru acesti pacienti cum sunt dozele mici de benzodiazepine, ...viata. In general severitatea creste pe masura ce pacientul imbatrineste.
Sindromul picioarelor nelinistite

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...anticonvulsivante efectul de rebound al medicamentelor sedative-hipnotice cum este sindromul de sevraj la benzodiazepine prin intreruperea somniferelor hipoglicemia agraveaza simptomele ...care experimenteaza senzatiile din sindromul picioarelor nelinistite ca fiind dureroase.
Fibromialgie

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...Nivelul crescut de substanta P creste sensibilitatea nervoasa. Disfunctia axului hipotalamic-pituitar-adrenal Se crede ca aspectele neuroendocrine ale fibromialgiei sunt mediate de disfunctia acestui ax. Axa HPA este o componenta critica ...se amelioreaza cu masuri conservative (eliminarea cafeinei, administrare de hipnotice) se indica evaluarea tulburarilor somnului.Dolometria. Reprezinta o tehnica de algometrie folosind presiunea pentru determinarea simpla a durerii presionale ...activitatii fizice, afectare functionala marcata, dependenta de opioide si alcool.
Balanita

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...tetracicline si sulfonamide. Alte cauze cuprind salicinatii, fenacetina, unele hipnotice. Leziunile sunt bine demarcate, eritematoase care vor deveni buloase si ulcerate. Poate apare la prima utilizare a medicamentului ...carbon a fost folosit cu succes in ablatia balanitei Zoon.
Sindromul de compartiment intraabdominal

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...presiunea intraabdominala poate fi scazuta cu ajutorul medicamentelor hipnotice care au si proprietatea de scadere a tonusului muscular. In hipertensiunea intraabdominala de grad III sau ...a dezvolta sindrom de compartiment intraabdominal, abdomenul trebuie lasat deschis.
Encefalopatia hepatica (Encefalopatia porto-sistemica)

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...sindromul Korsakoff encefalopatii medicamentoase: sedative, hipnotice, analgezice boli neuropsihice: boala Willson, tulburari psihiatrice comitialitate. Tratament Hepatoencefalopatia este o ...asociata cu hepatita fulminanta este fatala in 80% din cazuri.
Hipotensiunea arteriala

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...luarea unor medicamente – hipotensive, diuretice, vasodilatatoare, neuroleptice, anxiolitice, hipnotice sau antidepresive- anumite boli ale sistemului nervos: boala Parkinson, sindromul Guillain-Barré, sindromul Shy – Drager; afectiuni cardiace, tulburari ...pentru a reduce volumul de sange ce ajunge la intestin.


Mai multe despre Hipnotic (căutare avansată)