Holera

Holera este o boala infectioasa intestinala, contagioasa, cauzata de o bacterie, vibrionul holeric.
Diseminarea sa este favorizata de absenta igienei.
Holera se transmite, in principal, fie prin ingestia de apa poluata de dejectiile umane infectate, fie prin ingestia de alimente sau bauturi contaminate, sau chiar prin crustacee infectate ingerate. Vibrionul holeric, introdus in organismul uman, produce o enterotoxina care altereaza peretele intestinului subtire fara sa-l distruga.
Dupa una pana la cinci zile de la contaminare, se declara brusc o diaree, cu varsaturi abundente si crampe musculare. Subiectul nu are febra. Diareea devine curand lichidiana, gravitatea bolii rezidand in amploarea deshidratarii. La copil si la subiectul varstnic, riscul e inca si mai mare, deoarece deficitul in apa este deosebit de rapid, marcat printr-o pierdere in greutate si printr-o infundare a ochilor in orbite, insotite de un soc hipovolemic cu hipotensiune si oligurie.
Tratamentul se bazeaza pe inlocuirea pierderilor de lichid prin administrarea, timp de cateva zile, fie prin perfuzie intravenoasa, fie pe cale orala daca nu mai au loc varsaturi, a unei preparatii standard prescrisa de Organizatia Mondiala a Sanatatii.
Un tratament antibiotic poate fi prescris pentru evitarea propagarii in intregul organism.




Holera, ciuma sau lepra?

» Secțiunea: Forum medical

...sa sufere de un inceput de lepra, ciuma sau holera. El tot zicea ca sufera de asa ceva din cauza la un act sexual si ca a luat o ...cum de familia lor nu au nimic. astept un raspuns. Va multuemsc!
E posibil sa fi facut holera fara sa ni se spuna?

» Secțiunea: Forum medical

...Neoficial am aflat ca fusese o epidemie (?) de holera, cu morti, in zona si de aceea s-au temut sa nu ne fi imbolnavit si noi de holera. ...medicale de atunci, desi ele trebuie sa existe la spital. Multumesc!
Vaccinul antiholeric - Listă vaccinuri

» Secțiunea: Ghid de sănătate

...este o boală diareică acută, provocată de bacteria Vibrio cholerae (vibrionul holeric), după ingestia de lichide sau de alimente infectate. Reprezintă o problemă de sănătate publică ...urticarie, prurit, angioedem, gastroenterită, limfadenită, sindrom gripal, hipertensiune arterială, vertij, uscăciunea gurii şi a gâtului, ulcere orale. Pentru a preveni complicaţiile şocului anafilactic, se recomandă ...şi alăptarea corespunzătoare a sugarilor. [2], [3], [4], [7]
Holera pancreatica

» Secțiunea: Dicționar

Holera pancreatica este o afectiune ce se caracterizeaza printr-o diaree lichidiana importanta, care poate depasi 5 litri pe zi. Tratamentul consta in indepartarea chirurgicala a tumorii endocrine pancreatice ce cauzeaza boala. Sinonim: sindrom al lui Verner-Morrison.
Holera

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...este o infectie severa a intestinului cu bacteria Vibrio cholerae si cauzeaza diaree. Bacteria traieste in mod normal in medii acvatice, iar oamenii se infecteaza prin consumul de ...din cei tratati prin terapie prompta antibiotica si rehidratanta decedeaza.
Ochii roșii

» Secțiunea: Semne și simptome

...(tuse, strănut); traumatice; hipertensiune; ateroscleroză; afecțiuni hematologice, hepatice, diabet, lupus sistemic eritematos, parazitoze, deficiență de vitamina ...conjunctivita papilară; glaucom; herpes zoster; conjunctivita neonatală; manifestări oftalmologice ale sarcomului Kaposi; celulită ...infectante la celălalt ochi sau la alte persoane. [1][3][5][6]
Cancerul pancreasului endocrin-Vipomul (Sindromul WDHA)

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...sugerat o a treia terminologie a afectiunii, cea de holera pancreatica. Un procent redus de pacienti prezinta si hipercalciemie, hiperglicemie, hipoclorhidrie si bufeuri. Sindromul de neoplazie multiendocrina tip I (MEN I) este asociat la unii pacienti. 50-75% din ...si acidoza. Aceste modificari pot conduce la letargie, slabiciune musculara, grata, varsaturi si crampe abdominale. Medicul isi bazeaza diagnosticul pe simptomatologia bolnavului si descoperirea unor nivele ridicate de ...la 5 ani, iar la pacientii fara metastaze la 95%.
Febra hemoragica Ebola

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...cu Ebola, cum ar fi: holera hepatita malarie meningita ...sterilizarea întregului echipament şi utilizarea de rutină a dezinfectantului) izolarea pacienţilor infectaţi de contactul cu persoane neprotejate Scopul tuturor acestor tehnici este ...procentul foarte mic-de 10% care supraviețuiesc în urma contactării bolii.
Toxiinfecția alimentară

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...în toxiinfecțiile alimentare cu diaree non-inflamatorie sunt: Vibrio cholerae, Escherichia coli enterotoxigen, Clostridium perfringens, Bacillus cereus și Staphyloccocus organisms. Există și paraziți care secretă enterotoxine, ...de alimente din surse sigure, gătite și depozitate corect. [7]
Febra tifoida

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...cu o susceptibilitate scazuta la febra tifoida, la holera si tuberculoza. Astfel, febra tifoida poate contribui la presiunea evolutionara care mentine o incidenta constanta a ...sau permanente, incluzand simptome neuropsihiatrice si cancere gastrointestinale. (4)
Neoplazia endocrina multipla tip 1 - NEM 1 - Sindromul Wermer

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...hormonala printr-o tumora pancreatica poate stimula cresterea unei tumori hipofizare.   In al patrulea rand, acest sindrom evolueaza in general o perioada de peste 30 spre 40 de ani ...pacientii cu NEM1 si determina un sindrom constand in hiperglicemie, o eruptie a pielii (eritem migrator necrolitic), anorexie, glosita (inflamatie a limbii)., anemie, depresie, diaree si tromboza venoasa. ...tumora a celulelor insulare, indemnand la folosirea termenului de holera pancreatica, desi sindromul nu este redus la tumorile insulelor pancreatice si a fost observat in asociere cu carcino...
Gastroenterita bacteriana

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...Aeromonas, Shigella, Salmonella. Speciile de Vibrios in special Vibrio cholerae joaca un rol important in epidemii. In toxiinfectia cu fructe de mare Vibrio parahaemoliticus este asociata cu gastroenterita ...Malnutritia este tipic un semn al procesului cronic. Reducerea musculara si a grasimii se datoreaza dezvoltarii secundare a intolerantei la carbohidrati. Durerea abdominala este un simptom comun pentru ...sau pentru pacientii cu comorbiditati preexistente severe este mai rezervat.
Pesta (ciuma)

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...542-767 e.n. a fost semnalata o pandemie de pesta (boala extinsa pe areale foarte largi, de genul unui continent), care a cuprins nordul Africii si Asia Mica, generand ...fost semnalat in anul 1925, in Los Angeles. Pesta, holera si febra galbena, reprezinta trei boli infectioase, care la nivel international impun masuri drastice de carantina (izolarea indivizilor ...gangrena. In stadiile finale evolutive, pacientul va prezenta hipotensiune arteriala (refractara la terapie), anurie (absenta formarii urinii = insuficienta renala) si afectarea statusului mental. Indiferent de stadiul evol...
Infectia stafilococica

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...umane: hemolizinele alfa, beta si gama, precum si toxinele sinergohimenotropice. Hemolizina alfa = toxina alfa, este o toxina capabila sa formeze pori – la nivelul membranei celulei gazda; ...slaba penetranta, in timp ce organismul gazda (prin dezvoltarea abcesului), va limita raspandirea invadatorilor microbieni. Stafilococii secreta o serie de substante care vor atrage leucocitele polimorfonucleare catre locul ...aspect de, , arsura solara’’. - hipotensiune – tensiunea arteriala sistolica mai mica decat 90 mm Hg, sau hipotensiune ortostatica, insotita de amete...
Grupele de sânge - Sângele

» Secțiunea: Anatomie și fiziologie

... antigenică (accidentele posttransfuzionale, boala hemolitică a nou născutului). Eritrocitele prezintă o structură antigenică foarte complexă. În prezent se cunosc peste 400 de antigene, distribuite în ...și făt poate duce la apariția eritroblastozei fetale (boala hemolitică a nou-născutului), ajungând până la moartea în uter a fătului (hidropsul fetal). În ceea ...feriprivă (risc mai mare pentru cei din grupul A).
Riscuri pentru sanatatea turistilor

» Secțiunea: Boli Related

...respiratorii acute, hepatita A si B, gonoree, febra tifoida, holera, poliomielita paralitica. Unele dintre acestea s-au finalizat cu decesul  pacientului in strainatate.
Tratamentul bolilor infectioase

» Secțiunea: Boli Related

...putand provoca soc anafilactic (o reactie exagerata din partea organismului) si moarte.Tratamentul cu antibiotice trebuie sa actioneze cat mai tintit asupra agentului patogen (acesta este si rolul realizarii ...timp suntem amenintati cu reaparitia unor boli precum tuberculoza, holera sau ciuma. Prin incredibila lor adaptabilitate si diversitate, microbii care ne inconjoara tind sa afecteze din ce in ...noi mecanisme de protectie, oferindu-ne in continuare o imensa provocare.
Germenii și rezistența lor la antibiotice

» Secțiunea: Boli Related

...meningitidis sau Streptococcus pneumoniae; holera - este cauzată de bacteria Vibrio Cholerae, de obicei se trasmite prin intermediul apei contaminate; provoacă ... Evitați contactul cu persoane ce prezintă boli transmisibile. 
Invazia agentilor patogeni - Interactiunea gazda-parazit in bolile infectioase

» Secțiunea: Boli Related

...limfocitele T  CD4+, rinovirusurile afecteaza epiteliul mucoasei nazale iar herpes virusurile se cantoneaza la nivelul structurilor neuronale (ganglionii neuronali). In mod normal sistemul nervos este protejat impotriva agresiunilor microbiene, ...de apa si electroliti, si aparitia diareei  specifica in holera.Prin intermediul toxinelor, agentii patogeni vor altera structura mucoaselor, ceea ce le va permite colonizarea si supravietuirea timp indelungat ...un factor de virulenta (endotoxina), capabil sa induca soc septic.
Cercetarea pentru noi vaccinuri - Vaccinuri

» Secțiunea: Boli Related

...hepatita C, infectii respiratorii cu hantavirusuri, noi tulpini de holera. O reala problema o ridica agentii patogeni care au dezvoltat rezistenta fata de tratamentele cu antibiotice (tuberculoza, malaria). ...grup B, virusul sincitial respirator, rotavirusuri, bacteria tuberculozei, virusul herpes simplex, pentru virusurile gripale de tip A si B, si inclusiv pentru virusul hepatitei C. In prezent s-a reusit ...vaccin impotriva virusului Epstein-Barr, virus incriminat in aparitia cancerului nazo-faringian.
Interactiunea gazda-parazit in bolile infectioase

» Secțiunea: Boli Related

...reaparut, manifestandu-se de data aceasta mult mai agresiv (tuberculoza, holera, reumatismul articular acut).Globalizarea si deplasarea rapida a populatiei dintr-un capat in celalalt al planetei, au permis contractarea unor ...populatii, in scop curativ. Tratamentul imunosupresiv (care scade imunitatea organismului), aplicat cu scopul de a preveni rejetul grefei la pacientii transplatati sau pentru tratarea unor boli neoplazice ori ...ce priveste strategia de invadare si compromitere a organismului uman.
Dracila - Berberis vulgaris - Plante medicinale

» Secțiunea: Ghid de sănătate

...agris, catina de rauri, cloceni, corles, dracina, draghina, glojdan, holera, lamn galben, macris boieresc, macris de rauri, macris spinos, macrisul capreiPartile utilizate: Coaja radacinii sau tulpinei.Actiune: Colagog (favorizeaza ...tinctura de trei ori pe zi.Contraindicatii: Evitati in timpul sarcinii.
Topul celor mai contagioase boli - Statistici medicale

» Secțiunea: Ghid de sănătate

...urma consumului de apă sau de alimente contaminate, holera este o boală diareică acută care poate cauza decesul în mai puțin de 48 de ore de la ...tratarea apei. (3) (17) Bolile cu transmitere sexuală Chlamydia, gonoreea, herpesul genital, HPV, HIV, sifilis și trichomoniaza sunt doar câteva dintre afecțiunile care se pot transmite cu ușurință în ...de noi cazuri de infecții cu transmitere sexuală. (18) (19)
Cum e tratată apa pentru a deveni potabilă? - Stil de viață

» Secțiunea: Ghid de sănătate

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, bolile transmisibile prin apa cauzează anual circa 1,5 milioane de decese. Potrivit aceleași organizații, 58% dintre aceste decese apar ca urmare a lipsei unei surse de apă sigure, curate și igienizate. Simpla clorinare a apei folosită în ultimele etape ale ...
Epidemii celebre

» Secțiunea: Ghid de sănătate

...o boală infecțioasă foarte agresivă, cauzată de bacteria Vibrio cholera, care se localizează în tractul gastro-intestinal și cauzează diaree severă, care poate duce, când nu este tratată  în ...că astfel de episoade nefaste nu se vor mai repeta.


Mai multe despre Holera (căutare avansată)