Inozina
Nucleotid format din dezaminarea adenozinei.
Gustul umami - Cavitatea bucala (gura)
» Secțiunea: Anatomie și fiziologie
...monoglutamatului, dar este potențat în urma sinergismului dintre monoglutamat, 5-inozinat și 5-guanilat, cei din urmă fiind tot potențiatori de aromă. Gustul umami poate fi perceput doar dacă alimentul ...aromă a fost descoperit în ciupercile Shiitake uscate.Pentru a discerne gustul umami este necesar să facem unele comparații. Prin compararea monoglutamatului cu clorura de sodiu se percepe gustul ...nerv transmise semnale către creier pentru a pregăti tractul gastrointestinal pentru digestie. La nivelul cortexului orbitofrontal este o regiune a cortexului secundar de...
Adenozin dezaminaza
» Secțiunea: Dicționar
adenozin dezaminaza-enzima care catalizeaza hidroliza adenozinei sau dezoxiadenozinei la inozina sau dezoxinozina si amoniac. Deficitul congenital al acestei enzime se traduce printr-un sindrom de imunodeficienta congenitala dobandita.
E631
» Secțiunea: Dicționar
E631 sau inozinat disodic este un potentiator de gust si de aroma, artificial, vegetal. Nu s-a realizat evaluarea completa a acestui aditiv. 31
E632
» Secțiunea: Dicționar
E632 sau inozinat dipotasic este un potentiator de gust si de aroma, artificial, vegetal. Nu s-a realizat evaluarea completa a acestui aditiv.
E633
» Secțiunea: Dicționar
E633 sau inozinat de calciu este un potentiator de gust si de aroma, artificial, vegetal. Nu s-a realizat evaluarea completa a acestui aditiv.Mai multe despre Inozina (căutare avansată)