Leucemie acuta limfoblastica

Leucemie acuta limfoblastica

» Secțiunea: Forum medical

...fiul meu student, 20 de ani are LAL din 18 ian.2010 de curand a intrat in urma tratamentului puternic administrat de medic in remisiune completa...rog a ...sa aiba loc o cadere..in starea critica de inceput.multumesc anticipat
Leucemie Acuta Limfoblastica

» Secțiunea: Forum medical

...a mai continuat nici un fel de tratament pentru leucemie deoarece a facut o necroza la intestin, pentru care a trebuit operat. In timpul operatiei a facut stop ...noiembrie 2013 au iesit bune (leucocite, trombocite, neutrofile, hemoglobina etc.).
Leucemie acuta limfoblastica cu precursor B

» Secțiunea: Forum medical

fiul nostru sufera de leucemie acuta limfoblastica, tip L1, CD 10 pozitiv, linie B, grupa de risc standard. la debutul bolii, populatia atipica prezenta urmatorul profil ...de aceasta boala si cand se considera vindecata ? va multumim
A fost descoperită cauza celei mai frecvente forme de cancer la copii? Află dacă poate fi prevenită leucemia limfoblastică acută - Cancer

» Secțiunea: Ghid de sănătate

...științific Nature Reviews Cancer, unul dintre factorii cauzali ai leucemiei lifoblastice acute ar putea fi obsesia pentru curățenie și frica de germeni implicit care poate împiedica buna funcționare ...dezolta la un moment dat leucemie acută limfoidă.Sursa: IFL Science!
Leucemie

» Secțiunea: Dicționar

...leucemiilor s-a realizat dupa: 1. celula de origine: - leucemie limfoida; - leucemie mieloida. 2. rapiditatea evolutiei clinice: - leucemie acuta; - leucemie cronica. Cauzele leucemiilor nu sunt cunoscute in majoritatea cazurilor. Factorii determinanti sau predispozanti pot fi: - ...om etiologia virala este certa doar pentru leucemia acuta limfoblastica cu celule T a adultului, care este produsa de virusul uman al leucemiei cu celule T tipul I ...ar fi putut fi eliminate de globulele albe sanatoase. Sinonim: leucoza
Leucemie și fertilitatea

» Secțiunea: Forum medical

...marea mea întrebare. Iubitul meu a fost diagnosticat cu leucemie acută limfoblastică. Face chimioterapie și va face și radioterapie urmând sa facă transplant de maduva. De fapt de celule stem. Vom mai putea concepe un copil?
Anemia Fanconi

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...Anemia Fanconi este o afectiune autozomal recesiva, in care sunt afectate mecanismele de reparare a ADN-ului. Pana in prezent sunt descrise peste 15 ...anemia aplastica la copil, multiple anomalii congenitale, predispozitie pentru leucemie si alte cancere. Prevalenta anemiei Fanconi este de 1-5 cazuri la 1 milion de persoane. Varsta medie ... replicare celulara defectuoasa caracteristica pacientilor cu leucemie acuta mieloida. Entitati patologice asociate cu anemia Fanconi Anomaliile hematologice Sunt raspunzatoare de cele mai multe dintre simptomele din anemia ...absentei tra...
Adenopatia

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...poate transforma in limfoame cu celule T sau B, leucemie limfatica cronica. Semne si simptome de adenopatie Adenopatia este frecventa la persoanele la care nodulii limfatici raspund la infectii. ...prezinta aceste elemente nespecifice leucemia limfoblastica acuta si leucemia mieloblastica prezinta limfadenopatie generalizata. Adenopatia din bolile de depozitare adenopatia este o ...nodulilor limfatici incepe in adolescenta si continua pentru intreaga viata.
Policitemia vera

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...boala ulceroasa peptica, mielofibroza si pancitopenia, alaturi de leucemia acuta sau sindromul mielodisplazic. Tromboza este raportata la 10-15% dintre pacienti, in functie de controlul bolii. Este cauza majora ...corect. Transformarea la mielofibroza scade supravietuirea, iar transformarea in leucemie acuta poarta un prognostic negativ. Patogenie Homeostazia maduvei hematopoietice.Policitemia reprezinta cresterea indicilor eritrocitari, a hemoglobinei si a volumului eritrocitar total, ...conditia de sindromul Gaisbock, cu hipertensiune si pseudopolicitemie. Tromboza hepatica sau spl...
Fenomenul Raynaud

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...fenomen Raynaud): hepatita B, hepatita C. - Cancere precum: leucemie acuta limfoblastica, limfom, Mielom multiplu - Alte cauze: Degeraturi Crioglobulinemie ...cauza clara trebuie suspectati de o forma de cancer.
Celule stem

» Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...fost folosite cu succes pentru mulți ani în cazul leucemiei și a neoplaziilor osoase/ sangvine prin transplanturile de măduvă. Celulele stem adulte sunt folosite și în medicina veterinară ...de la donator (alogen) leucemia acută limfoblastica, leucemia acută mieloidă leucemia acută bifenotipica, leucemia acută nediferențiată leucemia cronică mieloidă, ...renală, regenerare hepatică, cardiomiocitara postinfarct miocardic, anemia Fanconi, boli metabolice.
Sângele

» Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...fenotipul O, au genotipul OO, ei moştenind alela recesivă de la ambii părinţi. Alelele A şi B sunt codominante, de aceea dacă alela A este moştenită de ... Numărul crescut de limfocite la nivel medular indică leucemie limfatică cronică; Formele mature trebuie să fie mai numeraose decât cele tinere, inversarea raportului simbolizând ...Plasmocite - 0,5-2%; Celule reticulare - 0,5-2%.
Enzimele hepatice - ce sunt și când sunt crescute - Explorarea functiei digestive

» Secțiunea: Ghid de sănătate

...ciroză hepatică, hepatite alcoolice, arsuri severe, stări de șoc, leucemie acută limfoblastică la copii, mononucleoză infecțioasă, insuficiență cardiacă, infarct miocardic, pancreatită acută, eclampsie, traumatisme musculare, polimiozită, rabdomioliză, dermatomiozită, ...obținerea unor valori fals scăzute. [1], [2], [3], [4], [5]
Sarcina după 35 de ani - Recomandari in timpul sarcinii

» Secțiunea: Ghid de sănătate

...sindroame precum Apert, Costello, acondroplazia, diverse cancere (mamar, leucemie acută limfoblastica, cancerele copilăriei), autism, schizofrenie, tulburare bipolară şi alte patologii ce implică un deficit neurocognitiv manifestat încă ...fatalitate, poate doar cu o atenţie şi o seriozitate sporită.
Evoltra 1 mg/ml concentrat pentru soluţie perfuzabilă (clofarabinum)

» Secțiunea: Medicamente

...tineri, cu vârsta până la 21 de ani, cu leucemie limfoblastică acută (LLA), în cazul în care tratamentele anterioare nu au dat rezultate sau au încetat să mai ...creşterea anormală a anumitor tipuri de celule albe din sânge.
Clofarabină Teva 1 mg/ml concentrat pentru soluţie perfuzabilă (clofarabinum)

» Secțiunea: Medicamente

...tineri, cu vârsta până la 21 de ani, cu leucemie limfoblastică acută (LLA), în cazul în care tratamentele anterioare nu au dat rezultate sau au încetat să mai ...creşterea anormală a anumitor tipuri de celule albe din sânge.
LANVIS 40 mg comprimate (tioguaninum)

» Secțiunea: Medicamente

...în special: • Leucemie mielogenoasă acută (de asemenea, numită leucemie mieloidă acută sau LMA) - o boală cu dezvoltare rapidă, care mărește numărul de celule albe din sânge ...dacă doriți mai multe explicații cu privire la aceste boli.
BLINCYTO 38,5 micrograme pulbere pentru concentrat şi soluţie pentru soluţie perfuzabilă (blinatumomab)

» Secțiunea: Medicamente

...BLINCYTO este utilizat în tratamentul adulţilor cu leucemie limfoblastică acută. Leucemia limfoblastică acută este o formă de cancer al sângelui, caracterizat prin creşterea necontrolată a unui ...şi distrugă aceste globule albe sanguine anormale, de tip canceros.
Dexametazonă Krka 20 mg/ 40 mg comprimate (dexamethasonum)

» Secțiunea: Medicamente

...idiopatică purpură la adulți), tratamentul simptomatic în mielomul multiplu, leucemie limfocitară acută, leucemie limfoblastică acută, boala Hodgkin și non-Hodgkin, în asociere cu alte medicamente, tratamentul paliativ al bolilor ...grețurilor și vărsăturilor provocate de chimioterapie (în cadrul tratamentului antiemetic).
Ciclofosfamidă Sandoz pulbere pentru soluție injectabilă/perfuzabilă (cyclophosphamidum)

» Secțiunea: Medicamente

...în diferite tipuri de cancer al celulelor albe sanguine (leucemie limfoblastică acută, leucemie limfocitară cronică), • diferite forme de limfoame care afectează sistemul imunitar (boala Hodgkin, limfom non- ...mamar, • sarcom Ewing (o anumită formă de cancer osos), • carcinom pulmonar cu celule mici, • în tratamentul tumorii în stadiu avansat sau cu metastaze a sistemului ...sistemului imunitar) și granulomatoza Wegener (o formă rară de vasculită).
Alexan 20 mg/ml, solutie injectabila (cytarabinum)

» Secțiunea: Medicamente

...strictă evaluare a raportului risc /beneficiu în profilaxia şi tratamentul leucemiei la nivelul sistemului nervos central în administrare intratecală, în asociere cu metrotexat şi corticosteroizi.
Alexan 50 mg/ml, solutie injectabila (cytarabinum)

» Secțiunea: Medicamente

...strictă evaluare a raportului risc /beneficiu în profilaxia şi tratamentul leucemiei la nivelul sistemului nervos central în administrare intratecală, în asociere cu metrotexat şi corticosteroizi.
Iclusig 15 mg, 30 mg, 45 mg comprimate filmate (ponatinibum)

» Secțiunea: Medicamente

...este utilizat la adulţi, pentru tratamentul următoarelor tipuri de leucemie, care nu mai prezintă efecte benefice în urma tratamentului cu alte medicamente sau care prezintă o anumită diferenţă ...fost rearanjat pentru a forma un cromozom anormal, cromozomul Philadelphia.
DOXORUBICIN, flac.inj. (doxorubicinum)

» Secțiunea: Medicamente

...Doxorubicin este eficient terapeutic in regresia diverselor maladii neoplazice: leucemie limfoblastica, leucemie mieloblastica acuta, tumoare Wilms, neuroblastom, osteosarcoame si sarcoame ale tesuturilor moi, carcinom de san, ovarian, pulmonar, carcinomul vezicii biliare, carcinom ...tratament adjuvant dupa rezectia transuretrala, cat si ca tratament propriu-zis.
DOXORUBICIN, flac.inj.. (doxorubicinum)

» Secțiunea: Medicamente

...Doxorubicin este eficient terapeutic in regresia diverselor maladii neoplazice: leucemie limfoblastica, leucemie mieloblastica acuta, tumoare Wilms, neuroblastom, osteosarcoame si sarcoame ale tesuturilor moi, carcinom de san, ovarian, pulmonar, carcinomul vezicii biliare, carcinom ...tratament adjuvant dupa rezectia transuretrala, cat si ca tratament propriu-zis.


Mai multe despre Leucemie acuta limfoblastica (căutare avansată)
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.