Leucemie recidiva

Leucemia acuta limfoida - LLA

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...limfoida este unul din cele patru tipuri principale de leucemie, care evolueaza rapid si afecteaza globulele albe (limfocitele) imature. In conditii normale, maduva osoasa produce celule imature (stem) ...oboseala slabiciune generala dureri de cap o pierdere a energiei si apetitului. Proliferarea globulelor albe anormale antreneaza o reducere a ...esential in aceasta etapa pentru a diminua riscul de recidiva. Tratamentul de mentinere Dureaza cateva luni. Aceasta etapa previne reaparitia celulelor leucemice. Dozele utilizate in aceasta etapa sunt mult mai ...grefa de...
Leucemia acuta mieloida - LMA

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...mieloida este unul din cele patru tipuri principale de leucemie, care evolueaza rapid si afecteaza un grup de globule albe numite celule mieloide. Acestea se dezvolta si se ...o resuta. Cercetarile se axeaza pe reducerea riscului de recidiva si pe obtinerea de rezultate pozitive pe termen lung la bolnavii de leucemie acuta mieloida.Mai rara la copii ... pierdere in greutate dureri osoase letargie si oboseala Semnele si simptomele specifice de leucemie acuta mieloida sunt cauzate de deficienta ...numeroase leucemii ale copilului si in unele leucemii ale adultului.
Anemia aplastică

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...(2) Afecţiuni ale măduvei osoase: leucemie în primele stadii de evoluţie Boli autoimune de tipul lupusului eritematos sistemic, poliartritei reumatoide, hepatitei ...cu sarcina, în proximativ 33% din cazuri aceasta poate recidiva. Este recomandată o monitorizare foarte atentă cu menţinerea unui număr de trombocite peste 20x/L şi administrarea, după caz, ...suprasolicitată. De aceea, este important ca inima să fie menajată.
Sindroame paraneoplazice

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...disparitie dupa tratament si de reaparitie in caz de recidiva, reprezinta unul dintre criteriile distinctive care caracterizeaza aceste manifestari.Pe baza acestor criterii s-au descris numeroase tipuri de sindroame ...sau polimialgie mai ales la pacientii cu mieloame, limfoame, leucemie acuta, histiocitoza maligna si tumori ale colonului, pancreas, prostata si sistem nervos osteoartropatia hipertrofica ...si este caracterizata de pierderea progresiva senzoriala, simetrica sau asimetrica. 
Nocardioza

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...inca nu a fost studiata pe deplin. Pacientii cu leucemie sau cei cu infectie HIV/SIDA (deficit al imunitatii celulate – limfocitele CD 4+), prezinta un risc mult mai ...cu boala granulomatoasa cronica prezinta un risc crescut de recidiva a infectiei. Tratamentul pentru nocardioza pulmonara sau sistemică, la un pacient imunocompetent, se poate extinde pe durata a ...de eficacitate al sistemului fagocitar de la nivelul tractului respirator.
Sindromul Loffler - eozinofilia pulmonară simplă

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...neoplasmele pulmonare (carcinom pulmonar non-microcelular, limfom malign non-hodgkin, leucemie mieloblastică eozinofilică). Diagnosticul pozitiv de pneumonie eozinofilică este destul de dificil întrucât necesită existența unui tablou clinico-radiologic sugestiv ...de un sindrom Churg - Strauss, caracterizate prin recidiva frecventă a simptomelor post-tratament, iar, în cazul acestor ultime două entități, diagnosticul și tratamentul tardiv pot ...acestea, sindromul Loffler nu evoluează niciodată către fibroză pulmonară.
Afectiuni cutanate si de mucoasa asociate cu bolile gastro-intestinale si hepatice

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...in stadiile avansate ale infectiei HIV. In caz de recidiva se repeta terapia. Riscul de recidiva este dependent de gradul de imunosupresie si de durata terapiei. Leucoplakia Este o afectiune ...si infliximab. Pemfigusul paraneoplazic Este asociat cu malignitati gastro-intestinale, limfoame si leucemie, timoame si sarcoame de tesuturi moi. Pemfigusul paraneoplazic: (1) eroziuni dureroase de mucoasa si eruptie ...reprezentate de veruci. Este specifica papilomatoza orala. Este afectata glanda tiroida (gusa, ademon, cancer), boala fibrochistica mamara si cancer mamar. Leziunile ...
Carcinomul spinocelular

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...noteaza istoricul de transplant de organ solid, neoplasmele hematologice (leucemie limfocitica cronica), infectie HIV, terapie imunosupresiva pe termen lung. Ulcerul MarjolinSe refera la carcinomul spinocelular care apare in ...obtinerea de tegument sanatos, fara celule maligne. Riscul de recidiva dupa aceasta metoda este cel mai mic fata de toate celelalte procedee terapeutice. Este procedura de electie in ...multiple limfatice sau cu noduli limfatici cervicali peste 3 cm.
PMN - Polimorfonucleare - Sistemul imunitar

» Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...și nefuncționale. Proliferarea elementelor celulare tinere, nediferențiate în leucemie va determina invazia oaselor din vecinătate rezultând durere, incapacitate funcțională și ulterior fracturi spontane. Leucemiile diseminează ...aerobe și pacientul va suferi infecții trenante și recidivante cu levuri (Candida), fungi (Asperigillus fumigatus) și bacterii. Reacțiile inflamatorii vor fi ample și vor rezulta ...a activa agenții chemoatractanți și de a degrada antigenul.
Clasificarea bolilor cardiovasculare

» Secțiunea: Boli Related

...Cardiomiopatii restrictive/ infiltrativ-restrictive     BOLILE PERICARDULUI Pericardite acute - fibrinoase - lichidiene - pericardite recidivante - tamponada cardiaca Pericardite subacute - lichidiana-constrictiva - constrictiva Pericardite cronice - Revarsat pericardic cronic - Revarsat pericardic cu constrictie (epicardita) - Pericardita calcara fara constrictie ...moartea subita coronariana Clasificare in functie de prezenta sau absenta durerii coronariene: Cardiopatia ischemica dureroasa: -angina pectorala -infarcul miocardic acut -angina instabila ...
Interviu cu Diana Artene, specialist nutriție oncologică: „Prevenția cancerului este la fel de plurifactorială precum boala, nu există remedii minune”

» Secțiunea: Ghid de sănătate

...sodiu pe parcursul sarcinii au un risc crescut de leucemie, cât și ipoteza că aportul săptămânal de hamburgeri sau cremvurști cresc riscul de leucemie. Însă aceste studii doar ...nitrați ce pot inhiba competitiv folosirea iodului de către glanda tiroidă – mecanism important de evitat atât în cancerele tiroidiene, cât și în cele mamare și endometriale, și ...Diana Artene și date de contact accesați următorul link: www.artenediana.com
ZAVEDOS 5 mg, pulbere pentru soluţie injectabilă (idarubicinum)

» Secțiunea: Medicamente

...leucemia acută non-limfocitară (LANL, cunoscută şi sub denumirea de leucemie acută mieloblastică, LMA) la adulţi pentru inducerea remisiunii ca terapie de linia întâi la pacienţii cu leucemie mieloblastică ...anterior sau pentru inducerea remisiunii la pacienţii cu leucemie recidivată sau refractară, atunci când medicamentul nu poate fi administrat intravenos din motive medicale, psihologice sau sociale. - leucemie acută ...ca tratament de linia a doua la adulţi şi copii.
Idarubicina Accord 10 mg/10 ml, 20 mg/20 ml, 5 mg/5 ml soluție injectabilă (idarubicinum)

» Secțiunea: Medicamente

...leucemia acută non-limfocitară (LANL, cunoscută şi sub denumirea de leucemie acută mieloblastică, LMA) la adulţi pentru inducerea remisiunii ca terapie de linia întâi la pacienţii cu leucemie mieloblastică ...anterior sau pentru inducerea remisiunii la pacienţii cu leucemie recidivată sau refractară, atunci când medicamentul nu poate fi administrat intravenos din motive medicale, psihologice sau sociale. - leucemie ...ca tratament de linia a doua la adulţi şi copii.
SINDROXOCIN 2 mg/ml, pulbere pentru soluţie perfuzabilă (doxorubicinum)

» Secțiunea: Medicamente

...sarcom Ewing, - boala Hodgkin, - limfom non-Hodgkin, - leucemie limfatică acută, - leucemie mieloblastică acută, - mielom multiplu în stadiu avansat, - o formă de cancer al corpului uterin, în stadii avansate sau recidivat, - cancer tiroidian papilar/folicular în stadii avansate, - tumori Wilms, - cancer tiroidian anaplazic, - neuroblastom în stadii ...fi administrat singur sau în asociere cu alte medicamente citostatice.
ZAVEDOS 10 mg, capsule (idarubicinum)

» Secțiunea: Medicamente

...acută (non-limfocitară) (LMA) pentru inducerea remisiunii la pacienţii cu leucemie mieloblastică acută netratată anterior, recidivată sau refractară, atunci când medicamentul nu poate fi administrat intravenos din motive medicale, psihologice sau sociale. - cancer mamar ...eşecul chimioterapiei de primă alegere, care nu a inclus antracicline.
IG Vena 1 g/20 ml, solutie perfuzabila (imunoglobina normala pt. adm. intravasculara)

» Secțiunea: Medicamente

...severe combinate; - sindromul Wiskott Aldrich; - Mielom sau leucemie limfatică cronică cu hipogamaglobulinemie secundară severă şi infecţii recurente; - Copii cu boală SIDA congenitală şi cu infecţii bacteriene recidivante. Imunomodulator - Purpură trombocitopenică imună (idiopatică), la copii sau adulţi cu risc crescut de sângerare sau anterior intervenţiilor ...Barré; - Boala Kawasaki; - Transplant alogen de măduvă hematopoietică.
IG Vena 2,5 g/50 ml, solutie perfuzabila (imunoglobina normala pt. adm. intravasculara)

» Secțiunea: Medicamente

...severe combinate; - sindromul Wiskott Aldrich; - Mielom sau leucemie limfatică cronică cu hipogamaglobulinemie secundară severă şi infecţii recurente; - Copii cu boală SIDA congenitală şi cu infecţii bacteriene recidivante. Imunomodulator - Purpură trombocitopenică imună (idiopatică), la copii sau adulţi cu risc crescut de sângerare sau anterior intervenţiilor ...Barré; - Boala Kawasaki; - Transplant alogen de măduvă hematopoietică.
IG Vena 5 g/100 ml, solutie perfuzabila (imunoglobina normala pt. adm. intravasculara)

» Secțiunea: Medicamente

...severe combinate; - sindromul Wiskott Aldrich; - Mielom sau leucemie limfatică cronică cu hipogamaglobulinemie secundară severă şi infecţii recurente; - Copii cu boală SIDA congenitală şi cu infecţii bacteriene recidivante. Imunomodulator - Purpură trombocitopenică imună (idiopatică), la copii sau adulţi cu risc crescut de sângerare sau anterior intervenţiilor ...Barré; - Boala Kawasaki; - Transplant alogen de măduvă hematopoietică.
IG Vena 10 g/200 ml, solutie perfuzabila (imunoglobina normala pt. adm. intravasculara)

» Secțiunea: Medicamente

...severe combinate; - sindromul Wiskott Aldrich; - Mielom sau leucemie limfatică cronică cu hipogamaglobulinemie secundară severă şi infecţii recurente; - Copii cu boală SIDA congenitală şi cu infecţii bacteriene recidivante. Imunomodulator - Purpură trombocitopenică imună (idiopatică), la copii sau adulţi cu risc crescut de sângerare sau anterior intervenţiilor ...Barré; - Boala Kawasaki; - Transplant alogen de măduvă hematopoietică.
Ceai echinacea (Dacia Pl) (ceaiuri)

» Secțiunea: Medicamente

...luni, dupa care se face o luna de pauza. - leucemie - pulbere administrata in cure de lunga durata (minim 4 luni) - boli ganglionare, infectii cu stafilococ auriu - pulbere sau macerat la rece- reumatism infectios, eczeme infectioase recidivante - pulbere- herpes (adjuvant), hepatita virala A, B, C, D (adjuvant) - se combina in proportii egale cu ...lasa alte 2-3 ore la aer pentru a se usca.
TREXAN, compr. (methotrexatum)

» Secțiunea: Medicamente

...utilizat in asociere cu alti agenti chimioterapici in tratamentul leucemiei limfoblastice acute si leucemiei mieloblastice. De asemenea, poate fi utilizat in tratamentul limfomului Burkitt, in stadiile avansate ale ...gatului. Antifolanul poate fi util in tratamentul cazurilor severe, recidivante de psoriazis care nu au raspuns adecvat la alte forme de tratament. Cu toate acestea, datorita riscului asociat ...in cazuri bine definite, diagnosticate prin biopsie si/sau control dermatologic.
TREXAN, fiole (methotrexatum)

» Secțiunea: Medicamente

...utilizat in asociere cu alti agenti chimioterapici in tratamentul leucemiei limfoblastice acute si leucemiei mieloblastice. De asemenea, poate fi utilizat in tratamentul limfomului Burkitt, in stadiile avansate ale ...gatului. Antifolanul poate fi util in tratamentul cazurilor severe, recidivante de psoriazis care nu au raspuns adecvat la alte forme de tratament. Cu toate acestea, datorita riscului asociat ...in cazuri bine definite, diagnosticate prin biopsie si/sau control dermatologic.
Epiteliom palpebral-operatie?

» Secțiunea: Forum medical

...de oftalmologie din Cluj pt operatie pt epiteliom palpebral recidivat in urma unei operatii din iulie 2008.Atunci nu ni s-a spus ca poate recidiva si nici daca e spinocelular sau bazocelular.Are 68 ani si leucemie limfatica cronica depistata cam din 1999.Ce riscuri are o asemenea operatie?Ni s-a spus ca e urgenta pt ca ...exista?Alimentatia pe baza de cruditati poate duce la remisia tumorii?Multumesc.
VINDECARE AFECTIUNI ENDOCRINE

» Secțiunea: Forum medical

...: CANCER GENERALIZAT, CANCER PULMONAR, CANCER DE SAN, CANCER RECTAL (recidiva), CANCER DE COLON SI ANUS CONTRA NATURII, RECIDIVA GANGLIONI INGHINALI, SCLEROZA IN PLACI, DIABET, OBEZITATE, ( si EU ...FAZA TERMINALA, HEPATITA B HEPATITA C STARI DEPRESIVE, HIPERTENSIUNE, ETC. -* (*modificat de administrator)


Mai multe despre Leucemie recidiva (căutare avansată)
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.