Lipo granulom

Tumorile conjunctivale

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...conjunctivei bulbare (tumori benigne glandulare) lipomul (tumora benigna a tesutului adipos) angiomul si limfangiomul (tumori benigne de origine vasculara) ...neurofibromul conjunctivei (tumora benigna nervoasa) granulomul telangiectazic (tumora benigna inflamatorie). Vom detalia in continuare principalele formatiuni tumorale ale membranei conjunctivale. Papilomul Papilomul conjunctival ...prin excizie chirurgicala. Dupa tratamentul chirurgical se utilizeaza crioterapia.
Carcinomul spinocelular

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

... lichen plan oral eroziv, keratodermie mutilanta, necrobioza lipoidica osteomielita, acneea conglobata, hidroadenita supurativa celulita disecanta a scalpului, lupus vulgaris, limfogranulomul venerian, granulom inghinal, infectiile fungice profunde cronice albinism oculocutanat, xeroderma ...multiple limfatice sau cu noduli limfatici cervicali peste 3 cm.
Lepra (boala Hansen)

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

Lepra reprezinta o boala infectioasa cronica, granulomatoasa, care afecteaza in mod preferential structurile tisulare superficiale si in mod special pielea si nervii periferici.   Agentul etiologic ...keratite. In regiunea inghinala si axilara, bolnavul va prezenta adenopatii nedureroase. La barbati sunt afectate testiculele, care din cauza infiltrarii si cicatrizarii, vor conduce spre infertilitate. Atrofia testiculara ...chimioterapic util in tratamentul leprei. Clofazimina este o substanta liposolubila, care se poate acumula foarte usor la nivelul tegumentului, la nivelul tract...
Șancrul moale

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...Virulența specifică a acestui microorganism este dată de lipooligozaharide, proteinele extra-membranare care leagă hemoglobina, hemolizina celulară precum și alți factori celulari. Mecanismul exact al acestor ...tipică de șancru moale: ulcerații superficiale, cu baza granulomatoasă și care prezintă exudat purulent. Conturul ulcerației/lor este slab diferențiat și neregulat. Ulcerația este dureroasă, baza ...chiar izolat din lichidul purulent de pe suprafața ulcerelor.
Lipodistrofia localizata

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...Lipodistrofia sau lipoatrofia reprezinta atrofia primitiva idiopatica a tesutului adipos. Este o boala rara cu o etiologie necunoscuta, care poate fi ...este asociata cu inflamatia in antecedente. Include paniculita granulomatoasa lipofagica si alte tipuri de paniculita asociate cu boli ale tesutului conjunctiv. Lipodistrofia centrifugalis ...asociaza cu afectare metabolica si au un prognostic independent excelent.
Tumorile testiculare (cancerul de testicul)

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...tumori ale anexelor si ale testurilor de sustinere (fibrom, lipom, leiomiosarcom, rabdomiosarcom, etc.), tumori secundare, metastatice (boala Hodgkin, plasmocitom, limfosarcom, etc.) Seminomul e tumoarea ...metastazarea. Urografia intravenoasa poate arata semne indirecte ale unei adenopatii retroperitoneale care poate devia lateral ureterul. In unele cazuri in care celelalte investigatii au esuat, rezonanta magnetica nucleara ...apar leziuni de infarct. orhita granulomatoasa are cel mai adesea etiologie tuberbuloasa. Adenopatiile retroperitoneale pot genera simptoma...
Disbioza în bolile inflamatorii intestinale

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...detecteze numeroase componente ale structurii bacteriene precum lipopolizaharide, lipoproteine sau ADN bacterian. O altă categorie de receptori numită NOD-like receptors (nucleotide-binding oligomerisation domain- like ... 17, ceea ce amplifică răspunsul inflamator și reacțiile granulomatoase. În bolile inflamatorii intestinale în general și în boala Crohn în specia apare o ...este reprezentat de incapacitatea organismului de a elimina Campylobacter.
Micoza unghiilor

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...poate apare la copiii cu HIV. 3. Candidoza granulomatoasă cronică generalizată: - când apare la copil, o asemenea candidoză poate fi o primă manifestare a sindromului autoimun ...onicomicoza picioarelor. Terbinafină cremă - substanța fiind lipofilă, pătrunde eficient în piele, unghii, în concentrații optime pentru a distruge dermatofiții și Candida. Altele Griseofulvin - este mai ...ca picioarele dumneavoastră să fie în permanență uscate și curate.
Sindromul mediastinal

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

... Boli inflamatorii: mediastinită acută, mediastinită fibrozantă, mediastinită granulomatoasă, pneumoniile la copii, mononucleoza, tuberculoza, mucoviscidoza, histoplasmoza, sindromul imunodeficienței umane dobândite, sarcoidoza Formațiuni tumorale ...paratiroidiene (precum adenomul paratiroidian), tumori ale celulelor germinale, hemangioame, lipoame, carcinomul embrional, adenopatii granuloase, adenopatii metastatice Afecțiuni ale glandei tiroide (precum tiroida ectopică, etc.) ...pentru evacuarea aerului patruns în mediastin. [1], [2], [3], [4]
Boala Addison - Insuficiența corticosuprarenaliană primară

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...care generează boala Addison bolile cronice granulomatoase ca: tuberculoza (determinată de bacilul Koch), sarcoidoza (conglomerate celulare, implicate în răspunsul imun, depozitate la nivelul ... glicogenului hepatic sau muscular în glucoză), proteoliză şi lipoliză. Intervine, de asemenea, în căile anti-inflamatoare, în menţinerea tensiunii arteriale, în procesele psihice (acţionează împreună cu ...indicat un consum mai mare de lichide. [11], [13]
Reumatismul articular acut - RAA

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...nu si in granuloamele Aschoff. Rolul mecanismului autoimun Leziunile granulomatoase endomiocardice s-ar produce prin mecanisme imune celulare prin sensibilizarea limfocitelor T cu antigene streptococice, cu efect citotoxic asupra ... proteina M, proteina F, acidul lipoteichoic pentru aderenta capsula de acid hialuronic pentru a se eluda sistemului imun si a ...repaus la pat, supravegheat pina la compensare si dieta hiposodata.
Boala cardiaca reumatismala

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...leziuni cardiace exudative si necrotice nu pot produce noduli granulomatosi Aschoff. Ipoteza imunologica. Este sugerata de perioada de latenta dintre aparitia anginei si aparitia manifestarilor cardio-articulare. Se considera ...pe cei mai importanti: proteina M, acidul hialuronic, acidul lipoteichoic, exotoxina streptococica piogenica, streptolizina O, S, hialuronidaza, streptokinaza. Factorul major de virulenta este proteina M. Cai de transmitere ale ...dar ramane inca importanta in tarile in curs de dezvoltare.
Boala Weber-Christian (paniculita nodulara febrila)

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...par a fi necroza tesutului subcutanat cu infiltrat prin lipofage si eventual fibroza. Intr-o perioada de cateva luni nodulii pot regresa lent, lasand zone deprimate acoperite ...(3) Studii imagistice Radiografia toracica este folosita pentru a exclude bolile granulomatoase inflamatorii sau infectioase sistemice (sarcoidoza sau tuberculoza). Biopsia pielii este necesara pentru a confirma diagnosticul de paniculita. (3) Examen ...intestinelor, splinei, rinichilor sau a suprarenalelor pot deceda. (6)
Nodulii pulmonari

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

... boli autoimune: noduli reumatoizi, granulomatoza Wegener, sarcoidozǎ;  tumori benigne: fibroame (formaţiuni tumorale dezvoltate din ţesut fibros), hamartoame (dezvoltare tumoralǎ ...alcǎtuirea cǎreia intrǎ mai multe tipuri de ţesuturi), lipoame (tumorǎ benignǎ cu punct de plecare în ţesutul adipos) ;  infecţii granulomatoase: bacteriene ...expunerii la substanţe chimice sau la radiaţii potenţial cancerigene. [5]
Necrobioza lipoidica

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...Necrobioza lipoidica cunoscuta ca diabeticorum prezinta pete stralucitoare asimptomatice care se largesc in timp, rosii-maro pina la galben, atrofice prin degenerarea colagenului si raspuns granulomatos, depozitare de grasime si ingrosarea peretilor vaselor de singe. Cauza exacta nu este cunoscuta dar teoria cea mai ...pot fi dureroase, deveni infectate si se vindeca cu cicatrice.
Dermatofitia - Tinea

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...diseminata a pielii. Granulomul Majocchi se manifesta ca noduli granulomatosi perifoliculari cu localizare tipica pe doua treimi inferioare ale piciorului la femeii. Tinea corporis gladiatorum se manifesta pe ...naftifina, terbinafina sunt ineficiente in stratul cornos datorita naturii lipofilice. De asemenea penetreaza adinc in foliculul pilos. Ciclopirox olamine este un fungicid topic. Determina instabilitate membranara prin acumularea ...mai ales la pacientii cu edem cronic, imunosupresie si diabet.
Sindromul ochi uscat - Kratoconjunctivita sicca

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...tiroidită Hashimoto, purpură trombocitopenică idiopatică, macroglobulinemia Waldenstrom, hipergamaglobulinemie, granulomatoza Wegener, polimiozită, dermatomiozită Deficiențe ale glandelor lacrimale Primare: idiopatice, legate de vârstă, alacrimia ...se analizează concentrațiile principalelor componente (lizozim, lactoferină, lipocalină, imunoglobulina A, factorul de creștere epidermic) și osmolaritatea filmului lacrimal. Stratul mucinos – ...principalele măsuri care pot fi luate de către pacient. (1)
Febra Q (Boala Derrick-Burnet)

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...laborator. Astfel, apar o serie de mutatii genetice ale lipopolizaharidelor (molecule de la suprafata membranei bacteriene, cu rol de antigen) care au fost denumite variatii de faza. Forma ...timp ce in Franta manifestarea primara a bolii este granulomatoza hepatica. In Spania, cazurile de febra Q, prezinta ca si manifestare primara o combinatie de pneumonie si granulomatoza ...din abatoarele de animale), ce prezentau risc crescut de imbolnavire.
Proteinuria

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...Alte proteine, cum sunt transferina, componentele complementului si lipoproteinele cu densitate scazuta, par a fi direct toxice pentru celulele tubulare. In plus, lipoproteinele par a fi ...boala asociata cu anticorpi anticitoplasma neutrofilelor (ANCA) cum este granulomatoza Wegener nefrita lupica glomerulonefrita asociata crioglobulinemiei ... fiind un factor de prognostic indicator pentru insuficienta cardiaca.
Epistaxis (sângerarea nazală)

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

... bolile infecțioase sistemice (de ex. SIDA, sarcoidoza, tuberculoza, granulomatoza Wegener, sifilisul); refluxul gastroesofagian întâlnit la sugari poate determina apariția sângerărilor nazale prin inflamația mucoasei ...pierdută. În cazul în care bolnavul prezintă episoade de lipotimie sau stare de rău cauzată de scăderea accentuată a tensiunii arteriale se recomandă poziționarea bolnavului în decubit lateral ... otita medie. [1], [2], [3], [4]
Sindromul nefrotic

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...- lupus eritematos sistemic, poliarterita nodoasă, poliangeita microscopică, granulomatoza Wegener, sindromul Churg-Strauss Afecțiuni metabolice - diabet zaharat, amiloidoză ... evidențiază cilindri grăsoși și ceroși, datorită filtrării lipoproteinelor în exces. În funcție de etiologie, poate fi prezentă hematuria (microscopică sau macroscopică) . În acest caz, ...de bază (diabet zaharat, amiloidoză, lupus eritematos sistemic) [3, 7]  
Circulatia limfatica deficitara

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

... celulelor canceroase. Acesta absoarbe grasimile si vitaminele liposolubile din sistemul digestiv transportindu-le la celulele corpului unde sunt folosite. De asemenea inlatura fluidele in exces si ...este artrita reumatoida si lupusul sistemic eritematos, sclerodermia, granulomatoza Wegener si altele sunt asociate cu o circulatie limfatica lenta si incarcata de toxine si antigeni. ...juca un rol benefic complementar in tratamentul limfedemului. (10)
Tumorile pulmonare

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...- Inflamatie fara o cauza infectioasa: artrita reumatoida, granulomatoza Wegener, sarcoidoza, defecte din nastere precum chist pulmonar sau alte malformatii. Cele mai frecvente tipuri ... rar tumorile maligne pot include condroame, fibroame sau lipoame, acestea fiind tumori benigne alcatuite din tesut conjuntiv sau adipos. Cum se diagnosticheaza nodulii si tumorile ...lumea, dar macar unul dintre acestea trebuie luat in considerare.
Pneumopatia interstițială difuză indusă medicamentos

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...cu poliangeită (sindrom Churg-Strauss); Pneumonită lipoidică; Noduli pulmonari. Timpul de la începerea administrării unui medicament până la apariția simptomelor de pneumopatia ...pneumonită descuamativă, pneumonită în organizare, bronșiolită obliterantă, pneumonită eozinofilică, granulomatoză, vasculită, injurie alveolară difuză (diffuse alveolar damage-DAD).Lavajul bronho-alveolar este valoros mai ales pentru a exclude alte cauze de ...(DLCO) și radiografică după o lună, apoi la 3-6 luni.
Despre pneumopatiile interstițiale difuze - noțiuni generale pentru identificarea acestor patologii

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...făcut diagnosticul diferențial (histologic, prin biopsie ganglionară) cu alte adenopatii periferice: tuberculoză ganglionară, adenopatii maligne. e. Modificări cutanate: Eritem în fluture, purpură: posibil în LES, ... Noduli > 1 cm, eventual excavați (artrita reumatoidă, granulomatoză Wegener); Pleurezie (LES, artrita reumatoidă). 2. Explorarea funcțională respiratorie:Investigația funcțională pulmonară este indispensabilă atât pentru diagnosticul ...macroscopic lactescent al lichidului de lavaj, corpusculi PAS pozitivi (lipoproteine), detritus c...


Mai multe despre Lipo granulom (căutare avansată)
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.