Micro embolie

Embolia grăsoasă

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...prezenta manifestări sistemice determinate de ancorarea embolilor la nivelul microcirculației. La nivel capilar, embolii grăsoși duc la lezarea țesuturilor și instaurarea unui răspuns inflamator cu apariția unor simptome pulmonare, neurologice, cutanate și la nivelul retinei.Prima descriere a emboliei grăsoase a fost făcută în 1861 de către Zenker în cadrul unei necropsii a unui pacient ce suferise ...ce dezvoltă această afecțiune. (2, 3, 4, 5, 6, 7)
Embolia pulmonară

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...sunt înregistrate anual 20 000 de cazuri noi de embolie pulmonară, din care doar 20% sunt diagnosticate în timpul vieții pacientului. [1], [2] Etiologie Există anumiți ...de infarctizare devine aspră, consistentă; la efectuarea examenului microscopic imediat după producerea infarctului pulmonar poate fi identificată prezența sângelui la nivelul alveolelor; la câteva zile ...mortalitate prin embolie pulmonară sub 5%. [1], [2], [6]
Malabsorbtia (Maldigestia)

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...normala este constituita din proeminente mici numite vili si microvili care creeaza o suprafata mult mai mare de absorbtie. Indepartarea chirurgicala a unei portiuni largi din intestinul subtire ...gastrojejunostomie, gastrotomie partiala sau totala sau rezectie intestinala dupa embolie sau tromboza mezenterica, determina de asemenea o hidroliza anormala.Rar cauza poate fi incapacitatea organismului de a transforma o ...pentru a evita declansarea afectiunilor secundare determinate de deficitele nutritionale.
Necroza avasculară a capului femural

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...poate fi produs și prin factori intraarteriali precum microemboli ce pot surveni în caz de policitemie (trombembolism), consum de alcool (embolie grăsoasă) sau sindrom de decompresiune (embolie gazoasă). Implicarea circulației venoase în patogenia bolii este prin încetinirea fluxului ... colaps al capului femural. (1, 2, 6, 8, 10)
Tuse cu sânge (expectorații cu sânge)

» Secțiunea: Semne și simptome

...comprimarea esofagului), bradicardie. Embolie pulmonară Bolnavul aflat într-un episod de embolie pulmonară poate prezenta tuse cu sânge şi mucus, durere în piept, amețeli, extremități cianotice, tulburări de ritm, respirație ...pentru identificarea bacilului Koch, ecocardiografie, ecocardiografie Doppler, bronhoscopie, cultură microbiologică din spută, toracocenteză, determinarea gazelor arteriale, hemoleucograma completă şi examenul biochimic al sângelui, etc. [1], [2], [4] Tratamentul tusei ...integral sau a masei eritrocitare. [1], [2], [3], [4], [5]
Acrocianoza

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...boala Burger; afecțiuni pulmonare: hipertensiune pulmonară, embolie pulmonară, malformații arteriovenoase pulmonare; afecțiuni maligne (ex. limfom Hodgkin, neoplasm ovarian) afecțiuni ...creștere a numărului și a dimensiunilor anastomozelor arteriovenoase. La microscopul electronic pot fi observate anomalii ale fibrelor de colagen ce se dispun în aranjamente caracteristice pe o piesă ...putând duce o viață normală. (1, 2, 4, 5, 6)
Angina pectorala stabila

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...zona geografica (consum de apa nedura cu carente in microelemente) obezitatea fumatul sedentarismul factori comportamentali ...infarctul miocardic acut, pericardita acuta, disectia de aorta, pneumonie, embolie pulmonara, pneumotorax, reflux gastroesofagian, acalazia cardiei, artrita condro-costala, mialgii, radiculite, hernie diafragmatica, ulcer peptic subcardial, colica biliara, nevroza ...miocardic prezinta un risc de 22-47% de reinfarctizare si deces.
Hemoptizie

» Secțiunea: Semne și simptome

...de anticoagulante; pneumonii; embolie pulmonară; insuficienţa cardiacă congestivă, în special cea cauzată de stenoza mitrală; tuberculoza; ... boli inflamatorii sau autoimune (lupus, granulomatoza Wegener, poliangeita microscopică, sindromul Churg Strauss); malformaţii arterio-venoase pulmonare; consumul de cocaină; ...deosebit de important, în special în cazul hemoptiziei masive. 
Tetanos

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...tetani, bacil anaerob, gram-pozitiv si sporulat, avand un aspect microscopic de „racheta de tenis”. Bacteria este raspandita in sol, dar se poate gasi si in fecalele provenite de ...fracuturi rupturi musculare embolie pulmonara miocardita toxica escara de decubit. Rareori, dupa tratament si vindecare pot ramane ...neonatal, mamele vor fi vaccinate, chiar si in timpul sarcinii.
Fenomenul Raynaud

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...cauzele exacte. Fenomenul Raynaud secundar presupune anomalii structurale microvasculare (disfunctii endoteliale cum ar fi deficitul mediatorilor vasodilatatiei; prezenta de cantitati crescute de vasoconstrictori circulanti cum ...cauza clara trebuie suspectati de o forma de cancer.
Difteria

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...complica cu: pneumonie, insuficienta renala, encefalita, infarct cerebral sau embolie pulmonara. Terapia cu antitoxina poate determina aparitia de reactii imune severe (boala serului). Evolutie si prognostic Persoanele neimunizate prezinta risc ...un regim preventiv cu antibiotice pentru a preintampina declansarea bolii.
Febra

» Secțiunea: Semne și simptome

... nespecifică a organismului, inhibă creșterea și dezvoltarea microorganismelor, iar funcția imunologică a organismului este intensificată. [1, 2, 4] Cauze Infecții: infecții ... febră periodică; embolie pulmonară; tulburări de termoreglare. [3, 5, 8] Mecanism fiziopatologic În producerea febrei intervin pirogenii, factori ...a detecta febra la bătrâni. [2, 3, 5]
Ochii uscați

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

... peritonită, afectare pulmonară (pneumonie, embolie pulmonară, etc.), pancardită, grețuri, vărsături, ...de endotelină, antioxidante, analogi de prostacicline sau chirurgicalprin simpatectomie, microarteriolită radicală, amputații, debridări, grefe. Tratamentul bolnavilor cu lupus eritematos sistemic constă în administrarea antimalaricelor de sinteză (Dapsonă), a ...este reprezentat de transplantul hepatic. [1], [2], [3], [4], [5]
Ruptura miocardica

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...la prezentarea la spital. Pseudoanevrismul se poate manifesta ca embolie sistemica sau cerebrala sau dedecs subit. Hemoptizia apare prin formarea de fistule ventriculopulmonare. Aproximativ 10% dintre pacientii cu ...disociatiei electromecanice- in tamponada pericardica complexele QRS pot fi microvoltate, mai ale in derivatiile precordiale- alternanta electrica este frecventa in epansamentele mari- blocul de ram drept este observat ...care se prezinta cu hipovolemie decit cei cu tamponada pericardica.
Abcesul pulmonar

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...ar fi aceea că abcesul pulmonar este o infecție microbiană necrozantă caracterizată prin prezența de puroi localizat (parenchim pulmonar necrozat), care duce la formarea uneia sau mai multor ...leziunile de infarct pulmonar, bronșiectazii, carcinom necrozant, sechestrație pulmonară, embolie pulmonară, silicoză nodulară cu necroză centrală, vasculite (exemple: periarterita nodoasă, granulomatoza cu poliangeită Wegener, sindromul Goodpasture) și chisturi ...tratament antibiotic, fiind necesare proceduri de drenaj sau rezecție chirurgicală.
Durere în piept în partea stângă (durerea toracică sângă)

» Secțiunea: Semne și simptome

...pneumonie, extrem de întâlnit de altfel, este cauzat de microbul Streptococcus Pneumoniae, iar tabloul clinic este clasic și ușor de identificat, cuprinzând durere toracică, situată în partea stângă ...testele serologice și imagistice necesare pentru stabiliarea diagnosticului de certitudine.
Intoxicația cu cianură

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...în administrarea intravenoasă (doză mai mare de 10 micrograme/kg/minut).Nitriții sunt folosiți la scară largă în industrie sub formă de solvenți și în industria plasticului. Nitriții ...și encefalită tahicardie embolie pulmonară șoc cardiogen accident vascular cerebral ischemic intoxicație cu ...a se reduce riscul de intoxicație iatrogenă cu cianură. [2]
Nefropatia gravidica

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...de o catastrofă obstetricală: abruptio placentae, avort septic, embolie cu cluid amniotic. Diagnosticul poate fi confirmat prin tomografie computerizată. Recuperarea în cazul în care afecțiunea ...uremic reprezintă un spectru care include anemia hemolitică microangiopatică, trombocitopenia și insuficiența renală acută. Purpura trombotică trombocitopenică apare mai frecvent în primul trimestru de sarcină. ...asociată cu nașterea de feți cu greutate mică. [4], [5].
Cancerul de prostata

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...multicentric al cancerului de prostata, de multe ori aspectul microscopic asociaza doua grade de intindere variabila. De aceea mult mai util in stabilirea gradului de diferentiere este folosirea ...Postoperator se pot inregistra tromboza venoasa profunda, limfocel pelvin, embolie pulmonara, infectie urinara. Pe termen lung complicatiile cele mai frecvente care apar – incontinenta urinara si disfunctia erectila ...dovedit asociata cu reducerea osteoporozei si beneficii asupra functiei cognitive.
Cordul pulmonar cronic - CPC

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...expunerea la medicamente, substanțe toxice sau iradiere; boala venoocluzivă; microembolii masive determinate de tumori pulmonare) pot conduce la apariţia CPC. O altă cauză pentru apariția CPC o reprezintă ...un stimul acut și cu severitate înaltă (de exemplu: embolie pulmonară masivă), cu dilatație și insuficiență VD, însă fără hipertrofie. Însă cordul pulmonar cronic se asociază cu hipertensiune ...mortalității asociate cu CPC, dar și cu bolile pulmonare cronice.
Infectia stafilococica

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...si nesporulati, cu un diametru de 0, 5-1, 5 micrometri; in colonii ei apar singuri, grupati in perechi sau in lanturi, formand imagini sugestive, asemanatoare unor ciorchine de ...cordului stang. Endocardita cordului drept se poate complica cu embolie septica pulmonara. Afectarea cordului drept, necesita in rare situatii tratament chirurgical. Terapia parenterala, desfasurata pe o perioada de ...de la pacient. Tratament - Rezistenta la antibiotice In cazul existentei
Boala Addison - Insuficiența corticosuprarenaliană primară

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...depozitate la nivelul unui organ), histoplasmoza (cauzată de microorganismul Histoplasma capsulatum), etc.; neoplasmele de origine hematologică (limfomul Hodgkin sau non-Hodgkin, leucemiile); ...Pseudomonas) sau de coagulopatii; emboliei bilaterale a arterelor suprarenaliene (obstruarea arterelor cu: cheaguri de sânge, bule gazoase, picături de grăsime) sau ...indicat un consum mai mare de lichide. [11], [13]
Tulburari asociate ce apar in traumatismele cranio-cerebrale severe

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...de influenta neurogena directa a functiei hipotalamice asupra retelei microvasculare pulmonare. Tratamentul SDRA este cel clasic, eventual se poate adauga si hemodializa daca pacientul este hiperhidratat si sufera ...traumatismului cranio-cerebral, este posibil sa si-o piarda in urma emboliei grasoase pulmonare, care mai determina si anxietate si somnolenta. Bronhopneumonia se poate instala rapid dupa o fractura survenita ...un prognostic nefast, pacientul decedand sau ramanand in stare vegetativa.
Endocardita - Infectiile aparute la persoanele care folosesc droguri injectabile

» Secțiunea: Boli Related

...determinate de specii de Candida, Bacillus si difteroizi. Endocardita polimicrobiana este cauzata de o flora mixta de agenti patogeni, gram-pozitivi si gram-negativi.   Patogenie si manifestari clinice Utilizarea timp indelungat a ...acuta, caracterizata prin febra ridicata, toxicitate si semne de embolie sistemica multipla (infarcte cerebrale, splenice, hepatice, renale). Boala care afecteaza cordul stang se poate complica cu meningita bacteriana. ...risc crescut de reaparitie a endocarditei infectioase la pacientul narcoman.
Infectiile pielii si tesuturilor moi - Infectiile aparute la persoanele care folosesc droguri injectabile

» Secțiunea: Boli Related

...a bacteriemiei, etiologia este dificil de stabilit (prin cultura microbiana). Daca exista abcese localizate, acestea pot fi punctionate in vederea obtinerii de material pentru insamantarea mediilor de cultura. ...periferice, se insoteste de cele mai multe ori de embolie pulmonara septica. Bacteriemia este prezenta, iar vasul afectat este invadat de puroi (evidentiat prin puctie). Tratamentul preuspune administrarea ...existenta convulsiilor si a rigiditatii musculare reprezinta semne de tetanos.


Mai multe despre Micro embolie (căutare avansată)
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.