Monge (boala lui)

Boala lui Monge este caracterizata printr-un exces de globule rosii atunci cand are loc o sedere indelungata la altitudine. Se manifesta printr-o oboseala, dureri de cap si o coloratie rosie-violacee a pielii in cursul unui efort.
Bolnavul se vindeca spontan o data cu intoarcerea sa la joasa altitudine.
Sinonime: boala Anzilor, boala cronica a muntilor, eritremie de mari altitudini, rau cronic de munte.




Boala Monge

» Secțiunea: Dicționar

...Boala Monge-Boala cronica de altitudine-policitemie secundara datorita expunerii la presiuni scazute (la altitudini mari) care se insoteste de cianoz de efort, fatigabilitate, cefalee, dispnee, bronsita, laringita.
Răul de înălțime

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...afecțiuni, precum afecțiunile arterelor coronare, diabetul zaharat şi bronhopneumopatia cronică obstructivă. [3], [4], [5] Patogenie În timpul urcării la altitudini din ce în ce mai mari apare hipoxia acută, ...sunt plămânii şi sistemul nervos central, prin creşterea presiunii sangvine la nivelul capilarelor, extravazare capilară şi edem local. La nivel pulmonar, hipoxia determină creşterea presiunii la nivelul arterei ...cel mai adesea la nivelul lobilor pulmonari mijlocii şi inferiori. Boala poate evolua rapid spre comă sau deces într-un interval de câ...
BUYOLOGY - Comerciantii de boli inventate

» Secțiunea: Forum medical

...erectilă, deficitul de atenţie la adulţi şi sindromul disforic premenstrual). Cu o sinceritate dezarmantă, Vince Parry descrie modul în care companiile farmaceutice definesc condiţiile pentru crearea pieţei pentru produse ...aprofundată, realizată de Lisa Cosgrove, cercetător la University of Masachussets Boston, şi publicată în prestigioasa revistă 'Psycho-Therapy and Psychosomatics', a demonstrat că mai bine de jumătate dintre psihiatrii ...un subiect de discutii, ci mai ales unul informativ. Multumesc.


Mai multe despre Monge (boala lui) (căutare avansată)