Mucocutanat

Sindromul autoimun poliglandular tip I

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...este un sindrom ce are drept componente principale candidoza mucocutanată cronică, hipoparatiroidismul cronic autoimun și insuficiența adrenală cronică autoimună. De asemenea, pe lângă cele trei componente principale, ... funcției adrenale corect făcut poate evita apariția crizei adrenale.
Sarcom Kaposi

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...simptome sau boala viscerala amenintatoare de viata, rapid progresiva mucocutanata cu durere si ulcerare si limfedem simptomatic. Se practica imunomodularea cu interferon alfa avind proprietati antiangiogenice, antivirale si ...cauza cea mai comuna de mortalitate cu hemoragii pulmonara necontrolata.
Tumorile timusului

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...si foliculara a timusului este descoperita in asociere cu afectiuni autoimune identificate la copii si caracterizate de marirea uniforma a timusului secundara proliferarii celulare benigne. Chisturile timice pot ...sindrom nefrotic. Bolile dermatologice cuprind pemfigus si candidoza cronica mucocutanata. Mecanismul acestor tulburari nu este inca inteles si este considerat de natura autoimuna. Semne si simptome Numeroase tumori mediastinale si ...pleura sau pericard - IVB - metastaze hematogene sau limfogene.
Trombocitoza

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...trombotice sau hemoragice. Este frecvent un istoric de singerare mucocutanata, cum este cea postchirurgicala din mucoasa gastrointestinala si echimozele excesive. Cefaleea este frecventa in istoric. Membrii familiei pacientului ...agenti alkilanti sau fosfor 32, cu risc crescut pentru mielodisplazie.
Trombastenia

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...trombastenie inseamna plachete slabe. Trombastenia Glanzmann este una dintre afectiunile mostenite ale trombocitelor, care mai includ sindromul Bernard-Soulier, deficientele de adeziune, agregare si secretie a trombocitelor. Fiecare dintre ...data cu virsta. Initial pacientii se prezinta cu hemoragie mucocutanata in perioada neonatala sau dupa circumcizie. Tabloul clinic al trombasteniei cuprinde singerare excesiva dupa extractii dentare, menoragie, petesii ...au prognosticul cel mai nefavorabil. Se recomanda evitarea sporturilor traumatice.
Afectiuni cutanate si de mucoasa asociate cu bolile gastro-intestinale si hepatice

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

... artrita. Poate fi primar sau secundar unor afectiuni reumatologice precum artrita reumatoida sau lupus eritematos sistemic. Manifestarile orale din sindromul Sjogren sunt determinate de distructia ireversibila ...mai practica debridarea cronica cu un rezuitor de limba. Afectiuni mucocutanate Candidoza Este o afectiune determinata de Candida albicans. Candida spp faca parte din flora normala la jumatate din populatie. ...dermatiteti herpetiforme. Dieta gluten-free determina ameliorarea si regresia dermatitei herpetiforme.
Hipocalcemia

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...comune de hipocalcemie sunt hipoalbuminemia prin ciroza, malnutritie, arsuri, afectiuni cronice, nefroza. Cele mai multe urgente hipocalcemice sunt usoare si necesita doar tratament suportiv si evaluarea studiilor de ...insuficienta adrenala si ovariana candidoza mucocutanata, alopecia, vitiligo, anemia pernicioasa. Pseudohipoparatiroidismuleste caracterizat de rezistenta periferica la efectele PTH. PTH se leaga de receptorul PTH ...si slabiciunea musculara pentru a nu permite dezvoltarea celor severe.
Balanita

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...sunt eficiente pentru tratament. Balanita circinata Cea mai comuna manifestare mucocutanata a sindromului Reiter dobandat sexual apare la 20-40% dintre cazuri. Incidenta bolii Reiter enterice este scazuta si a ...carbon a fost folosit cu succes in ablatia balanitei Zoon.
Onicomicoza

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...la copiii prematuri, imunocompromisi si la cei cu candida mucocutanata cronica. Factorii de risc pentru aceste onicomicoze sunt: - istoric de contact cu persoane afectate - sanatate si ...a identifica organismul. Diagnosticul diferential se face cu urmatoarele afectiuni: dermatita de contact, lichen plan, melanoma malign, psoriazis, paronichia bacteriana, boala Darier, paronichia congenital, boli tiroidiene, sindromul unghiilor ...prognostic mai bun decit cea a unghiilor de la picioare.
Panaritiu - Paronichia

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...patologice care se asociaza cu paronichia cuprind psoriazis, candidoza mucocutanata, toxicitatea medicamentoasa la retinoizi si inhibitorii de protease indiavirul este un antiretroviral care determina ...suspecteaza infectie herpetica. Diagnosticul diferential se face cu urmatoarele afectiuni: candidoza, celulita, dermatita de contact, manifestari cutanate ale HIV, herpes, onicoliza, pemfigus vulgaris, carcinoma cuamos celular. Tratament Paronichia acuta Se practica ...persoanele imunosupresate sau cele a caror conditie a fost neglijata.
Boala Bowen

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...progresiva, eritematoasa, cu scuame. Poate apare oriunde pe suprafata mucocutanata. Se prezinta ca o leziune unica sau multipla. Poate apare pe zonele expuse la soare sau acoperite. Capul ... dermatita de contact afectiuni buloase induse de medicamente placi de psoriazis keratoze actinice ...toate formele de boala. Rata de vindecare este de 90%.
Candidoza bucala

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...endocrina: candidoza orala cronica(leucoplakia candozica), sindromul candidozic endocrin, candidoza mucocutanata localizata cronica si candidoza difuza cronica. Candidoza eritematoasa este termenul folosit pentru leziunile rosii ale candidozei. Candidoza este ...medicatie citostatica, infectie HIV, terapie antibiotica de lunga durata, afectiuni cronice: diabet, deficiente imunologice, neoplasme. Daca corticosteroizii sau antibioticele reprezinta cauza candidozei se recomanda reducerea dozei sau modificarea ...trebui sa evite fumatul, medicatia xerostomica, antibioticele, corticosteroiz...
Sindromul Peutz-Jeghers

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...de polipi intestinali hamartomatosi in asociere cu macule melanocitice mucocutanate. Desi leziunile intestinale sunt hamartoame, pacientii cu sindromul Peutz-Jeghers au un risc de 15 ori de a dezvolta ...de muschi neted. Diagnosticul diferential se face cu urmatoarele afectiuni: sindrom Bannayan-Riley-Ruvacalba, sindrom Cronkhite-Canada, polipoza adenomatoasa faniliala, sindrom Gardner, sindromul de polipoza juvenila, sindromul Laugier-Hunziker-Baran, sindromul de neoplazie ...cauzata de polipul insusi sau de invaginatia care poate aparea.
Artritele ca manifestare a bolilor sistemice

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...(IGF-1) stimuleaza proliferarea condrocitelor articulare. Aceasta proliferare conduce la hipertrofie a cartilajelor, iar cartilajul ingrosat este subiectul unei degenerari rapide si timpurii care conduce la artropatia acromegalica. Artropatiile din afectiunile hematologice Hemofilia: singerarea articulara si hemartroza. Anemia cu celule in tinta: necroza avasculara si hiperuricemie secundara leziunilor tubulare renale. ...antiinflamatoarele nonsteroidiene. Poate fi folosita si colchicina. Forma mucocutanata se amelioreaza cu antimalarice. Corticosteroizii sunt folositi pentru a supr...
Infectia cu Chlamydia trachomatis

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...Infectia genitala cu Chlamydia trachomatis este responsabila de afectiuni severe la femeie cum este: boala inflamatorie pelvina (BIP) infertiliatea secundara afectarii ...uretrale. Sindromul Reiter (uretrita, conjunctivita, artrita si leziuni mucocutanate) si tenosinovita sau artrita reactiva au fost asociate cu infectia chlamydiana. In plus infectia chlamydiana este ...in ultimele 60 de zile care preceda diagnosticul. [4]
Sindromul autoimun poliglandular tip III

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...unor manifestări clinice specifice insuficienței suprarenaliene, hipoparatiroidismului și candidozei mucocutanate. Sindromul poliglandular autoimun de tip II apare cel mai frecvent în rândul persoanelor adulte ...și suplimente pe bază de fier. [1], [2], [3], [4]
SIDA

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...prin infectii grave care determina pierderea accentuata in greutate, afectiuni ale creierului si ale sistemului nervos central.   SIDA este o boala grava ce ataca sistemul imunitar al organismului, care ...SIDA stadiul II - include manifestarile mucocutanate minore si infectii recurente ale tractului respirator stadiul III - include diaree cronica inexplicabila pentru ...persoane sunt seropozitive si deci susceptibile de a transmite virusul.
Artrita acuta asociata BTS

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...infectiile enterale, asociata cu uretrita, cervicita, leziuni oculare si mucocutanate).   Alte cauze de artrita la adultii tineri: meningococica, sarcoidoza, infectia cu Yersinia si sifilisul. Odata produsa infectia cu N.gonorrhoeae, acesta ...artritei alte leziuni oculare cuprind uveita acuta (20% dintre pacienti), episclerita, keratita si ulceratiile corneene leziunile tind sa reapara. Infectiile ...previne artrita acuta enterica sau cronica de orice etiologie.
Boala von Willebrand

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...prima data o conditie patologica mostenita autosomal cu hemoragii mucocutanate la o familie de pe coasta Finlandei. Boala a fost denumita von Willebrand. Afectiunea este frecventa, mostenita, genetic ...- analiza genetica. Diagnosticul diferential se face cu urmatoarele afectiuni: sindrom Bernard-Soulier, hemofilia A si B, hemofilia C, afectiuni ale trombocitelor, trombastenia Glanzman, tratament cu aspirina pe termen ...canalelor de calciu, quinidina - cafeina, antidepresivele tricliclice, valproat, heparina.
Hipoprotrombinemia

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...cea mai comuna a hipoprotrombinemiei este asociata cu hemoragiile mucocutanate. Totusi hemoragiile pot implica si structurile profunde in deficienta severa de protrombina. Hipoprotrombinemia poate fi castigata sau mostenita. ...este redusa, dar nivelul acesteia este la limita. Ambele afectiuni sunt autosomal recesive. Gena protrombinei se afla pe cromozomul 11. Heterozigotii pentru deficienta de protrombina au un nivel ...2-10% in cele moderate si sub 2% in cele usoare.
Lentigo

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...la nastere - aceste leziuni sunt asociate cu numeroase afectiuni - clinic leziuniole apar ca macule bine circumscrise, bronzate sau maro pe piele sanatoasa. Xeroderma pigmentosum este o ...la mabele sexe. Sindromul mixoma este asociat cu lentigo mucocutanate alaturi de alte anomalii. Unele constelatii de anomalii au primit denumiri specifice. LAMB (lentigo, mixoame atriale, mixoame ...si solarele artificiale. Este incurajata folosirea de creme cu SPF.
Tumorile cardiace

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...cuprind lipoamele si tumorile chistice ale regiunii nodale atrioventriculare.Aproximativ 20% dintre tumorile primare ale inimii sunt de natura maligna. Tumorile maligne cuprind rabdomiosarcomul, angiosarcomul, mixosarcomul, ...cu fenotip variabil. Acestea asociaza nevii albastri, mixoamele mucocutanate, lentiginoza si efelidele.Aspectul macroscopic:Mixoamele sunt localizate mai ales in atrii (75% in cel sting si 15-20% in ...CK-MB poate fi ridicata la pacientii cu disfunctie ventriculara si o tumora cardiaca, dar nu in mod special maligna. Electrocardiografia Modificarile nes...
Gastroenterita bacteriana

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...de speciile enterohemoragice de Escherichia coli si Shigella cauzeaza afectiuni sistemice cum sunt convulsiile si sindromul hemolitic-uremic. Alte bacterii noninvazive adera la peretele intestinal determinind inflamatie. Organisme precum ...poate complica infectiile acute. Artrita, uretrita, conjunctivita si leziunile mucocutanate sunt caracteristice. Statusul de purtator este observat dupa unele infectii gastroenterice bacteriene. Dupa diareea cu Salmonella 1-4% dintre ...sau pentru pacientii cu comorbiditati preexistente severe este mai rezervat.
Granulomul inelar

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...maligna Unele neoplazii sunt asociate de diferite sindroame paraneoplazice mucocutanate. Leziuni care sa mimeze granulomul inelar sau care sunt histologic confirmate drept granulom, au aparut in ...inelar trebuie informati asupra naturii benigne si evolutia leziunilor.
Sindromul Eisenmenger

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...si interventiile operationale. Aproximativ 50% dintre copii cu defect ventricular septal larg, nerestrictiv sau ductus arteriosus restant dezvolta hipertensiune pulmonara pina la atingerea copilariei precoce. 40% dintre acesti ...virsta la care s-a instalat hipertensiunea pulmonara si coexistenta afectiunilor cum este sindromul Down. Supravietuirea depinde mai ales de functia ventriculara drepata. Acesti pacienti nu supravietuiesc de obicei peste decada a doua sau treia de viata. Evenimentul terminal cel ...intelect letargic- scaderea atentiei, iritabilitate. Tendinta la singerare:- he...


Mai multe despre Mucocutanat (căutare avansată)
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.