ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Nefropatie

Nefropatia reprezinta orice boala renala.
Nefropatiile tubulare sunt legate de o atingere a tuburilor urinifere.
Nefropatiile vasculare, ca nefroangioscleroza constituie o atingere a vaselor rinichilor.


Nefropatie de reflux

» Secțiunea: Forum medical

Daca am diagnosticul asta pot face transplant? Fac dializa de un an si as vrea sa stiu in ce masura imi poate afecta viata sexuala?Eu si sotia ne dorim mult u copil avem sanse sa-l avem?Va multumesc
Necroza papilara renala

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...Necroza papilara renala este o forma de nefropatie, implicind necroza papilelor renale vascularizate de vasa recta. Nefropatia analgezica ...spectru de modificari asociate cu pielonefrita si nefrita tubulointerstitiala. Este considerata frecvent o complicatie sau extensie a pielonefritei severe care este mai devastatoare decit de ...ales la pacientii cu necroza papilara asociata abuzului de analgezice.
Nefropatia cu IgA

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

... distructie a podocitelor. Distructia podocitelor determina glomeruloscleroza. Afectarea tubulo-interstitiala Infiltratul inflamator se gaseste si la nivel tubulo-interstitiat unde, de asemenea, produce leziuni si determina fibroza renala.Proteinuria este ...tratamentul corespunzator gradului de severitate sunt corelate cu prognostic bun.
Nefropatia cu polyomavirusul BK

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...mare bazofil ce poate duce la confuzie cu cancerul urotelial) sau microscopie electronică. Aceste teste au sensibilitate crescută pentru detecția infecției active, dar au specificitate redusă pentru detectarea ...PCR în ser până când nivelul viremiei este nedetectabil. (4)
Nefropatia lupică

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...interstițială, sindrom nefrotic sau glomerulonefrită membranoasă. Nefrita interstițială semnifică inflamația spațiilor dintre tubii renali. Sindromul nefrotic este un grup de simptome ...joacă un rol foarte important în încetinirea progresiei bolii renale.
Nefropatia gravidica

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...însă la deshidratare și la șoc hemodinamic. 2. Necroza tubulară acută poate fi cauzată de depleția severă de volum extracelular asociată cu hyperemesis gravidarum, hemoragiile ...asociată cu nașterea de feți cu greutate mică. [4], [5].
Nefropatia diabetica

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

... hemodializa (hemodializa la domiciliu, hemodializa in spital) transplantul renal (donorul fiind un cadavru, donor viu ruda, donor viu din ...o noua speranta pentru cei care sufera de nefropatie diabetica.
Nefropatia de contrast

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...colesterol (picior albastru si livedo reticularis) sau nefrita interstitiala indusa de medicamente (eruptii). Pacientii pot prezenta hipovolemie sau boala cardiaca decompensata. Conditia este una dintre cauzele ...hipotensiune, soc), complicatii vasculare (singerare femurala, hematom, pseudoanevrism, atac cerebral) si complicatii sistemice (sindrom de detresa acuta respiratorie, embolism pulmonar). Exista o relatie complicata intre nefropatie, comorbiditate si mortalitate. Cei mai multi ...au o rata similara sau mai mare a efectelor adverse.
Glomerulonefrita infectioasa nonstreptococica

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...glomerulonefrita postinfectioasa. Endocardita infectioasa este determinata de Staphylococcus aureus. Nefrita de sunt poate fi asociata cu sunturile ventroiculovasculare, ventriculoperitoneale, peritoneovasculare sau vasculare. Abcesele viscerale pot fi retroperitoneale, pulmonare ...Hematuria microscopica poate persista pentru 3-6 luni dupa rezolutia sindromului.
Nefrita radica

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...sunt rar acute in sase saptamini de la tratament. Nefrita clasica de radiatie apare dupa iradierea bilaterala a rinichilor. Este un sindrom de insuficienta renala cronica ce apare ...celulelor epiteliale tubulare. Acest fenomen este urmat de cicatrizarea interstitiala. Cicatrizarea tinde sa fie mai severa in cortexul extern si progreseaza intern. Progresia acestor evenimente este accelerata la ...cu subiectii de control de aceeasi virsta care primesc dializa.
Anurie (lipsa urinarii)

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...vezicala sau cateter suprapubian (in cazul unui obstacol vezical), nefrostomie sau ureterostomie in cazul unui obstacol supravezical; indepartarea obstacolului dupa dezobstructia urinara ...umplere vasculara, corticoterapie (daca afectiunea declansatoare este nefropatia interstitiala acuta), tratarea infectiei (daca este cazul), echilibrare hidroelectrolitica.
Hipertensiunea renovasculara

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...celulelor epiteliale, eliberarea de citokine si activarea fibrozei interstitiale. Nefroangioscleroza hipertensiva este consecinta vasculara a hipertensiunii arteriale, la care contribuie si alti factori precum imbatrinirea si diabetul zaharat. Cauze Cele ...glomerulara si glomeruloscleroza, atrofie tubulara si inflamatie cu fibroza interstitiala, alterari vasculare si cristale de colesterol in glomeruli si arteriole. Diagnostic Studii de laborator activitatea reninei ...disfuntie renala cronica secundara este asociata cu o evolutie negativa.
Glomerulonefrita difuz proliferativa

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...Leziunea glomerulara se rezolva tipic dupa eradicarea infectiei cardiace. Nefrita de sunt este un sindrom caracterizat de glomerulonefrita imuna complexa secundara sunturilor ventriculoatriale inserate pentru tratamentul hidrocefalusului. Organismul ...asociati cu prognostic negativ cuprind proteinuria severa, hipertensiunea, fibroza interstitiala, oliguria si azotemia. Supravietuirea renala este mai buna pentru IgA si negativa pentru boala anti-GMB. Aproximativ 50% dintre ...difuza proliferativa necesita dializa la 6-12 luni de la debut.
Glomerulonefrita cu IgA

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

Glomerulonefritele sunt considerate cele mai frecvente afrecţiuni care duc la insuficienţă renală. În numeroase ţări nefropatia cu Ig A reprezintă cea mai frecventă glomeruonefrită, fiind cauzată de depozinte de IgA depuse în mezangiul glomerular. Această afecţiune a fost descrisă încă din anul 1968, de către ...
Boala buloasa a diabetului

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

... ruptura accidentala. Imobilizarea poate preveni spargerea bulei. Necroza tisulara secundara poate necesita debridare si grefa cutanata. Pacientii trebuie monitorizati pentru a diagnostica precoce infectia ...diabetului, cat si exemple de amputatii datorita infectiei severe. (2)
Nefrocalcinoza

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...Nefrocalcinoza cunoscuta si drept calcinoza Albright este un termen folosit pentru a descrie depozitarea de saruri de calciu in ...cu atrofia obstructiva a nefronului, inflamatie nespecifica si fibroza interstitiala. Drenajul urinei este alterat prin tubii calcificati si determina zone de atrofie corticala cu corticala sclerozata. O anomalie ...raportata si in sindromul nefrotic infantil familial si sindromul Alport.Necroza corticala acuta secundara toxemiei de sarcina, muscaturii de sarpe sau a sindromului hemolitic-uremic poate conduce la nefrocalcinoza corticala. ...cei cu hiperoxal...
Insuficienta renala acuta - IRA

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

Insuficienta renala reprezinta diminuarea capacitatii de filtrare a rinichilor (necesara eliminarii reziduurilor din sange), asociata cu un dezechilibru al organismului in saruri si apa si cu dificultati de reglare a tensiunii arteriale. In general, insuficienta renala se caracterizeaza prin diminuarea functiei si a numarului de nefroni (unitate de baza a ...
Intoxicația cu plumb - saturnism

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...dar și bolii renale cronice Nefropatie – există 3 forme principale: afectarea renală din expunerea acută (evoluează cu simptomele caracteristice și sindrom Fanconi), nefropatia ...o alterare a dezvoltării normale la copii. [3, 6]
Guta

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

Guta este o tulburare frecventa a metabolismului acidului uric care conduce la depozitarea de cristale de urat monosodic in tesuturile moi, episoade repetate debilitante de inflamatie articulara si netratata conduce la distrugerea articulatiilor si afectari renale. Guta este diagnosticata definitiv prin demonstrarea cristalelor de urat in aspiratul de fluid sinovial. ...
Sindromul de liză tumorală

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

... Mielom multiplu Tumori solide (cancerul pulmonar ar putea avea un risc mai mare) Tablou clinic: Hipocalcemia (grețuri, vărsături, hiperexcitabilitate musculară: spasme, ...obstructivă Toxicităși medicamentoase Nefropatie postadministrare substanță de contrast radiologică Rabdomioliză Vasculită Glomerulopatii primare Bilanț ...chimioterapiei și radioterapiei, dar și a celor cu hemopatii maligne.
Dezechilibre hidro-electrolitice

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

Dezechilibrele hidro-electrolitice sunt tulburări ale volumului hidric și concentrației electroliților din compartimentele lichidiene ale organismului. (8, 10) Compartimentele lichidiene ale organismului Apa reprezintă aproximativ 60% din greutatea totală a organismului, din care 40% este localizată intracelular și 20% extracelular (lichid interstițial și plasmă). Apa circulă între aceste compartimente ca ră...
Afectiuni neuromusculare in sarcina

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

Sarcina, travaliul si perioada postpartum asociaza un risc mai mare de a dezvolta afectiuni neuromusculare sau a agrava afectiuni neuromusculare existente, fata de femeia care nu trece prin aceasta etapa fiziologica.Am sa prezint in continuare o parte din patologia neuromusculara ce poate afecta gravida: sindrom de canal carpian radiculopatie ...
Febra mediteraniana familiala

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

Febra mediteraniana familiala cunoscuta si drept boala armeana sau poliserozita recurenta este o boala genetica recesiva asociata cu mutatii ale genei care codeaza proteina cunoscuta drept pirina sau marenostrina. Manifestarile clinice ale bolii cuprind episoade recurente scurte de peritonita, pleurita si artrita, de obicei acompaniate de febra. Boala apare la ...
Insuficienta renala cronica - IRC

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

Insuficienta renala cronica (IRC) reprezinta diminuarea lenta si progresiva a capacitatii de filtrare a rinichilor. Insuficienta renala cronica survine de obicei drept complicatie a altei boli sau afectiuni. Spre deosebire de insuficienta renala acuta, insuficienta renala cronica se instaleaza progresiv, pe parcursul mai multor ani, pe masura deteriorarii rinichilor. Evolutia ...
Disgenezia gonadică mixtă

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

Disgenezia gonadică mixtă este o boală genetică ce constă în dezvoltarea anormală a organelor sexuale, acestea apărând în cele mai multe cazuri ambigue, atât cu caractere masculine, cât și feminine. Disgenezia gonadică mixtă reprezintă una dintre cele mai întâ...


Mai multe despre Nefropatie (căutare avansată)
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.