Polip nazal

Polip nazal

» Secțiunea: Forum medical

ziua. Am 24 de ani si am doua operatii de polip nazal. In urma cu o luna am fost din nou diagnosticata cu polip nazal, urmand sa fac a treia ...sa suflu nasul si sa-l spal. Oare ce s-a intamplat?
Polip

» Secțiunea: Dicționar

...Un polip reprezinta o tumora de cele mai multe ori benigna, in general pediculata, care se dezvolta pe mucoasele cavitatilor ...corzilor vocale se manifesta printr-o modificare a vocii. Polipii foselor nazale se manifesta printr-o obstructie nazala, printr-o rinoree si uneori printr-o pierdere a simtului mirosului. Polipii prezenti doar intr-o ...in general pe cale endoscopica, urmata de examinarea lor histologica.
Deviatia de sept nazal

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

Deviația de sept nazal este o afecțiune care apare atunci când septul nazal (peretele subțire cartilaginos care desparte cele două ...septului posterior. Endoscopul ajută de asemenea la identificarea polipilor nazali, o cauză suplimentară de obstrucție a narinelor precum și pentru stabilirea severității și extinderii deviațiilor ... meningitei incluzând cefalee fotofobie, rigiditate nucală și febră. [4]
Spray-ul nazal - Terapia de substitutie nicotinica

» Secțiunea: Ghid de sănătate

Nicotina traverseaza membranele nazale, patrunde in sistemul venos, circula la inima, apoi la creier. Prin intermediul tigarilor, ea ajunge la creier mai ...produs este modul sau simplu de utilizare. Totusi, intrucat contine nicotina, acest produs poate crea dependenta. De aceea, spray-ul nazal este prescris pentru o perioada de 3 luni, ...tuseSpray-urile nazale nu sunt indicate persoanelor cu astm, alergii, polipi nazali sau probleme ale sinusurilor.
Hipertrofie cornete nazal

» Secțiunea: Forum medical

...a fost operata acum 1an si 2 luni de polipi si amigdale. de o luna de zile este cu nascul infundat fara a fi racita, respira f.f. greu ...orl/ist a constatat ca are o hipertrofie de cornete nazal si au recidivat polipii. Solutia: o noua interventie chirurgicala... pana cand ma decid pt. operatie (la cum respira ...sunt de a rezolva cauza fara interventie chirurgicala? va multumesc
Biopsie din polipul nazal drept

» Secțiunea: Forum medical

...doua luni sau mai mult, nu mai am scurgeri nazale deloc, dar am secretie in spatele nasului si miroase urat trebuie sa ma chinui mult sa o scot ...drep si paraca vad ceata cu el dar nu incontinu, umflaturi pe fata nu am. Azi sa uitat doamna doctor, adica mi-a facut ridicare de val o procedura tare ...a spus ca secretia e urata si ca am polipi ca un copil de 5 ani, pe nas respir greu dar trece aerul suierand, specific ca in ianuarie ...mi-a mai dat alte explicatii.VA ROG UN RASPUNS, VA MULTUMESC
Cornet nazal mărit pe dreapta

» Secțiunea: Forum medical

...Am fost operat si eu de deviație de sept, polipi, cornete, sinuzita sf si et dar dupa aproape doua luni respir foarte bine doar pe nara stanga in ...recomandați niste picături care au rol in Micșorarea cornetelor nazale, sa încerc si eu acest tratament si daca vad ca nu funcționează sa mai fac încă o intervenție ...ambele nări... va Multumesc pt ceea ce faceți pt oameni
Alergia la un decongestionant nazal - pt. Dl. Doctor Flueraru

» Secțiunea: Forum medical

...este (deoarece am o fetita care a suferit de polipi nazali si folosim fel de fel de decongestionante pentru nas...): Cum pot testa un spray de nas care contine propolis? L-am cumparat pentru ea in speranta ca o va ajuta mai mult cu respiratia, dar acum stau ...cumva pe piele, sau cum ar trebui sa procedez? Va multumesc.
Polipoză nazală + Pansinuzită + Deviație de sept nazal

» Secțiunea: Forum medical

...si secretii) a sinusurilor frontale, celulelor etmoidale. Ingrosare circumferentiala polipoida de mucoasa la nivelul sinusurilor maxilare (16 mm pe dreapta, 17 mm pe stanga cu obliterare cvasicompleta a ...sfenoidal (maxim 8 mm, pe partea dreapta). Deviatie de sept nazal spre stanga. Obstructia ambelor fose nazale la nivelul meanturilor mijlociu si superios prin numeroase formatiuni polipoide, cu dimensiuni ...este grav? Ar trebui sa imi fac griji? Multumesc anticipat!
Operatie deviatie sept si polipoza - indepartare cornet nazal, sinechii septo-turbinare

» Secțiunea: Forum medical

...ca este foarte usoara si nedureroasa. Deoarece aveam o polipoza destul de mare in nara dr si o deviatie de sept in nara stanga, rinita alergica si nu ...deoarece distanta este mare. OPERAT: "Rezectia submucopercondrala a septului nazal deviat, indepartarea formatiunii polipoase din fosa nazala dreapta, tamponament nazal bilateral" In aceeasi zi mi s-a spus ca doamnele ...deoarece crustele erau mari, nefiind toaletata pana atunci. Am continuat sa merg din 2 in 2 zile si dna dr a reusit sa ia cu pensa si sa ...dr Flueraru, astept sugestii din partea dvs. Va multumesc an...
Polip nou după operație de sinuzita/polipi

» Secțiunea: Forum medical

...2017 am fost operata de sinuzita partea dreapta și polipoza nazala.La ca 3 săpt jumate la controlul de după operație mi sa descoperit un nou polip mic.Acum am tratament ...ca am respirat mult pe gura.Nasul il spal in continuare cu apa sarata.Mulțumesc ptr răspunsuri.
Cancerul nazal

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

Cancerul nazal este reprezentat de o varietate de formațiuni tumorale maligne dezvoltate în regiunea nazală a feței. Cea mai frecventă ... Fumatul Expunerea la razele solare Expunerea la radiații ionizante Expunerea profesională la substanțe chimice ...sau consumă alcool). Se va continua cu examinarea clinică a bolnavului, cu decelarea semnelor clinice specifice afecțiunii neoplazice (palparea formațiunii tumorale la nivelul regiunii ...de Cisplatin pe durata radioterapiei). [1], [2], [3], [4], [5]
FLIXONASE 0,05 g/100 g spray nazal suspensie (fluticasonum propionat)

» Secțiunea: Medicamente

...înfundat sau nas care curge - strănut şi mâncărime nazală Flixonase spray nazal este utilizat pentru a preveni şi trata: - inflamaţia mucoasei nazale (rinită) datorată alergiei ...asemenea utilizat pentru a trata simptomele datorate excrescențelor mici (polipi) în interiorul nasului.
Bloctimo 50 micrograme/doză spray nazal, suspensie (mometazonum)

» Secțiunea: Medicamente

...pulverizate în nas, ajută la ameliorarea inflamaţiei, strănutului, mâncărimilor nazale, a senzaţiei de „nas înfundat” sau a curgerii nasului. În cazul rinitei alergice, Bloctimo spray nazal ... De asemenea, acest medicament este utilizat în tratamentul polipilor nazali (mici excrescențe în interiorul nasului) la adulții cu vârsta de 18 ani și peste. Prin reducerea inflamației determină micșorarea treptată a polipilor.
Kalmente 50 micrograme/doză spray nazal, suspensie (mometasonum)

» Secțiunea: Medicamente

...nasului înfundat sau cu secreţii. Kalmente spray nazal se administrează la adulţi, adolescenţi şi copii cu vârsta peste 6 ani în cazul rinitei alergice. Acest medicament este utilizat, de asemenea, pentru tratamentul simptomatic al polipilor nazali (mici formaţiuni în interiorul nasului) la adulţi cu vârsta de 18 ani şi peste. Prin reducerea inflamaţiei determină reducerea progresivă a polipilor nazali.
NASONEX 50 micrograme/doză spray nazal, suspensie (mometasonum)

» Secțiunea: Medicamente

...determinate de febra fânului sau rinita perenă. Polipi nazali Nasonex este utilizat pentru tratamentul polipilor nazali la adulţi cu vârsta de 18 ani și peste. Polipii nazali sunt mici excrescenţe ale mucoasei ...senzația de obstrucție nazală care poate afecta respirația pe nas.
Mometazonă furoat Cipla 50 micrograme/doză, spray nazal, suspensie (mometasonum)

» Secțiunea: Medicamente

...şi peste. Mometazonă furoat Cipla 50 micrograme/doză, spray nazal, suspensie este utilizat, de asemenea, pentru tratamentul polipilor nazali la adulţi cu vârsta de 18 ani şi peste. Polipii nazali sunt mici excrescenţe pe mucoasa din ...la două pulverizări în fiecare nară o dată pe zi.
Mometazonă furoat Sandoz 50 micrograme/doză spray nazal, suspensie (mometasonum)

» Secțiunea: Medicamente

...determinate de febra fânului sau de rinita perenă. Polipi nazali Mometazonă furoat Sandoz se utilizează pentru tratamentul polipilor nazali la adulții cu vârsta de 18 ani și peste. Polipii nazali sunt formațiuni la nivelul mucoasei ...prin urmare ameliorează senzația de nas înfundat care afectează respirația.
Furoat de mometazonă Sandoz 50 micrograme/doză spray nazal, suspensie (mometasonum)

» Secțiunea: Medicamente

...determinate de febra fânului sau de rinita perenă. Polipi nazali Furoat de mometazonă Sandoz se utilizează pentru tratamentul polipilor nazali la adulții cu vârsta de 18 ani și peste. Polipii nazali sunt formațiuni la nivelul mucoasei ...prin urmare ameliorează senzația de nas înfundat care afectează respirația.
Tumori benigne ale rinofaringelui

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

Faringele este un conduct semicilindric care leaga fosele nazale cu laringele si cavitatea bucala cu esofagul. Este impartit in 3 segmente: Segmentul ... Segmentul inferior - Laringofaringe/Hipofaringe se continua inferior cu faringele anterior si cu esofagul posterior. Peretele anterior este constituit din baza limbii si ...radiografii si tomografii frontale si sagitale, CT/RMN (extensie endocraniana), arteriografie carotidiana. Diagnosticul diferential - vegetatii adenoide, alte tumori benigne sau tumori maligne; Evolutia tumorii este caracterizata ...se mai gaseste in ...
Nas înfundat (congestie nazală)

» Secțiunea: Semne și simptome

Congestia nazală (nasul înfundat) reprezintă un simptom care apare atunci când mucoasa nazală și a sinusurilor paranazale își ...efectul medicamentului se epuizează, determinându-l pe acesta să continue folosirea decongestinantului nazal într-un cerc vicios); sarcina; rinita vasomotorie ...Diagnosticul ar trebui să excludă inițial etiologii ca polipoza nazală, variații anatomice sau congestia nazală ca manifestare a une afecțiuni sistemice. Diagnosticul diferențial poate fi ...asociază durere la nivelul feței sau senzație de tensiune. (7)
Rinosclerom

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...gazdei la bacterie. Infectia determina: deformare nazala rinoree epistaxis obstructie nazala. Afecteaza: cavitatile nazale ...cronica care trebuie luata in considerare la persoanele cu polipi nazali care adera la septul nazal cu evitarea sinusurilor. Cel mai frecvent prezentarea nu este specifica. Datorita tabloului ...Mikulicz este un macrofag mare cu citoplasma clara care contine bacili. Boala este diagnosticata mai ales in faza proliferativa, cind tablooul clinic si cel histologic sunt usor de ...si debriurilor posibilitatea de administrare a o...
Rinita medicamentoasa

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

Rinita medicamentoasa este o conditie de congestie de rebound nazala declansata de folosirea extensiva a decongestionantelor topice (oximetazolina, fenilefrina, xilometazolina si nafazolina in spray nazal) care actioneaza prin ...spray-ul decongestionant pot fi alergice, nonalergice, rinoplastice, rinosinuzita cronica, polipii nazali, presiunea pozitiva continua a aerului respirat nocturn sau infectiile tractului respirator superior. In astfel de cazuri, alte semne clinice cum este ...cum este propranolol si nadolol inhibitorii fosfodiesterazei tip 5 cum este sildenafil, tadalafil si...
Rinoree (secreții nazale, curge nasul)

» Secțiunea: Semne și simptome

Rinoreea sau secreția nazală abundentă este o stare patologică întâlnită frecvent în cadrul afecțiunilor nazale și reprezintă scurgerea unor secreții fluide de ...mucoasei nazale. Aceștia pot determina apariția rinoreei. În cadrul polipilor nazali poate apărea rinoree apoasă, însoțită de obstrucție și congestie nazală, hiposie sau anosmie și durere intranazală, în ...tratament chimio- și radioterapic în cazul tumorilor maligne. [1], [2]
Epistaxis (sângerarea nazală)

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

Epistaxisul este o hemoragie nazală care are loc la nivelul cavităților nazale în urma acțiunii factorului etiologic și care se exteriorizează la nivelul ... tumorile regiunii nazale, de natură benignă (fibromul rinofaringian, polipii localizați la nivelul septului nazal, angiofibromul nazal juvenil) sau de natură malignă (tumora malignă de sinus paranazal, tumora ... otita medie. [1], [2], [3], [4]


Mai multe despre Polip nazal (căutare avansată)
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.