Proba de travaliu

Contracțiile Braxton-Hicks (travaliul fals sau contracțiile de probă) - Semne si simptome

» Secțiunea: Ghid de sănătate

...prima naştere.   Contracţiile Braxton-Hicks mai sunt denumite „contracţii-probă” sau „travaliu fals” fiindcă pregătesc mama pentru naştere; acestea sunt un bun prilej de a repeta tehnicile de ... senzaţie puternică de greaţă, vomă, diaree. (3, 5, 6)
Durerea în travaliu - Nasterea

» Secțiunea: Ghid de sănătate

...și culturale ale individului. Durerea din naștere este probabil cea mai severă durere experimentată de femeie. Multe femei, mai ales nuliparele, clasifică durerea din travaliu ca fiind severă sau intolerabilă. Durerea în travaliu și naștere variază de la o femeie la alta, ... află în poziție, acul epidural se retrage. (4) (8)
Inducerea travaliului (declanșarea forțată a travaliului) - Nasterea

» Secțiunea: Ghid de sănătate

Inducerea travaliului reprezintă stimularea artificială a nașterii și este o procedură frecventă în practica obstetrică. Dintre toate nașterile ...absența unui cervix favorabil, nașterea vaginală este puțin probabilă. De aceea, pregătirea cervixului pentru inducere trebuie efectuată înainte de selectarea procedurii. Evaluarea pregătirii cervixului se ...pregătirea cervixului. Folosirea sa nu a intrat încă în practică.
Sarcina prelungita cronologic

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...gravida cu sarcina prelungita cronologic veritabila prezinta un fals travaliu la data termenului, dispare dispneea si disconfortul din etajul abdominal superior intensificandu-se disconfortul pelvin; segmentul inferior este bine ...placentei imbatranite), testul de efort matern induce tahicardie fetala, proba la ocitocina.3. Ecografia4. Radiografia fetala5. Examenul citohormonal si dozarile hormonale sunt orientative6. Amniocenteza7. Investigatii enzimatice – ca urmare ...gravida a mai prezentat feti morti prin sarcina prelungita cronologic.
Hemoragia(metroragia) in sarcina

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...aceasta fiind lipsita de elasticitate. - in timpul travaliului: contractiile uterine, in perioada dilatatiei, vor determina tractionarea segmentului inferior, iar prezentatia va fi expulzata. In ...nastere: hemoragie evidenta. Conduita terapeutica Profilaxie: proba de nastere realizata corect. utilizarea in doze optim a oxitocinei. ...consultul medical ori de cate ori acesta se instaleaza.
Cardiopatiile si sarcina

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...ventriculare, atrezii valvulare, defecte septale, anomalii ale vaselor mari).   Prognostic   Excesul travaliului cardiac, tolerat de un cord sanatos, poate fi la originea decompensarilor pe un cord patologic. Influenta modificarilor circulatorii ...examenul clinic trebuie completat cu explorari radiologice, ECG, ecografii;4. proba terapeutica este cel mai imprtant element de stabilire a prognosticului.   Tratament   In colaborare cu cardiologul, vor fi stabilite prognosticul si ...observa oricand, mai frecvent in cazul intreruperilor, nasterii si lehuziei.
Anemia în sarcină

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...semnificativ între săptămâna 12 și 25 de sarcină, probabil din cauza stimulării eritropoiezei. (4) Cheia evaluării anemiei este stabilirea mecanismului prin care aceasta a apărut și dacă ...de anemie sunt antepartum: infecțiile severe, hemoragiile, preeclampsia, travaliu prematur, șocul, insuficiența cardiacă, iar postpartum evenimente tromboembolice, sepsisul, embolismul pulmonar. Anemia megaloblastică Deficitul de folat din perioada ...iar hematopoieza megaloblastică revine la normal în 12 ore.
Cataracta

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...ales la copii nascuti in urma unei sarcini cu travaliu complicat; hipocalcemia neonatala – poate conduce la aparitia unor forme de cataracta; ...(mai ales la o persoana varstnica, care cel mai probabil asociaza si ale patologii). Atunci cand se urmareste realizarea diagnosticului diferential al cataractei senile, trebuie avute in vedere ...complicatie postoperatorie a cataractei congenitale si anume opacifierea capsulei posterioare.
Infectia cu citomegalovirus la copil

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...contactul copilului cu secretiile cervico-vaginale ale mamei in timpul travaliului este produsa in 10% din cazuri.Reactivitatea unei infectii neonatale este mai putin probabila deoarece copiii pot fi partial protejati de Ac materni IgG.Contaminarea postnatala se realizeaza prin contactul copilului cu produse ...infectia asimptomatica cu lipsa afectarii acuitatii vizuale, auditive si neurologice.
Vezica hipotona

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...Factorii de risc cuprind multiparitatea, nasterea asistata instrumentar, travaliul prelungit si operatia cezariana. Studiile arata ca femeile care primesc anestezie epidurala sunt mai predispuse de ...cea mai eficienta, totusi cea mai populara si probabil eficienta si usor de efectuat este inducerea contractiilor prin presiunea manuala ritmica suprapubiana. Aceste manevre presupun ...cateter introdus prin canalul Mitrofanoff, pacientul devenind astfel independent.
Boala hemolitica a nou-nascutului

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...a doua sarcina cu fat Rh pozitiv este putin probabil sa se mai imunizeze. Gravidele IgIp pot, totusi, sa fie imunizate antiRh in cursul sarcinii in urmatoarele situatii: ...hipoxie, acidoza, sepsis. In consecinta trebuie sa se evite travaliul dificil si prelungit.Operatia cezariana este indicata in caz de prezentatie nefavorabila, col lung nemodificat, prematuritate.Nasterea vaginala poate fi ...prin incompatibilitate de grup consta din gototerapie, fenobarbilat, eventual, exsanguinotransfuzie.
Gingivita de sarcină

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...care corelează afectarea parodontală din timpul sarcinii cu travaliul înainte de termen sau greutate scăzută la naștere, dar această legătură încă nu este clinic decelată. ...implicată în patologia la nivelul gingiei. Este foarte probabil că această pacientă a prezentat și o afectare a imunității generale date de alte afecțiuni, oferind ...ape de gură cu clorhexidină pot opri evoluția acestei afecțiuni.
Cordul pulmonar cronic - CPC

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...alveolare decât celor intravasculare, hipoxia înrăutăţindu-se datorită hipercapniei, datorată probabil acidozei asociate. Atunci când hipoxia cronică determină creşterea importantă a hematocritului, creşterea vâscozităţii sanguine poate amplifica hipertensiunea pulmonară. ...afecțiunile parenchimatoase), tulburări neurologice.Dispneea este cauzată de obicei de travaliul respirator crescut secundar modificărilor reculului elastic pulmonar (în bolile pulmonare fibrozante) sau schimbărilor mecanicii respiratorii (de exemplu, hiperinflație ...mortalității asoc...
Sarcina oprită în evoluție

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...prezintă riscul de a dezvolta tromboembolism, recomandându-se inducerea travaliului. În multe cazuri, femeia consideră traumatizantă emoțional ideea de a purta fetusul mort și alege inducerea ... prenatale, repetarea testelor pentru diabet nu mai sunt probabil necesare. Similar, dacă pacienta nu are simptomatologie pentru boală tiroidiană, disfuncția tiroidiană nu este probabil cauza ...suferit un deces fetal, ecografia frecventă le liniștește. (7)
Circulara de cordon ombilical

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...gestaționale. Predispoziția sexului masculin către apariția acestui fenomen este probabilă. (2), (5) Riscurile postpartum sunt semnificativ reduse, majoritatea cazurilor nefiind asociate cu morbiditatea sau mortalitatea. (3) Monitorizarea fetală ...circularei de cordon ombilical îi pot fi asociate prelungirea travaliului și riscul distociei de umăr. Înfășurările cordonului ombilical sunt suspicionate, în plus, în inducerea travaliului. (9) Consecința letală ...a atribuit circularei de cordon ombilical un prognostic pozitiv. (10)
Infectiile neonatale

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...intrauterine, sindrom TORCH; in timpul travaliului si in timpul delivrarii-infectii perinatale si infectii intrapartum. Infectiile neonatale nosocomiale sau infectiile de ...sectiile de nou-nascuti, de la personalul de ingrijire colonizat, probabil prin mainile contaminate. Semne clinice Forma cu debut precoce consta in instalarea bolii in primele 6 zile, cu ...mult de o zi se reia schema de la inceput.
Angina Prinzmetal (angina vasospastica)

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...si fumatul poate provoca spasm coronarian sever prin cresterea travaliului cardiac. La multe persoane angina varianta poate apare fara nicio cauza evidenta. Simptomul principal este angina de repaus, ...la un pacient cu angina si denivelare ST, diagnosticul probabil este de angina varianta. Diagnosticul diferential se face cu urmatoarele afectiuni: infarctul miocardic acut, ischemia silentioasa, angina stabila ...de ejectie ventriculara diminuata sunt la risc de deces imediat.
Eșecul sau falimentul creșterii

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...rata de schimbare a înălțimii și greutății este probabil mai importantă decât măsurătorile comparate cu standardul. (Unii copii vor fi întotdeauna „în urmă” față de curbele de ...sau nu, vârsta gestațională, eventuale complicații în timpul travaliului. (5) 3) Istoricul perinatal – controalele sarcinii, rezultatele analizelor prenatale, inclusiv eventual amniocenteză, modul de naștere, ...lor în timpul plasamentului într-o altă familie. (1, 2, 6)
Bazinul osos normal

» Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...ramane sus chiar dupa ruperea membranelor, ori perioada travaliului se prelungeste anormal de mult. In afara nasterii in doua situatii: - dupa o nastere distocica. - ...transverse. In aceste situatii de incertitudine se face proba de nastere utila in absenta radiopelvimetriei. Scopul examenului radiologic este de a corecta deformarile bazinului redate ...referitoare la dimensiunile mobilului fetal obtinute pin examen ecografic.
Prezentatia pelvina

» Secțiunea: Boli Related

...iar prezentatia este greu de precizat. - in travaliu: dupa ruperea membranelor – prezentatia poate fi precizata mult mai precis pe baza urmatoarelor elemente: palparea crestei ... impreuna cu modalitatea de angajare a pelvisului descriu „proba uterina” sau „proba colului”, indicata doar in caz de pelvimetrie normala sau moderat viciata, stramtoare superioara ...si a capului. - nu se face nici-o manevra pana la aparitia unghiului inferior al omoplatilor cand se prinde pelvisul in ambele maini, cu pozitionarea ...in alte situatii fiind inlocuita asta...
Elemente de patologie neonatală

» Secțiunea: Boli Related

... Tonusul muscular și postura Vor fi apreciate prin manevrarea pasivă a membrelor nou-născutului realizându-se: atingerea pavilionului urechii cu călcâiul, mâna dusă la urechea opusă, redresarea capului și ...de naștere și expulzie: prematuritate, febră, hipertensiune maternă, travaliu precipitat, prolabare de cordon, prezentație anormală, tetanie uterină, lichida mniotic contaminat cu meconiu, operație cezariană, analgezie ...prin prematuritate. Riscuri ale prematurității pe termen lung Mai probabile la foștii prematuri sunt prezența retardului mental și a ...
Ocitocina - Hormoni

» Secțiunea: Boli Related

...de contractie uterina, avand rol in initierea si mentinerea travaliului; de asemenea poate avea rol in in supravietuirea fatului ,deoarece poate grabi stadiile finale ale nasterii si poate ...ejectia laptelui din celulele secretoare la nivelul mamelonului. Este probabil ca ocitocina nu are alte efecte fiziologice semnificative in afara celor de la nivelul uterului si a glandei ...hipotensiunemai mare si tahicardie mai redusa fata de pacientii neanesteziati.
Incompatibilitati sanguine materno-fetale

» Secțiunea: Boli Related

...la a doua sarcina cu Rh pozitiv, este putin probabil sa se mai imunizeze. Circumstantele imunizarii: - tranfuzia cu sange Rh pozitiv la o femeie Rh negativ. ...dupa 35 de saptamani. Nasterea prematura prin declasarea travaliului sau cezariana este indicata in cazurile de agravare ale izoimunizarii dupa varsta de gestatie de 34 de ...usoara, terapie constand in fototerapie si administrare de fenobarbital.
Nasterea vaginala dupa cezariana - Nasterea

» Secțiunea: Ghid de sănătate

...vaginala, pacientele pot suferi rupturi uterine inainte de instalarea travaliului.Decizia de a naste dupa o interventie cezariana este una individuala. Caracteristicele materne si istoricul obstetric pot estima sansa ...va evita inducerea nasterii, deoarece travaliul indus farmacologic scade probabilitatea de succes si creste riscul de ruptura uterina intr-o incercare de a naste vaginal dupa o cezariana in ...copii, optarea pentru o nastere vaginala la nulipare este benefica.
Ruperea apei (amnioreea) - Nasterea

» Secțiunea: Ghid de sănătate

...înaintea sau, de cele mai multe ori, după începerea travaliului, la sfârșitul primului stadiu al acestuia, când contracțiile uterine devin din ce în ce mai puternice ...dar creșterea fluxului lichidului în timp indică o probabilitatea crescută ca proveniența acestuia să fie din sacul amniotic rupt. Uneori nu este ușor pentru o ...și cele cauzate de nașterea prematură a copilului. (6)


Mai multe despre Proba de travaliu (căutare avansată)
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.