ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Sifilitic

Ulcer gomos sifilitic

» Secțiunea: Dicționar

ulcerul gomos sifilitic reprezinta o formatiune ovalara, net delimitata si cu baza indurata, fara a fi insotita de adenopatie satelita, care ...dar poarte apare si la niveleul celorlalte mucoase sau cutanat
Sifilisul palpebral

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...bazeaza pe evidentierea unor reactii serologice specifice. Leziunile palpebrale sifilitice pot aparea atat in perioada primara de evolutie a bolii, cat si in perioada secundara sau tertiara. Simptome Sancrul de ...administrata inclusiv femeilor insarcinate care au fost diagnosticate cu sifilis.
Meibomita si Tarsita

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...corticoteroizi; dupa aplicarea topica a unguentului, se recomanda masarea usoara a pleoapelor afectate. Tarsita reprezinta infectia intregii structuri tarsale; tarsul palpebral este o lamela de tesut conjunctiv dens, ...unor leziuni patognomonice – in sifilisul primar apare sancrul sifilitic; in sifilisul secundar apar rozeole si sifilide, iar in stadiul tertiar, leziunea denumita goma. Tarsita apare cu preponderenta ...conjunctivala a pleoapei pot fi sesizate regiuni lucioase si refringente.
Sifilis

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...singur raport sexual este de 30%. În cazul bolii sifilitice, persoana infectată anterior cu Treponema pallidum nu prezintă imunitate la reinfectare. [1], [2], [3], [4], [5], [10] ...suplimentare, pentru excluderea celorlalte boli cu transmitere sexuală, inclusiv sindromul imunodeficienței umane. Aceste investigații sunt recomandate atât în momentul diagnosticării bolii sifilitice, cât și după împlinirea a 6 ...sensibilității termice și dureroase.  [2], [3], [5], [6], [10], [11]
Rectita, rectocolita, enterocolita si enterita transmise sexual

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...ano-rectale cu transmitere sexuala sunt ulcerele herpetice, sancrul sifilitic, negi anali. La femei agentii patogeni sunt Chlamydia trachomatis, Neisseria gonorrhoeae, Treponema pallidum, iar la ...sensibilitate localizata sau difuza, noduli (sancru), corpi straini, sange proaspat pe manusa la retractia degetului, un semn de alarma ce presupune proctosigmoidoscopie si biopsie. Uneori durerea ...anal este eritematos si sensibil spontan sau la palpare.
Șancrul moale

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...ulcer atopic recurent). Diagnostic diferențial șancrul sifilitic (șancru tare) prezintă o bază de consistență dură și este de obicei nedureros. Diagnosticul diferențial de ...chiar izolat din lichidul purulent de pe suprafața ulcerelor.
Boala pilonidala

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...in sezut dureroase. Frecvent se infecteaza, eliminand puroi si sange.Chistul pilonidal este intalnit adesea la tineri intre varstele de 15 si 35 de ani, dupa pubertate, atunci cand ...sunt perioada prelungita in pozitie sezuta, transpiratia excesiva, igiena deficitara, frictiunea la acest nivel, obezitatea si trauma.Simptomele si semnele variaza de la o simpla gropita in piele pana ...fi dificila. In diagnosticul diferential intra si furunculul, granulomul sifilitic, granulomul tuberculos si osteomielita sacrala cu sinus de drenaj. Boala pilonidala recurenta este intalnita cel mai ades...
Donovanoza (granulomul inghinal)

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...regiunea genitala sau perianala. Donovanoza este o boala contagioasa usoara, autoinoculabila. Infectia se transmite pe cale sexuala fiind insotita de prezenta intracelulara a unui patogen denumit , , ...se pot confunda cu cele din sifilisul secundar. Infectia sifilitica se poate suprapune peste infectia generatoare de donovanoza. Sifilisul poate fi exclus cu usurinta utilizand testele serologice rapide ...zi, si trimetoprim-sulfametoxazol, maxim 800 mg, in doua prize zilnice.
Leucoplakia orala

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...importanti in etiologia leucoplakiei orale.Pacientii care au avut glosita sifilitica au o prevalenta mai mare a leucoplakiei decit cele fara istoric de sifilis.Deficitul vitaminelor A si B a ...medicamente au fost folosite in trialuri experimentale si necesita investigatii.
Neuropatia optica

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

... prin ischemie (arterioscleroza, arterita cu celule gigante, arterita sifilitica) prin presiune crescuta (intraoculara sau intracraniana) medicamente si substante toxice (metanol, Streptomicina, Cloramfenicol, Infliximab, Izoniazida, Etambutol, metale grele) deficite vitaminice (vitamina B12, tiamina) mecanisme de compresie sau infiltratie (meningiomul de aripa sfenoida, meningiomul de ...a oxidului nitric care este toxic pentru axoni. In sindromul de hipertensiune intracraniana se produce o leziune a nervului optic la nivelul papilei (edem papilar) prin blocarea tr...
Infectiile neonatale

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...crescuta la infectii deoarece toate componentele sistemului imunitar sunt deficitare, comparativ cu sugarii sau adultii, iar severitatea acestor deficiente creste pe masura ce varsta gestationala este mai mica. ...pe cale intra-musculara. Sindromul TORCH Incidenta generala a infectiilor din cadrul sindromului TORCH este de aproximativ 2,5%o dintre nou-nascutii vii. Incidenta infectiilor materne si fetale cauzate de microorganismele din Sindromului ...intrapartum prin fecale materne pentru enterovirusuri, prin secretii cu sange, operatie cezariana pentru virusuri hepatitice, HIV. Afec...
Meningita

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...lunga durata cum este surditatea, epilepsia, hidrocefalia si deficitele cognitive, mai ales daca nu sunt tratate. Unele forme de meningita (cum sunt cele asociate meningococilor, Haemophilus ...nervilor cranieni, sugerind afectare meningiana bazilara. (3) Meningita sifilitica Incubatia medie inainte de debut este de 21 de zile, timp in care se dezvolta spirochetele. Conditia ...impotriva bacilului tuberculos, dar nu si la adulti. (4)
Paraplegia spastica familiala sau boala Strumpell-Lorrain

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...diverse mielite transverse, compresiuni medulare osoase sau tumorale, endarterita sifilitica pot da un tablou clinic asemanator, dar in aceste cazuri sindromul nu este atat de pur piramidal ca in paraplegia spastica familiala. intoxicatia cu Latirus sativus, ...30 de ani sau chiar mai mult dupa debutul tulburarilor.
Paralizia nervilor oculomotori

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...anevrism de artera carotida interna in aceasta zona, apare sindromul de „gaura rupta anterioara”. Acest sindrom se caracterizeaza prin paralizia nervului cranian VI si nervului trigemen (nervul cranian ...meningitele si starile inflamatorii meningeene din cursul otomastoiditelor. Meningita sifilitica a bazei craniului lezeaza mai ales nervul cranian III. Paralizii bilaterale ale nervilor cranieni VI si paralizii parcelare ...de craniu duc de cele mai multe ori la exitus.
Hipertensiunea intracraniana

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...sau boala Crouzon; malformatiile craniospinale ca malformatia Arnold-Chiari sau sindromul Dandy-Walker. tumorile cranio-cerebrale, benigne sau maligne, atat cele primare, cat si cele metastatice. ... afectiunile inflamatorii: abcesele cerebrale, tuberculomul cerebral, goma sifilitica, afectiuni inflamatorii de etiologie virala si cu evolutie pseudotumorala. In cazul pacientilor infectati cu virusul HIV manifest clinic, ...final se produce moartea prin tulburari ale functiilor trunchiului cerebral.
Encefalitele virale

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...alterarea starii de constienta in diverse grade si aparitia deficitelor neurologice focale si difuze. Diagnosticul de certitudine de encefalite virale se pune prin examinarea lichidului cefalorahidian (LCR), obtinut ...este alterata in limite foarte largi, mergand de la usoara stare de confuzie pana la intrarea in stare de coma, in functie de starea pacientului de dinainte de ...scadere a acesteia trebuie suspectata o infectie fungica, parazitara, sifilitica sau o infectie cu bacilul tuberculos. Glicorahia scazuta se mai intalneste si in encefalita neoplazica. Centrele medicale care .....
Osteomielita

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...hematogena este o infectie cauzata de insamintarea bacteriana prin sange. Osteomielita hematogena acuta este caracterizata de o infectie acuta a osului cauzata de insamintarea bacteriana de la o ...mare. Infectia se extinde de-a lungul epifizelor in articulatie. Osteomielita sifilitica Extinderea prin placenta a spirochetelor de la mama la fat determina sifilis congenital. Oasele lungi sunt afectate in principal. ...se asociaza sepsisul sau o alta conditie patologica de fond.
Aortita luetica

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...fenomenelor de angina pectorala la bolnavii cu insuficienta aortica sifilitica. Dispneea de efort si dispneea paroxistica nocturna apar mai precoce in valvulopatia de cauza sifilitica. Anevrismul aortei de etiologie ...actiune treponemicida redusa (bismut), inainte de a se administra Penicilina.
Regurgitare aortica

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...de dilatarea aortei ascendente. Odata cu declinul incidentei aortitei sifilitice si valvulitei reumatice in a doua jumatate a secolului XX numeroase afectiuni ale radacinii aortice, cum sunt sindromul Marfan si degenerarea valvelor aortice tricuspidiene, au devenit cauzele cele mai comune ale regurgitarii aortice.Odata cu dezvoltarea studiilor ...ascendente. Inelul aortic devine dilatat iar inchiderea cuspelor este deficitara. Arterita Takayasu implica aorta si ramurile sale majore. Regurgitarea aortica poate complica tipul I si III al acestei ...diagnostic, jumatate supravietuiesc pen...
Regurgitarea pulmonara

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...ejectat in circulatia de presiune joasa pulmonara.Regurgitarea fiziologica, usoara pulmonara este prezenta la toti indivizii, in spacial la cei de virsta inaintata. Totusi conditiile patologice care produc ...balon a unei valve stenotice infectia sifilitica, absenta congenitala a valvei pulmonare. Semne si simptome In afara de absenta congenitala a valvei pulmonare care se manifesta in ...tipic neremarcabil. In unele cazuri poate fi observata inchiderea deficitara valvulara. Tehnica Doppler pentru vizualizarea fluxului regurgitant este utila pentru a vizualiza direct jetul ...
Osteita

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...de perioada de manifestare a TBC. Osteita sifilitică În cadrul bolii sifilitice, produse de Treponema Pallidum, osul este interesat cel mai frecvent în perioada terțiară ...articulațiile vecine; Osteonecroza – moartea celulelor osoase.
Artropatiile enteropatice

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...de dactilita, in functie de afectarea tisulara; tuberoasa, sifilitica, sarcoidala, din siclemie. Dactilita enteropatica cunoscuta drept degetul in cirnat a fost observata la pacientii cu ...determina: - hemoleucograma completa: poate arata o anemie prin deficit de fier, leucocitoza sau trombocitoza - viteza de sedimentare a eritrocitelor si nivelul proteinei C reactive - de ...chirurgicala nu aduce nici un beneficiu afectarii axiale enteropatice.
Abcesele periosoase oro-maxilo-faciale

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...suprainfectate – au evoluție lentă, se evidențiază radilogic; - Goma sifilitică – detectabilă prin examen serologic, simptomele generale sunt prezente; - Tumori de maxilar ce evoluează spre palatinal – sunt ...se vor aplica lame de dren pentru 1-2 zile.
Lupusul neonatal

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...cu boli autoimune precum lupusul eritematos sistemic și sindromul Sjögren, ambele caracterizate prin decelarea anticorpilor anti-Ro și anti-La [1].Multe dintre mame, în momentul nașterii, nu prezintă ... investigații radiologice, caracteristic formei congenitale fiind pneumonia sifilitică și leziunile osoase de tipul osteocondritei articulațiilor mâinilor, umerilor, gleznelor și genunchilor. Cele mai relevante pentru ...termen lung care să urmărească evoluția acestor copii [3-6].
Demenţa asociată infecției HIV (encefalopatia HIV)

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...se va face cu meningite (aseptică, criptococică, tuberculoasă, sifilitică), encefalite (citomegalovirus, toxoplasmozică), tumori, limfoame, abcesul cerebral tuberculos, cryptococcomul etc.   Tratament Deși nu există tratament specific pentru ...la fenomene extrapiramidale mai pregnante decât la alți pacienți. (5)


Mai multe despre Sifilitic (căutare avansată)
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.