Siringom

Durerea regionala

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...arsuri, striviri afectiuni neurologice - atac cerebral, tumora, siringomelie infectii herpes zoster infarct miocardic, afectiuni musculoscheletice neoplazie, ...si nervi devin ireversibile. Membrul poate suferi atrofie musculara, diminuarea functionalitatii si amputatie.
Spina bifida

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...canalul central impingind tesutul medular intr-un sac cu pereti fini. Siringomielia sau hidrosiringomielia este prezenta de cavitati in maduva spinala ca rezultat al ruperii formatiunilor gliomatoase noi. Diastematomielia: Provine din grecescul diastema - interval ...in copilarie si pina la virste avansate este comuna astazi, cu tratament agresiv.
Scleroza laterala amiotrofica

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...care acestea apar).   Diagnosticul diferential se face in principal cu: siringomielia, o afectiune in care exista tulburari asociate ale sensibilitatii cu un caracter particular, tulburari trofice si tulburari osteoarticulare; ...multe boli tratabile care se pot ascunde sub forma de scleroza laterala amiotrofica.
Hematomielia

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...se intalneste un sindrom paraplegic pe un fond de stare febrila. - siringomielia sau tumorile intramedulare – aceste afectiuni au de obicei o evolutie lenta. - hemoragia meningeeana – pacientul se prezinta cu ...cauzatoare. In cazul hemoragiei subaranoidiene care comprima maduva, se intervine chirurgical pentru decompresie.
Scleroza in placi

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...tabes, compresiunea medulara, sindromul neuroanemic, degenerescenta spinocerebeloasa, tumorile de fosa cerebrala posterioara, siringomielia, degenerescenta hepato-lenticulara, nevrozele, malformatiile articulatiei cranio-vertebrale. Tratament scleroza in placi Tratamentul sclerozei in placi cuprinde: tratament igieno-dietetic, tratament medicamentos si tratament fizioterapeutic. Tratamentul ...Nu in ultimul rand se utilizeaza si mijloace de reeducare si reintegrare sociofamiliala.
Siringomielia

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

Numele de siringomielie (syrinx=trestie, mielos=maduva) este acordat unei afectiuni caracterizate printr-o expansiune cavitara a maduvei spinarii care poate produce o mielopatie progresiva. Aceste ...medulara si spatiul subarahnoidian). In situatia unei tumori intramedulare se realizeaza rezectia tumorii.
Spondiloza cervicala

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...scleroza multipla, durerea miofasciala, plexopatia tumorala brahiala, osteoporoza, artrita reumatoida, nevralgia occipitala, siringomielia, infarctul de maduva spinala, sindromul Whiplash, tumorile Pancoast. Tratament Tratamentul pentru spondiloza cervicala este de natura conservativa. Regimurile terapeutice cele mai folosite ...quadripareza si disfunctie sfincteriana in cazurile avansate. Pacientul poate deveni dependent de carucior.
Artropatia Charcot

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...o complicație a diabetului, sifilisului, alcoolismului cronic, leprei, meningomielocelului, leziunilor măduvei spinale, siringomieliei, dializei renale și insensibilității congenitale la durere. Diabetul este considerat cea mai frecventă cauză pentru artropatia Charcot. Tabloul clinic al ...ligamentare, formarea de exostoze intra și extra-articulare, colapsul arcadei plantare și dezvoltarea osteomielitei.
Entorsa cervicala

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...este hernia de disc, ruptura ligamentelor, hematomul, hemoragia medulara sau edemul si siringomielia. Este indicata in cazurile in care pacientii acuza durere persistenta, simptome radiculare si dizabilitate. Diagnostic diferential disectia ...sau contractura cronica daca nu este corectata. Contractura cronica creste potentialul pentru relezare.
Sindrom Klippel-Feil

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...coloane este de ajutor pentru a cauta anomaliile sistemului nervos cum este siringomielia.Ecografia renala este indicata pentru a cauta anomalii renale. Tratament Terapia medicala pentru sindromul Klippel-Feil depinde de anomaliile congenitale prezente. Pacientii cu anomalii ...constanta si coordonarea cu alti specialisti sunt importante pentru a evita diagnosticul corect.
Craniosinostoza

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...diferential se face cu urmatoarele afectiuni: tumorile craniene, hidrocefalia, defectele tubului neural, siringomielia, boli tiroidiene, torticolis, sindrom Apert, hipofosfatemia, sindrom Pfeiffer, sindrom Crouzon, sindrom Carpenter, sindromul capului aplatizat, rahitismul, deficitul de vitamina D. Tratament Terapia ...severitatii crescute ale sinostozelor si a problemelor asociate: hidrocefalie si obstructia cailor aeriene.
Siringobulbia

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...nervoase senzoriale si motorii prin compresie si/sau intrerupere.Conditia este asociata cu siringomielia, in care sirinxul este limitat la maduva spinarii si cu malformatia Chiari I. (1) (3)De obicei, siringobulbia se manifesta ...severe au prognostic negativ. Interventiile chirurgicale precoce pot ameliora prognosticul. (6) (7)
Defectele de tub neural

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...terminale - diastematomielia (benzi fibroase, os sau cartilaj in maduva spinarii) - siringomielia (dilatarea canalului central al maduvei) - sinus dermic (legatura intre canalul spinal si piele) - spina bifida oculta (acoperita de ...un antigen din latex prin producerea in exces de imunoglobuline E. (5)
Artrita glenohumerala

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...pierderii efectelor trofice si protectoare ale inervatiei. Conditia este asociata cu siringomielia, diabetul si alte cauze ale denervarii, cum este patologia coloanei cervicale. Semne si simptome Istoricul si examenul fizic sunt ...ca interventia precoce si artroplastia determina rezultate mai bune si ameliorare simptomatica.
Paralizia

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...un interval de luni sau ani de la traumatism poate apărea siringomielia (apariția la nivelul măduvei spinării a unei cavități de lichid patologice, diferită de canalul ependimar) ca sechelă a ...de importantă pentru acești pacienți, deoarece ajută la recuperarea parțială a deficitului motor.
Manifestările oculare ale leziunilor intracraniene

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...se numără disecţia de arteră carotidă internă, leziunile de trunchi cerebral, siringomielia, sindromul medular lateral, patologia de sinus cavernos; [5, 10] sindromul Pourfour-du Petit – apare ...anumit diagnostic şi tocmai de aceea apariţia lor nu ar trebui neglijată.
Traumatismele maduvei spinarii

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...necroza dupa cateva luni de la traumatism si poate produce un sindrom siringomielic. Manifestari clinice Din punct de vedere functional, traumatismul vertebral care intereseaza maduva produce o stare de soc medular si inhibarea functionala supraliminara ...se va urmarii o reeducare functionala a segmentelor medulare normale prin gimnastica medicala.
Sindromul de neuron motor periferic

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...scalpului și feței.Un alt pattern tipic care apare în polineuropatii este disociația siringomielică, aceasta presupunând pierderea sensibilității dureroase și termice, tactile protopatice și proprioceptive. Cel mai frecvent este întâlnită la ... j. Hipotiroidism k. Forma senzorială benignă a vârstnicului
Sindromul Arnold Chiari (malfomația Chiari)

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...diversele compartimente ale creierului și ale măduvei spinării; siringomielie sau hidromielie – formarea unui chist cu LCR la nivelul măduvei spinării; spina bifida – dezvoltarea incompletă ...indiferent de caz, va fi complianța pacientului pentru sfaturile date de medic.
Paraplegia spastica ereditara

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...determina boala trebuie identificate inainte de testarea prenatala. Diagnostic diferential siringomielie sifilis leucodistrofia metacromatica boala Krabbe hidrocefalus ...cum este cvadriceps.Benzodiazepinele:Acesti agenti actioneaza asupra maduvei spinale pentru a induce relaxarea musculara.
Sindromul de apertura toracica

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...afectiuni: hernia de disc cervicala, spondiloza cervicala, mielopatie degenerativa, osteoartrita, tumori medulare, siringomielie, scleroza laterala amiotrofica, cancer pulmonar - sindrom Pancoast, pareze posttraumatice, sindrom de tunel carpian, dureri de cauza esofagiana, trombangeita obliteranta, ...general chirurgia este folosita ca ultima optiune dupa incercari prelungite de tratamente conservatoare.
Hernia de disc cervicala

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...calcemie Diagnostic diferential Nevralgii cervico-brahiale secundare: Afectiuni intrarahidiene- tumori intradurale, siringomielie Afectiuni vertebrale- tumori vertebrale, spondilodiscita, traumatisme, artrite inflamatorii, guta Afectiuni infectioase: zona zoster, |HIV, ...medicale oferite gasiti aici. DR BENTIA DAN RAZVAN, MEDIC NEUROCHIRURGTELEFON 0753088182, E-mail bentiadan@yahoo.com
Sindromul Horner

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

Sindromul Bernard-Horner, numit uneori Claude-Bernard-Horner sau pur și simplu sindromul Horner, este o sumă de semne și simptome neurologice prezente la nivelul unei jumătăți a feței. Triada clasică de manifestări o reprezintă: Mioză unilaterală (pupila mică la unul din ochi) Blefaroptoză parțială („căderea&...
Dificultate in deglutitie

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...asociaza cu odinofagie. leziuni neurologice: poliomielita, accidente vasculare, siringomielite, nevrite glosofaringiene afectiuni ale musculaturii linguale si faringiene: miastenie, sclerodermie, amiloidoza cancerul de laringe ...deglutitie alimentarea enterala constituie singura forma de mentinere a statusului nutritional. [2]
Paralizia nervilor oculomotori

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...VI. Modificari in reflexele pupilare se intalnesc in cadrul bolii Friedreich. In siringomielobulbie se asociaza paralizia nervului VI cu nervul VII. neuromielita optica acuta sau boala Devic se manifesta prin ...Fracturile de baza de craniu duc de cele mai multe ori la exitus.


Mai multe despre Siringom (căutare avansată)
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.