Stomac dilatat

Stomac dilatat

» Secțiunea: Forum medical

...Ziua! In primul rand asi vrea sa stiu ce inseamna stomac dilatat!Am fost diagnosticat in urma gastroscopiei daca e corect scris.Dar pana acum nu mia zis nimeni ce inseamna si ...poate trata ?Va multumesc si sper ca imi veti raspunde!
Dilatatie acuta de stomac

» Secțiunea: Dicționar

...Dilatatia acuta de stomac este un accident postoperator sau posttraumatic dupa utilizarea intubatiei. Se caracterizeaza prin cresterea in volum a stomacului sau colonului si instalarea rapida a unei stari toxice.
Cancer la stomac

» Secțiunea: Forum medical

...ca exista o masa tumorala gastrica (5-6cm ) cu dilatatie esofagiana supraiacenta, cu stergerea slatiului de clivaj pe cateva sect cu pancreazul, bloc adenopatic celio -mezenteric cu dimens ...avansata este boala si ce sanse de vindecare exista. Va multumesc!
Stomacul

» Secțiunea: Anatomie și fiziologie

Stomacul reprezinta cel mai dilatat segment constituitiv al tractului digestiv, fiind in acelasi timp si cel mai proximal organ abdominal. De asemenea, stomacul indeplineste functii de importanta majora in derularea procesului fiziologic al digestiei si conform ansamblului diversificat de ...un circuit prin care alimentele sunt deviate catre intestinul subtire.
Stenoza pilorica

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...si anomalii electrolitice. Cind obstructia persista, pacientii pot dezvolta dilatatie gastrica semnificativa si progresiva. Stomacul isi pierde eventual contractilitatea. Alimentele nedigerate se acumuleaza si pot reprezenta un ...demonstreaza prezenta deshidratarii cronice si a malnutritiei. Un stomac dilatat poate fi apreciat ca o masa timpanica in zona epigastrica si in hipocondrul sting. Deshidratarea si dezechilibrul ...pacientilor o supravietuire ridicata pentru a dezvolta aceasta complicatie.
Gastroenterita eozinofilica

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...functie de regiunea afectata. Boala implica cel mai adesea stomacul si intestinul subtire. Se caracterizeaza prin varsaturi, dispepsie, durere abdominala, diaree cu singe, anemie feribriva, malabsorbtie. Aproximativ 50% ...a antrumului sau retentia gastrica. Intestinul subtire poate fi dilatat cu cresterea grosimii faldurilor. Falduri proeminente pot fi observate si in colon. Computer tomografia si echografia arata ingrosarea ...cea mai comuna complicatie. Riscul de cancer nu este crescut.
Malformații congenitale ale sistemului digestiv

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...tractului digestiv. În săptămâna a 5-a, peretele dorsal al stomacului are o creștere mai rapidă, formând marea curbură gastrică, iar peretele ventral formează mica curbură gastrică. În săptămânile ...imagine aerică în balanță, ce corespunde stomacului și duodenului dilatat. (2, 4, 7) 3.2. Pancreasul inelar Este o anomalie congenitală rară, în care pancreasul se dezvoltă în jurul segmentului D2 ...identifică anse intestinale cu multiple niveluri hidroaerice. (2, 4, 6)
Atrezia esofagiană

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...superior (prin această manevră este verificată continuitatea esofagului cu stomacul).După stabilirea diagnosticului definitiv (prin efectuarea investigațiilor imagistice) este esențial ca pacientul să beneficieze de singurul tratament indicat în ...printr-o porțiune îngustă care se numeşte fistulă; capătul proximal, dilatat, cu pereții îngroşați, bine vascularizați se termină în dreptul celei de-a 3-a vertebră dorsală.Următorul tip de atrezie esofagiană, ...evalua starea şi pentru a evita apariția eventualelor complicații. (8)
Sindromul Ogilvie (Pseudo-obstructia colonica)

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...evidente de obstructie colonica distala. Colonul poate deveni masiv dilatat, iar daca nu este decompresat pacientul risca perforatia, peritonita si decesul. In 1948 Ogilvie a descris doi pacienti ...Distensia abdominala si durerea determinata de orice combinatie intre stomac, intestinul subtire si colon rezulta cu scaderea aportului de alimente, scadere in greutate si malnutritie, in special cind ...si virsta inaintata sunt factori de predictie a perforatiei colonice.
Acalazia cardiei

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...in stadiile tardive se observa pe radiografie megaesofagul - dilatatia esofagiana, plin cu lichide si aer ingurgitat desenind un nivel hidro-aeric caracteristic. Pacientii in virsta, cu o istorie ...hipertensiv, nerelaxat. Astfel alimentele ingurgitate nu pot trece in stomac. La jumatate dintre bolnavi alaturi de SEI incompetent se observa si lipsa contractiei normale – peristaltica, a jumatatii ...in special celor in virsta, cu probleme cardiace si pulmonare.
Stenoza pilorica hipertrofica la copii

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...al copilului. Stenoza este localizata la trecerea stomacului in prima portiune intestinala cunoscuta drept duoden, prin pilor - un muschi circular cu rol de ...si ingrosata. In cazurile avansate, stomacul devine dilatat sever ca raspuns la obstructia aproape completa. Cauzele stenozei infantile pilorice sunt multifactoriale. Factorii de mediu ...in greutate normal daca boala a fost descoperita timpuriu.
Sindromul de ansa aferenta

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...apare infrecvent dupa o gastrojejunostomie. Crearea unei anastomoze intre stomac si jejun lasa un segment din intestinul subtire, cel mai frecvent duoden si jejun proximal, in afara continuitatii ...cu acumularea de secretii pancreatice, intestinale si biliare determina dilatatia acesteia. Presiunea exercitata poate cauza dilatatie biliara, dilatatie a veziculei biliare si pancreatita acuta.Tabloul clinic cuprinde manifestari variate ...care conduce la perforatie intestinala sau gangrena cu sepsis abdominal.
Spasmul esofagian

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...de blocanti de calciu, toxina botulinica, nitrati, antidepresanti ciclici, dilatatia, miotomia si esofagotomia. Incidenta adevarata a spasmului esofagian nu poate fi determinata cu precizie. Simptomele variaza de la ...mm Hg. Pentru ca alimentele sa poata intra in stomac sfincterul se relaxeaza. Sfincterul esofagian superior. Cind functioneaza corect esofagul poate detecta prezenta unui bolus alimentar la sfincterul ...mai multi pacienti simptomele sunt controlabile prin combinarea modalitatilor terapeutice.
Epidermoliza buloasa

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...Veziculele pot sa apara si pe organele interne: esofag, stomac si tract respirator. Epidermoliza buloasa trebuie diferentiata de epidermoliza buloasa cistigata, care nu este ereditara si debuteaza in perioada ...refacerea pielii lezate. Alte proceduri folosite sunt: grefarea pielii, dilatatia esofagului, excizarea carcinoamelor scuamoase aparute si interventia chirurgicala pentru diformitatile instalate. Complicatii Principalele complicatii asociate cu epidermoliza buloasa sunt: ...- rata fiind de 87% in primul an de viata.
Fistula traheo-esofagiană

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...sau plânsului, din cauza pătrunderii aerului prin fistulă în stomac, apare distensia abdominală;  pneumonii de aspirație repetate; în cazul fistulelor ...proximală a acestuia în „deget de mânușă și dilatată.   Radiografia simplă de torace poate evidenția multiple zone de consolidare sau atelectazie din cauza ...care asociază comorbidități rata de supraviețuire este de 80-95%.
Leziunea Dieulafoy

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...la nivelul submucoasei, cel mai frecvent localizată la nivelul stomacului. Prin formarea unei breșe la nivelul mucoasei unui organ se produce ruperea arterei cu producerea unei hemoragii ce ...Dieulafoy se caracterizează prin prezența unei artere cu lumen dilatat la nivelul submucoasei unui organ al tractului gastrointestinal, ce determină eroziunea mucoasei supraiacente și producerea unei hemoragii ce ...90% din cazuri. (1, 2, 3, 4, 6, 7, 8)
Hepatomegalia (Hipertrofia hepatica)

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...Semnele asociate sunt datorate localizarii primare a neoplasmului – stomac, colon, pancreas. In tumorile benigne se caracterizeaza prin: - volumul ficatului ramine acelasi pentru o lunga perioada de ...obstructie biliara: coledoc peste 7 mm, cai biliare intrahepatice dilatate, calculi coledocieni - litiaza veziculara - semne de ciroza hepatica: noduli parenchimatosi, dilatarea sistemului port, contur boselat, circulatie ...CT, inlocuieste colangiopancreatografia endoscopica retrograda diagnostica in afectiunile cailor biliare
Cancer de intestin subțire

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...numeroși polipi hamartomatoși la nivelul intestinului subțire, colonului și stomacului. Pacienții cu acest sindrom prezintă risc crescut de apariție a cancerului de intestin subțire, dar și a altor ...intestinale, pe radiografie evidențiindu-se nivele aerice și anse intestinale dilatate.   Tomografia computerizată evidențiază atât tumora primară cât și metastazele. Pentru a putea fi evidențiată, o tumoră de intestin subțire ...în care există metastaze, prognosticul este nefavorabil. (4, 6, 7)
Membrane si inele esofagiene, Inelul Schatzki

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...Schatzki tratamentul este dictat de simptomatologie. Fenomenele obstructive necesita dilatatii cu sonde cu balonas al caror rezultat este nefavorabil. Rareori se va efectua interventia chirurgicala, gastrotomie, dilatatie digitala ...Rar alimentele se impacteaza, adica nu pot trece in stomac si nici nu pot fi regurgitate. Acesti pacienti prezinta durere toracica continua si dificultate in inghitirea salivei si ...dilatare raspund la repetarea procedurii. Interventia chirurgicala este rar necesara.
Enterocolita ulcero-necrotică

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...sunt: intoleranță la alimentația orală, stagnarea alimentelor în stomac pentru o perioadă lungă de timp, dispariția zgomotelor intestinale sau reducerea lor în intensitate, distensie abdominală ...hematochezia (sânge roșu în scaun), anse intestinale ce apar dilatate pe radiografia abdominală pe gol, pneumatoza intestinală, pneumoperitoneul și semne de infecție sistemică precum acidoza metabolică ...suportul de remodelare și dezvoltare a intestinului. [6], [1].
Paralizia diafragmatica

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...Apoi un al doilea balon manometric este plasat in stomac pentru a arata modificarile presiunii intra-abdominale. Diferenta dintre cele doua citiri este presiunea transdiafrgmatica. Aceasta masuratoare ajuta la ...pot indica obstructia cailor respiratorii superioare, mai ales daca dilatatorii acestora sunt slabiti si nu pot contracara presiunea negativa generata de catre ventilator. De aceea studiile somnului sunt ...ce alti pacienti pot necesita sustinere ventilatorie de termen lung.
Hipertensiunea portala

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...dreneaza sangele din pancreas, intestine, vezicula biliara, splina si stomac. Vena mezenterica superioara si vene splenica se unesc in spatele gatului pancreatic si formeaza vena porta. Trunchiul port ...cei care o scad: oxidul nitric, prostaciclina si medicamentele vasodilatatoare. Cresterea fluxului sanguin portal Este al doilea factor care contribuie la patogeneza hipertensiunii portale. Este determinata prin dilatatia vaselor splanhice ...in sodiu si administrare de diuretice pentru a controla hipertensiunea.
Varice esofagiene

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

Varicele sunt vase de singe dilatate, de obicei esofagiene sau gastrice. Doar daca se rup si singereaza determina simptome. Una dintre consecintele notabile ale ...capilara in organele drenate de venele obstruate: esofagul si stomacul. Deoarece sistemul venos portal nu prezinta valve, rezistenta la orice nivel intre inima dreapta si vasele splanhice rezulta ...ideala si este singura metoda care mareste durata de supravietuire.
Perforatia esofagiana

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...de la 0,01-0,06%. Rata creste rapid cind este efectuata dilatatia pneumatica cu balon in acalazie - 2-6% sau alta procedura implicind stricturi secundaree radiatiilor sau tumorilor - 10%. ...muscular care serveste la traversarea alimentelor din orofaringe in stomac. Are o configuratie plata in portiunea superioara si mijlocie si rotunda in cea inferioara. Nu are strat seros ...neinstituit, ruptura toracica/abdominala, ruptura spontana sau coexistenta unei boli esofagiene.
Tulburarile de motilitate intestinala

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...avind o mortalitate ridicata. Mecanismul motilitatii gastrointestinale Miscarile coordonate ale stomacului si intestinelor sunt necesare pentru a digera si a propulsa continutul intestinal de-a lungul tractului digestiv. ...din doua locuri, cu tesut obtinut din segmente dilatate si nondilatate ale intestinelor si procesate pentru microscopie si imunohistochimie. Tratament Deoarece diferite medicamente pot duce la tulburarile ...trebuie programat la o colonoscopie, chiar daca este asimptomatic.


Mai multe despre Stomac dilatat (căutare avansată)
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.