Testul Sabin- Feldman

Testul se aplica in diagnosticul serologic al infectiei cauzate de Toxoplasma gondii.
Principiu: Este un test de antigen-anticorp, care foloseşte ca antigen Toxoplasme vii obtinute din culturi celulare sau din animale de experienta, soareci albi, infectati intraperitoneal. Serul bolnavului se inactiveaza prin incalzire pentru inactivarea complementului. Se fac dilutii succesive din serul bolnavului dupa care se adauga in fiecare eprubeta Toxoplasme vii. Incubare, anticorpii specifici reactioneaza cu antigenul. Ulterior, se adauga cate o picatura de albastru de metilen, si se recolteaza din fiecare eprubeta probe pentru preparate native. Se numara toxoplasmele colorate dintr-un camp vizual şi se compara cu un martor care NU a fost incubat cu ser. Martorul trebuie sa aiba minimum 10-12 Toxoplasme colorate pe un camp vizual. Rezultatul pozitiv - mai putin de 1/2 de toxoplasme colorate pe un camp vizual. Se ia cea mai mica concentratie de anticorpi care apare acest fenomen. Testul detecteaza anticorpii IgG, care apar in saptamana 2 de la infectie, culmineaza in saptamanile 6-8, dupa care scad treptat dar nu dispar niciodata.
Titrul pozitiv este cel de 1/ 1000.




Toxoplasmoza oculara

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...sever pentru fetusul uman in formare si pentru persoanele imunocompromise (in special HIV-SIDA). Dupa momentul in care se manifesta exista trei forme clinice de toxoplasmoza oculara: ...si determinarea anticorpilor materni si fetali prin diferite metode (testul de coloratie Sabin-Feldman, testul de aglutinare directa, testul de fluorescenta indirecta). Tratamentul in toxoplasmoza oculara Tratamentul pentru toxoplasmoza oculara se impune numai ...controversat putandu-se face sau nu, de la caz la caz.
Toxoplasmoza congenitală

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...de infecția cu Toxoplasma gondii, un parazit protozoar. Prevalența agentului patogen este ridicată în rândul oamenilor și animalelor endoterme, însă gazda, care excretă oociste infecțioase, este reprezentată de ...citomegalovirusul, virusul rubeolic, virusul hepatitei B, virusul varicelo-zosterian, virusul imunodeficienței umane (HIV), parvovirusul B19. În sarcină, infecția poate avea loc pe cale transplacentară, de la mamă la făt, ...dintre cele mai comune afecțiuni întâlnite. Cu toate acestea, diagnosticul poate fi dificil de realizat având &...
Infectiile neonatale

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...prezinta susceptibilitate crescuta la infectii deoarece toate componentele sistemului imunitar sunt deficitare, comparativ cu sugarii sau adultii, iar severitatea acestor deficiente creste pe masura ce varsta gestationala este ...lichidului cefalo-rahidian (LCR), cand se asociaza meningita. Infectia neonatala cu Mycoplasma tuberculosis Infectia se transmite de la mama la nou-nascut, de obicei dupa nastere prin contact direct cu mama sau ... virulenta si tropismul celular al agentului patogen; poarta de intrare fetala; infectia primara sau recurenta la ...E. Se fac o ...
Toxoplasma

» Secțiunea: Dicționar

...pus prin mai multe examene serologice repetate (test Sabin Feldman, testul de culoare). Boala confera o imunitate instabila.


Mai multe despre Testul Sabin- Feldman (căutare avansată)