Tesut conectiv

Chisturile oaselor maxilare

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

... chistul sporadic chistul asociat cu sindromului nevic bazocelular. Ambele tipuri de keratochist sunt derivate din resturi ale laminei dentare. Acest tip ... focare de celule dare bogate în glicogen. Țesutul conectiv este fibros, nu prezintă semne de inflamație și prezintă resturi de ameloblaste.Există discuții conform cărora chistul ...injecții locale cu steroizi, radioterapie toate cu rezultate mulțumitoare.
Sindromul Marfan

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...o afecțiune genetică des întâlnită care afectează țesutul conectiv. Afectează sistemul cardiovascular, dezvoltarea scheletală și analizatorul vizual. Se transmite autosomal dominant și apare un caz ...cu sindrom Marfan care prezintă dureri toracice acute, asociate cu dispnee sau cianoză trebuie luat în considerare apariția unui pneumotorax. Schimbările de tip emfizematos apar ... precum scufundările datorită susceptibilității la pneumotoraxul spontan. [5]
Artrita cronica juvenila

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...Artrita cronica juvenila este o boala a tesutului conjunctiv de origine necunoscuta. Dintre caracterisiticile bolii amintim faptul ca este o sinovita cronica si prezinta manifestari sistemice ...sistemica se va diferentia de: alte conectivite: lupus eritematos sistemic (LES); alte colagenoze: PAN, sclerodermie; hepatite imune ...anchiloze definitive, de aceea este necesara corectia chirurgicala sau protezare.
Alimente care protejează pielea de razele UV

» Secțiunea: Dieta și alimentație

... au un efect mai puternic atunci când sunt asociate decât atunci când acționează individual. (6) Rezultatele acestor experiențe clinice trebuie tratate însă cu precauție, luând în ...decât vitamina E. Neutralizează enzimele ce distrug țesutul conectiv și repară proteinele vătămate din pereții vaselor de sânge. (2) Alimentele ce sunt bogate în cianidină ...a vă bucura de zilele însorite cu grijă pentru sănătate.
Miozita

» Secțiunea: Dicționar

...Miozita reprezintao inflamatie a tesutului muscular striat. Sunt rare si au cauze diverse: cancer, conectivita, boli autoimune. Polimiozitele care afecteaza adultul si se caracterizeaza printr-un deficit muscular predominant la radacina membrelor, simetric si cu ...El permite incetinirea evolutiei bolii si lungirea perioadelor de remisiuni.


Mai multe despre Tesut conectiv (căutare avansată)