Tratament imunosupresor

Tratamentul imunosupresor in anemiile aplastice

» Secțiunea: Dicționar

Tratamentul imunosupresor - s-a dezvoltat ca o alternativa terapeutica a pacientilor cu anemie aplastica. - globulina antitimocitara (GAT) - reprezinta tratamentul de electie pentru pacientii care nu sunt candidati pentru grefa medulara - actioneaza mixt prin citoliza limfocitelor T si ...minim trei luni - efectele adverse ale tratamentului pot fi
Glomeruloscleroza focală segmentară

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...dezvolta boală cronică de rinichi. Nu există un tratament specific pentru această afecțiune. Tratamentul simptomatic și patogenic poate varia de la dietă și monitorizare frecventă ...origine animală; statine Reducerea edemelor: diuretice de ansă, tiazidice Tratamentul imunosupresor În cazul pacienților cu o evoluție marcată, cu un prognostic nefavorabil, sau dacă boala continuă să avanseze ...tratamentului pot menține o calitate a vieții ridicată timp îndelungat.
Pneumopatia interstițială nespecifică

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...semnificativ mai bun, ca și în privința răspunsului la tratament. Din aceste motive, diferențierea între FPI și NSIP este probabil cea mai importantă problemă de diagnostic în domeniul ...este extrem de importantă în perspectiva tratamentului recomandat. Tratamentul imunosupresor, benefic pentru NSIP, poate fi dăunător la pacienții cu FPI, în timp ce tratamentul antifibrotic este deocamdată recomandat ...evoluția simptomelor și a probelor funcționale, în special a DLCO.
Pneumonia cu Pneumocystis jiroveci

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

... persoanele care primesc corticosteroizi sau alt tratament imunosupresor pe termen lung pentru boli de ţesut conjunctiv, vasculite sau transplant de organe solide; ...la medic pentru investigaţii mai amănunţite şi tratament corespunzător.
Bronșiolita respiratorie asociată pneumopatiei interstițiale difuze

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...pulmonară. Dacă sunt întrunite criteriile pentru BPOC, se adaugă tratament inhalator bronhodilatator cu durată lungă de acțiune, cu sau fără corticoid inhalator conform ghidului GOLD. Rar, în formele ...tratament glucocorticoid sistemic (cu evaluare la 3 luni) sau imunosupresor și oxigenoterapie de lungă durată la domiciliu.
Coreea Sydenham (Coreea reumatică)

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...prezintă modificări în coreea Sydenham. Tratament Prevenţia primară constă în tratamentul antibiotic corect al episodului de angină streptococică. Prevenţia secundară Identificarea şi diagnosticarea coreei Sydenham impune un tratament antibiotic ...săptămâni, reacţii adverse precum diskinezia sunt rare. [2] Tratament imunosupresor Terapiile imunosupresoare de scurtă durată pot fi utilizate în primele săptămâni (corticosteroizi administraţi oral sau imunoglobuline administrate intravenos). [1]
Polineuropatia

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...folosite pentru a stabili cu certitudine etiologia polineuropatiei si tratamentul cel mai eficient. Tratament Tratamentul unei polineuropatii urmareste atat tratarea simptomelor (durere neuropata, amorteli, furnicaturi) cat mai ales indepartarea sau ...a valorilor glicemice, in bolile autoimune se indica tratamentul imunosupresor, in neoplasme se incearca indepartarea tumorii. In ceea ce priveste terapia durerii neuropate, pentru ca ea este cel ...sau Capsaicina aplicate pe locurile dureroase opioide.
Strongiloidoza

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...insuficienta renala. Infectia poate fi fatala, chiar si cu tratament. Diagnostic Diagnosticul se bazeaza pe identificarea microscopica a larvelor rabditiforme si ocazional a celor filiforme, in scaunul bolnavului sau in ...este prezenta doar la persoanele care nu fac tratament imunosupresor.Diagnosticul diferential se face cu: afectiunile alergice: anafilaxia, astmul; respiratorii: BPOC, pneumonia imunocompromisilor, ...de mortalitate la pacientii cu infectie diseminata este de 60-70%.
Nefropatia lupică

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...scleroză avansată Fiecare clasă are un prognostic și un tratament diferit. [7]Lupusul eritematos sistemic este o boală autoimună. Boala autoimună semnifică o reacție a corpului împotriva țesuturilor ... tratament corticosteroid; tratament imunosupresor; tratament antihipertensiv; tratamentul de încetinire a progresiei bolii de rinichi; Nu se ...joacă un rol foarte important în încetinirea progresiei bolii renale.
Pneumopatia interstițială difuză nedefinită

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...punerea în balanță a riscurilor operatorii și a posibilelor tratamente specifice de care ar beneficia în cazul elucidării etiologiei. Un factor esențial în această balanță îl are existența ...eficacitatea tratamentului antifibrotic, ca și efectele negative ale tratamentului imunosupresor la pacienții cu FPI. Astfel, un tratament “de probă” trebuie să se bazeze tot pe decizia multidisciplinară, care ...și de prezența aspectului de fagure de miere la HRCT.
Hemosideroza pulmonară idiopatică

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...observă anemie hipocromă hiposideremică (frecvent severă și recidivantă după tratament) și nivele crescute de feritină serică (fierul din macrofagele alveolare stimulează producția de feritină de care se leagă, ...cu administrare intravenoasă 3 zile sau asociere de tratament imunosupresor (azatioprina, hidroxiclorochina, 6-mercaptopurina sau ciclofosfamida). Desigur tratamentul de urgență al hemoptiziei trebuie instituit când e nevoie. La pacienții ...crescut. Alte terapii de suport: oxigenoterapia, transfuzii sangvine, ventilație mecanică.
Sarcoidoza

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...știut că: majoritatea pacienților cu sarcoidoză se vindecă fără tratament specific în 12 până la 18 luni şi pot duce o viață perfect normală; sarcoidoza nu este de ...remisiunea fără tratament sau de a iniția un tratament imunosupresor de lungă durată.Activitatea bolii nu este în sine un semn de severitate și nu necesită neapărat tratament: una ...remisiunea este posibilă în mai mult de jumătate din cazuri.
Nefropatia cu IgA

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...pacienti cu nefropatie cu IgA au aratat ca tratamentul cu ulei de peste pentru 2 ani reduce alterarea functiei renale dar o metaanaliza a aratat ca ...mofetil. O metaanaliza arata beneficii in folosirea tratamentului imunosupresor in asociere cu corticoterapia. Un studiu randomizat realizat in Japonia la copiii cu nefropatie cu ...tratamentul corespunzator gradului de severitate sunt corelate cu prognostic bun.
Papiloamele cutanate

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...în evoluție pot atinge dimensiuni foarte mari, ele necesită tratament chirurgical de extirpare. Este contraindicată extirparea papiloamelor acasă sau tratarea acestora prin intermediul tratamentelor naturiste. [1], [2] Cauzele ...imunodeficienței umane (SIDA), în rândul persoanelor aflate sub tratament imunosupresor, al căror sistem imunitar este deprimat şi în rândul persoanelor diagnosticate cu diferite tipuri de eczeme, din cauza ...gâtului care, în timp, au evoluat spre malignizare. [1], [2]
Necroza avasculară a capului femural

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...necroza aseptica de cap femural sunt: tratamentul îndelungat cu corticosteroizi în doze mari, hipercortizolism (boala Cushing) consumul cronic de alcool are efecte ... transplant de organe (ca urmare a tratamentului imunosupresor) neoplazii (boli limfoproliferative asociate cu sindromul de liză tumorală) fumatul de țigarete ... colaps al capului femural. (1, 2, 6, 8, 10)
Rinofaringita acută

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...de virusuri. Conduita terapeutică recomandată vizează în majoritatea cazurilor tratamentul simptomatic, cel etiologic fiind indicat doar în prezența unei infecții bacteriene, cu posibila apariție a complicațiilor. Rinofaringita virală ...implică prezența anumitor afecțiuni (HIV, SIDA, neoplasme) sau tratamentul imunosupresor, corticoterapia. (2)   Anatomie și patogenie Din punct de vedere anatomic, elementele interesate în cadrul rinofaringitei acute sunt reprezentate de vestibulul ...unei afecțiuni respiratorii preexistente (astm bronșic sau emfizem) . (2)
Neuropatia, nevralgia și nevrita

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...(3, 4, 5, 7, 8) Tratamentul neuropatiei Principala metodă de tratament este tratarea cauzei neuropatiei periferice. Pentru neuropatia diabetică este importantă menținerea echilibrului glicemic și îmbunătățirea complianței pacientului la ...cazul Polineuropatiei cronice inflamatorie demielinizante. Alte metode includ tratamentul imunosupresor sau plasmafereza.Tratamentul pentru durerea neuropată include ca medicamente de primă linie, antidepresive triciclice (amitriptilina, imipramina, nortriptilina), anticonvulsivante (pregabalin, ... administrare de antalgice și antiinfla...
Boala Crohn și sarcina

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...masculine. Totuşi sunt unele cazuri în care medicaţia sau tratamentul chirurgical impuse de evoluţia bolii, pe de o parte, şi impactul afecţiunii asupra stării generale a ...grad de risc scăzut asupra sarcinii, cu excepţia metotrexatului (imunosupresor), a antiinflamatoarelor steroidiene (prednison) şi a anumitor antibiotice. Dacă luaţi orice medicament pe timpul sarcinii este deosebit de important ...remisiei simpomelor bolii Crohn pe parcursul primei sarcini. [6]
Psoriazis

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...fototerapie. Formele severe de boală necesită administrarea terapiei imunosupresoare, tratamentului biologic sau Metotrexat. Tratament cu administrare topică Dintre medicamentele cu administrare locală în cadrul psoriazisului amintim unguentele și ...difuze. Ciclosporina este un medicament imunosupresor administrat în scheme terapeutice timp de câteva luni, cu potențial nefrotoxic și deprimarea marcantă a sistemului imunitar. ...crescut de apariție a neoplasmului cutanat. [1], [2], [3], [4]
Leucemia acuta limfoida - LLA

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...daca nu este tratata, dar de obicei raspunde la tratament. Semne si simptome Persoanele care sufera de leucemie acuta limfoida prezinta deseori simptome asemanatoare gripei, ceea ce intarzie stabilirea diagnosticului ...pacient, grefa de maduva osoasa necesita instituirea unui tratament imunosupresor, ce consta intr-o chimioterapie scurta si intensa. Pe toata durata tratamentului, receptorul se afla intr-o stare de protectie ...grefa de celule tinere numite celule-stem provenind din sangele pacientului.
Osteoporoza secundara

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...pot fi silentioase. Managementul osteoporozei secundare presupune tratamentul afectiunii care determina osteoporoza, shimbarea terapiei care afecteaza scheletul si terapie antiosteoporotica specifica. Se administreaza calciu ...prin inflamatia determinata de citokine si de tratamentul imunosupresor. Administrarea tiazolidindionelor, inhibitorilor de aromataza si dezvoltarea chirurgiei bariatrice determina osteoporoza secundara. Mecanismul aparitiei osteoporozei secundare Afectiuni ...exogena afecteaza osul prin multiple efecte celulare, inhiband sinteza osoasa prin inducerea...
Tireotoxicoza

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...care determină eliberarea hormonilor depozitați. (4) Medicamentele antitiroidiene sunt principalul tratament inițial (thioamidele precum carbimozolul sau metaboliții săi activi, methimazol, sunt medicamentele de elecție). O administrare prelungită conduce ...fi comparabil cu cel observat în tirotoxicoză. După sinteza hormonilor tiroidieni, glanda secretă în principal T4. Aproape 80% din T3 circulant este derivat din monodeiodinarea T4 ...conversia T4 la T3. Thioamidele au și un efect imunosupresor clinic important, incluzând scăderea anticorpilor antitirotropin-...
Scleroza in placi

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...inaintata, evolutia bolii este mai rapida. Nu exista un tratament care sa vindece boala, simptomatologia poate fi doar ameliorata. Moartea survine prin fenomene bulbare sau prin infectii intercurente ...in mai multe serii de cate 14 zile. Tratamentul imunosupresor se face cu cortizon si ACTH. Medicatia cu efect metabolic remielinizant foloseste vitaminele din complexul B, in special ...rand se utilizeaza si mijloace de reeducare si reintegrare sociofamiliala.
Cancerul anal

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...Pentru a evalua tumora, extinderea sa și posibilitățile de tratament, se realizează investigații suplimentare precum anoscopia/ proctoscopia (examinarea vizuală, cu un instrument special, a anusului și rectului), computer-tomografia ...cancerul anal, principalul factor de risc legat de transformarea malignă pare a fi infecția cu virusul papiloma uman (HPV). Acesta poate produce negi (papiloame) în regiunea ...Astfel se explică de ce persoanele sub tratament cronic imunosupresor (cum sunt cei care au primit un transplant de organ) sau pacienții cu HIV/ SIDA au ... administrare...
Polineuropatia cronica inflamatorie demielinizanta

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...ciuda acestor limitari diagnostice si clinice, diagnosticul si tratamentul precoce sunt importante in prevenirea pierderii ireversibile a axonilor si imbunatatirea recuperarii funtionale. (1)  Absenta unor criterii ...tratate adecvat. Terapia de electie se bazeaza pe agentii imunosupresori sau imunomodulatori. (5) Terapia imunosupresoare/imunomodulatoare Acesti agenti cuprind: imunoglobuline intravenoase, plasmafereza, ...purinei care scade metabolismul purinelor si poate inhiba sinteza ADN si ARN. Reduce dizabilitatea si simptomele polineuropatiei demielin...


Mai multe despre Tratament imunosupresor (căutare avansată)
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.