Tratament imunosupresor

Boala Degos

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...a complementului a fost folosit cu succes pentru tratamentul formei sistemice de boală. Se crede de asemenea că declanșarea bolii poate avea loc ca urmare a ...vasculită de etiologie necunoscută nu răspunde la tratament imunosupresor. Complicații Hemoragii gastro-intestinale, infarct intestinal, fistule, perforații intestinale cu peritonită, infarcte cerebrale, infarcte ale măduvei spinării, ...nivelul zonei centrale a țesutului examinat se evidențiază dermatită, transformarea scuamoasă a joncțiunii dermo-epidermice, dispariția depozitelor de melanină și atrofia epidermului. ...
Sindroame de hemoragie alveolară difuză

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...diagnostic diferențial și o succesiune specifică de examinări și tratamente. Diagnosticul diferențial este amplu și include bolile autoimune, în care sunt incluse vasculitele sistemice ...ales când hematocritul scade continuu. Prognostic și tratament: Plasmafereza și tratamentul imunosupresor au îmbunătățit semnificativ prognosticul rezervat al acestei boli. Prin plasmafereză sunt îndepărtați anticorpii care produc leziunile, iar medicamentele ...care nu răspund la tratament vor primi și medicație imunosupresivă.
Sindromul ochi uscat - Kratoconjunctivita sicca

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...de boli, ori apare ca efect secundar în tratamentele medicamentoase. Este o problemă de sănătate comună și se estimează că afectează circa 10-30% din populație, ...Instilații locale cu ciclosporina A – singurul agent imunosupresor aprobat pentru utilizarea în sindromul ochiului uscat; nu determină efecte secundare sistemice, chiar când este utilizată ...principalele măsuri care pot fi luate de către pacient. (1)
Limfomul cutanat

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...tipuri de cancer, cu aspecte clinice, comportament, prognostic și tratament diferite. Majoritatea limfoamelor cutanate sunt cu celule T, mai ales pe seama unei afecțiuni numite mycosis fungoides. Limfoamele ...cu deficiențe imunitare (SIDA, persoane transplantate, cu tratament cronic imunosupresor) dezvoltă mai frecvent un limfom cutanat Infecții – pe lângă infecția HIV, în anumite regiuni ...fiind diagnosticarea și tratarea la timp a leziunilor. [4, 5]
Fibroza pulmonară idiopatică

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...avansată la momentul diagnosticului și se deteriorează în ciuda tratamentului. O PaO2 normală în momentul prezentării și un număr redus de focare fibroblastice pe biopsie îmbunătățesc prognosticul. Prognosticul ...și antibiotice pentru pneumonii. Terapia combinată, prednison (corticosteroid) + imunosupresor (medicamente citotoxice-ciclofosfamidă, azatioprină), a fost exclusă din schemele terapeutice ale FPI după ce un studiu recent (PANTHER) a ...digestive (disconfort gastric, vărsături, diaree) și fotosensibilizare.Antifibroticele care inhibă sinteza de colagen (rela...
Criza tireotoxică

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

... cazurile în care nu s-a realizat diagnosticul și tratamentul precoce.   Este important de cunoscut faptul că furtuna tireotoxică se întâlnește mai frecvent la persoanele de sex feminin (de ...terapia cu iod radioactiv; medicamente: pseudoefedrină, anticolinergice și antiinflamatoare nesteroidiene (AINS-uri cum ar fi salicilații – acidul acetilsalicilic). La copii, criza tireotoxică este cel mai frecvent ...cu activitatea enzimei TPO (peroxidaza tiroidiană) implicată în sinteza hormonilor tiroidieni. De asemenea, aceste substanțe interfere...
Infectii dupa transplant de organ parenchimatos

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...Tinand cont de toate aceste elemente, rezulta importanta diagnosticarii, tratamentului si profilaxiei infectiei cu citomegalovirus la primitorii de organe parenchimatoase.Dupa jumatate de an de la realizarea transplantului, pacientii ...la realizarea transplantului renal, fiind favorizata de utilizarea tratamentului imunosupresor pentru combaterea unui episod de rejectie. Atunci cand boala se localizeaza la nivel pulmonar, pe radiografia de torace ...cu cele deja discutate la primitorii de alte organe parenchimatoase.
Alergii oculare

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...ales pe anamneză. În plus, nu există un tratament specific iar efectul anti-alergicelor şi antiinflamatoarelor este variabil. Simptomele conjunctivitei alergice peranuale sunt nespecifice (senzaţie de ... oral: antihistaminice, corticosteroizi (în exacerbări severe), agenţi imunosupresori, antivirale (în combinaţie cu agenţii imunosupresori, pentru prevenirea keratitei herpetice) debridare chirurgicală sau ... Dacă simptomele reapar, se recomandă schimbarea lentilelor de contact.
Abcesul splenic

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...Incidența poate fi în creștere din cauza folosirii agenților imunosupresori și a prevalenței stărilor de imunosupresie, a creșterii duratei de supraviețuire a pacienților leucemici și a ...(tomografia computerizată, ecografia abdominală) permite diagnosticul precoce și ghidează tratamentul, ameliorând astfel prognosticul. (3)   Anatomia splinei Splina normală a unui adult cântărește până la 150 de grame și are ... pseudochistul sau fistula pancreatică, trombocitoza postsplenectomie. (8) (3)
Anemia aplastică

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...transplant de maduvă osoasă, pentru a suplimenta pancitopenia. Dacă tratamentul nu este instituit precoce, anemia aplastică se agravează progresiv, având o evoluție rapidă şi potenţial fatală.   Epidemiologie Între 1980 şi ...atât şansele de succes ale grefei sunt mai mari. Agentii imunosupresori Dacă anemia este cauzată de o autodistrugerea celulelor sistemului imunitar, pacientului îi pot fi administrate medicamente imunosupresoare. Acestea diminuează ...suprasolicitată. De aceea, este important ca inima să fie menajată.
Sindromul Parry-Romberg

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...procesul intra intr-o faza stabila. (3) Nu exista tratament curativ sau care sa opreasca progresia sindromului Parry-Romberg. Chirurgia reconstructiva sau microvasculara poate fi utila pentru ...tesutul grasos. (5) Tratament Tratamentul medical poate implica agenti imunosupresori cum este methotrexatul, corticosteroizii, ciclofosfamida si azatioprina. Nu au fost conduse inca studii randomizate pentru a ...recomandat doar dupa ce boala isi opreste evolutia. (5)
Alergii cutanate

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

... (administrați local pe leziune) sunt cel mai frecvent tratament prescris în alergiile cutanate, alături de alte tratamente simptomatice care determină ameliorarea simptomelor generale, dintre care ...organismului precum haptenele. Pentru activarea acestora este necesară transformarea chimică prin oxidare în aerul ambiental pentru formarea hidroperoxizilor. Aceste substanțe sunt incluse în anumite parfumuri ...la alte tratamente precum: imunomodulatori topici sau agenți imunosupresori.Imunomodulatorii topici sunt o altă clasă de medicamente aprobată pentru trat...
Dishidroza

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...de dishidroza sunt autolimitante, fara a necesita un tratament. Frecventa absenta a ameliorarii conditiei la tratament poate fi frustranta pentru pacient si medic.Dishidroza urmeaza o ...studii cu reducerea semnificativa a eczemei si pruritului. Agentii imunosupresori Pentru pomfolixul refractar, sever, pot fi folosite azatioprina, metotrexatul, micofenolatul de mofetil, ciclosporina sau etanerceptul. Intr-un studiu, ...berea, varza, cacao, ciocolata, cafeaua, ficatul, nucile, faina integrala.
Lupus eritematos discoid (lupusul eritematos cutanat cronic)

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...topici si antimalarice este adesea eficienta. Totusi, agentii imunosupresori si imunomodulatori pot fi necesari in cazurile recalcitrante. Pacientii trebuie sfatuiti sa evite expunerea la soare si ...sistemic si pot apare la 5% dintre cazuri. Tratament Scopul tratamentului lupusului discoid este de a imbunatati aspectul pacientului, de a controla leziunile existente si de a limita ... sugestive din leziunile cronice de lupus discoid este indicata.
Nefropatia gravidica

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...după parturiție, femeia fiind supusă până la termen unui tratament suportiv precum stentarea ureterală cu caterer ureteral double J. Obstrucția ureterală poate fi unilaterală, caz în care se ...în cazul gravidelor cu transplant renal sunt: agenții imunosupresori cresc riscul de hipertensiune în timpul sarcinii, preeclampsia apare la o treime dintre gravidele cu transplant ...asociată cu nașterea de feți cu greutate mică. [4], [5].
Boala Weber-Christian (paniculita nodulara febrila)

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...adolescenti a subliniat valoarea corticosteroizilor si a agentilor imunosupresori. Au fost raportate raspunsuri terapeutice la folosirea agentilor fibrinolitici, hidroxicloroquinei, azatioprinei, thalidomidei, ciclofosfamidei, tetraciclinei, ciclosporinei, ...organelor poate necesita medicamente specifice. Nu se recomanda tratamentul chirurgical. (1) (6)   Prognostic Prognosticul pentru pacientii cu paniculita Weber-Christian variaza. In cazul manifestarilor cutanate primare evolutia clinica ...intestinelor, splinei, rinichilor sau a suprarenalelor pot deceda. (6)
Lupusul neonatal

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...necesară nicio intervenție [6].Fotoprotecția solară este utilă în tratamentul lupusul eritematos cutanat, dar probabilitatea ca un nou-născut să fie expus solar excesiv este redusă. Cu toate ...[6, 8].Datorită caracterului tranzitor al lupusului neonatal, agenții imunosupresori de tipul hidroxiclorochinei cu o acțiune întârziată și cu potențial crescut de toxicitate, nu sunt indicați. ...termen lung care să urmărească evoluția acestor copii [3-6].
Sindromul CREST

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...și proliferarea celulelor producătoare de colagen - fibroblaste și sinteza de citokine inductoare de fibroză precum TGF-beta (transforming growth factor-beta), PDGF (platelet derived growth factor) și IL-4 (interleukina ... Sarcoidoză (1, 3, 8) Tratament Principiile tratamentului Principalul obiectiv este limitarea progresiei bolii - acest obiectiv depinde de stadiul în care ...în funcție de gradul afectării, se pot folosi agenți imunosupresori precum Ciclofosfamida, Metotrexatul sau Micofenolatul de mofetil. Telangiectazia - poate fi folosit trata...
Reacția autoimună - Sistemul imunitar

» Secțiunea: Anatomie și fiziologie

... Răspunsul bun al pacienților la corticoterapie, cortizonul fiind un imunosupresor Declanșarea bolilor autoimune Actualmente se cunosc peste 30 de boli autoimune sau cu mecanism de declanșare ...declanșat, toate bolile autoimune sunt caracterizate fie prin sinteza de autoanticorpi, fie prin generarea de limfocite T autoreactive. O particularitate a acestor boli apare la pacienții ...medicamente care declanșează lupusul precum izoniazida folosită în tratamentul tuberculozei, procainamida folosită în tratamentul aritmiilor cardiace și hidralazina folosită în t...
Anticorpii - Sistemul imunitar

» Secțiunea: Anatomie și fiziologie

... într-o structură antigenică propriu-zisă. Recunoașterea antigenică și transformarea situsului combinativ pentru antigen într-o structură antigenică propriu-zisă se face prin contactul și alăturarea a două sau ...umorale secundare. Interleukina 4 este cea care favorizează sinteza imunoglobulineor G și în același timp este responsabilă de activarea mecanismului de switch imunologic sau comutare ...pentru infecțiile cronice, pentru orientarea diagnosticului și stabilirea tratamentului. Creșterea policlonală a IgG apare în sindromul imunodeficienței dob&acir...
Perspectivele de succes - Transplantul pulmonar

» Secțiunea: Boli Related

...infectiile si riscul de respingere a organului strain. Tratamentul imunosupresor expune pacientul unui risc major de infectie si de multe ori este foarte dificil sa se diferentieze o ...ori, reactiile acute de respingere raspund pozitiv la intensificarea tratamentului imunosupresor. Reactiile multiple de respingere reprezinta un factor de risc pentru dezvoltarea bronsiolitei obliterante. Bronsiolita obliteranta reprezinta o ...transplant pulmonar este, in momentul de fata, de 13 ani.
Procedura de transplant pulmonar - Transplantul pulmonar

» Secțiunea: Boli Related

...operatiei durerile perturba functia respiratorie, se impune administrarea unui tratament antialgic adecvat. Exercitiile respiratorii se executa la scurt timp dupa administrarea de antialgice, pentru o colaborare buna din ...aparare si se inmultesc in organism. De aceea, tratamentul imunosupresor trebuie elaborat cu multa grija pentru a gasi un echilibru intre toleranta fata de tesutul strain corpului si ...se deosebeste de cel administrat in transplantul altor organe parenchimatoase.
Transplantul cardiac

» Secțiunea: Boli Related

...cardiace. Atunci când insuficienţa cardiacă nu răspunde la tratament medicamentos, intervenţional sau alte tipuri de chirurgie cardiacă, transplantul cardiac este indicat [1, 4, 7] 2. Angina ... risc crescut de infecţii în urma tratamentului imunosupresor, capacitatea de apărare împotriva germenilor fiind afectată simultan cu reducerea reacţiei imune la organul transplantat; ...riscul crescut de rejet apărut după naşterea copilului. [3]
Transplantul pulmonar

» Secțiunea: Boli Related

transplant pulmonar a fost realizat in 1963. Odata cu introducerea imunosupresorului Cyclosporin la inceputul anilor 80, a devenit posibila folosirea transplantului ca tratament de electie in cazul bolilor pulmonare in stadiu terminal. Transplantul pulmonar este de 3 tipuri: ...donatorilor este in crestere, necesarul de organe nu este acoperit.
Vaccinul tifoidic - Listă vaccinuri

» Secțiunea: Ghid de sănătate

...afectează sistemul imun Persoana este sub tratament imunosupresor (steroizi) de mai mult de 2 săptămâni Persoana este bolnavă de cancer ...pe termen lung, ce implică adesea sistemul nervos central. (8)
1 2


Mai multe despre Tratament imunosupresor (căutare avansată)
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.