Vederea fotopica

Vederea fotopica este vederea ocular in conditii bine stabilite. La oameni si multe alte animale aceasta permite perceptia culorilor mediate de celulele cu conuri. Ochiul uman foloseste trei tipuri de conuri pentru a imparti lumina in trei benzi de culoare. Pigmentii biologici ai conurilor au absorbtiei maxima la lungimi de unda de 420 nm pentru albastru, 534 nm pentru verde si 564 nm pentru galben.




Vederea mezoptica

» Secțiunea: Dicționar

...Vederea mezoptica este o combinatie intre vederea scotopica sic ea fotopica in conditii de lumina slaba dar nu intuneric.
Dezlipirea de retina

» Secțiunea: Boli și afecțiuni

...a peretului globului ocular. Este alcatuita din celule senzoriale (fotoreceptoare), celule nervoase (bipolare, ganglionare, amacrine si orizontale) si celule de sustinere, toate acestea dispuse in 10 straturi. Celulele ...fovee si sunt adaptate pentru vederea in lumina puternica (fotopica), distingerea formelor si culorilor. Acestea au rolul de a receptiona stimulii luminosi. Energia luminoasa degradeaza fotopigmentii acestor celule ...de retina se poate produce in urma unei rupturi sau gauri retiniene (dezlipire regmatogena), in urma acumularii de lichid in spatiul subretinian sau pri...
Ochiul (analizatorul vizual)

» Secțiunea: Anatomie și fiziologie

...3 elemente: iris, corp ciliar şi coroidă. III. retina sau tunica internă nervoasă I Sclerocorneea Are forma globului ocular, fiind tunica situată la exterior ce are o structură fibroasă. ...orificiu anterior, nivel la care se continuă cu corneea, trecerea realizându-se la nivelul limbului sclerocorneean; - un orificiu posterior ce este străbătut de nervul optic. Din punct ...- pleoape; - conjunctivă; - aparatul lacrimal; - muşchii extraoculari.


Mai multe despre Vederea fotopica (căutare avansată)