Zaharoza

Humana AR lapte

» Secțiunea: Medicamente

...Laptele Humana AR este o formula AntiRegurgitare. Sugari cu tendinta crescuta de regurgitare - ca unic aliment sau in completarea ...durata hranirii cu biberonul Prezinta intoleranta la gluten, fructoza si zaharoza. Este usor digerabil, continand grasimi vegetale. Este imbogatit cu taurina, ce favorizeaza absorbtia grasimilor si dezvoltarea sistemului nervos. Reduce refluxul gastro-esofagian si regurgitatiile, deoarece contine faina de roscove, un ingredient natural, vascos ce nu are valoare calorica ...lapte devine in acest fel cremoasa si satioasa. Asigura cresterea...
Levan

» Secțiunea: Dicționar

...activitate optica, produsa de anumite microorganisme pe mediile de zaharoza. Producerea de levan este un criteriu important de diferentiere intre Streptoccocus salivarius si Streptoccocus sanguis, care produce dextran pe mediile cu zaharoza.
Aspartam

» Secțiunea: Dicționar

...indulcitor; este de 200 de ori mai dulce decat zaharoza (zahar).
E444

» Secțiunea: Dicționar

E444 sau acetat izobutirat de zaharoza este un emulgator artificial. Nu s-a realizat o evaluare completa a aditivului.
Leuconostoc

» Secțiunea: Dicționar

...putand produce un strat mucos abundent in medii cu zaharoza. Cresc pe medii obisnuite. Se intalnesc in lapte si in fructe.
E507

» Secțiunea: Dicționar

...artificial, care se foloseste pentru prepararea siropului invertit de zaharoza si a unor condimente. Atunci cand se combina cu formaldehida are efecte teratogene sau carcinogene. Acest aditiv este considerat inofensiv.
Dizaharid

» Secțiunea: Dicționar

...acidul uranic, legate printr-o legatura ozidica. sunt dizaharide reducatoare (zaharoza sau trehaloza) si dizaharide nereducatoare (maltaza, izomaltaza, lactaza, celobiaza).
Diholozid

» Secțiunea: Dicționar

...leaga prin legatura ozidica. Exista diholozide nereducatoare, de exemplu zaharoza sau trehaloza si diholozide reducatoare, precum maltaza, izomaltaza, lactaza, celobiaza.
E150-caramel simplu

» Secțiunea: Dicționar

...care se obtine prin incalzirea glucidelor alimentare (glucoza, fructoza, zaharoza, amidon). Pentru caramelizare se folosesc acizi, baze, saruri. Acest compus are ca efecte secundare hiperactivitate, distensii intestinale, hipertrofia rinichilor, distruge vitamina B, afecteaza cromozomii.
E957

» Secțiunea: Dicționar

...alcatuita din taumatina I si II, fiind izolata dintr-o planta din Africa de est Taumatococcus damielli in 1972 de Van der Wel si Loewe, prin extractia cu apa si ultrafiltrare. Din punct de vedere chimic este o polipeptida alcatuita din 207 aminoacizi. Este mai dulce de 1500-2500 ori mai mult decat zaharoza. Este solubil in apa 600g/l apa la 25 grade C, fiind stabil la 100 grade C si pH ...un gust dulce foarte persistent. Acest aditiv este considerat inofensiv.
E954

» Secțiunea: Dicționar

...E954 sau zaharina si sarurile ei de sodiu, potasiu, calciu este un edulcorant intens, artificial, fara valoare calorica, descoperit in 1879 de Fahlberg si Remsen. Din punct de vedere chimic este 1, 1-dioxid de 3-oxo-2, 3 dihidrobenzo izotiazol. Se produce plecand de la toluen sau acid antranitic. Este mai dulce de 300-500 ori mai mult decat zaharoza. Este solubil in apa 1000g/l apa la 20 grade C, fiind stabil la caldura si pH 3, 5-8, 0. Are un gust ...Nu se metabolizeaza in organism, fiind eliminat pe cale urinara. Este in grupa 2b ca agent cancerigen. Doza zilnica recomandata este de ...
E959

» Secțiunea: Dicționar

...in 1960 de Horowitz si Gentili. Din punct de vedere chimic este un derivat al familiei flavonelor prezente in mod natural in portocale. Neoherperidina, glicozida din portocalele amare ...ori mai mult decat o solutie de 8% de zaharoza. Are un gust de menta cu efect racoritoe. Se metabolizeaza in organism, la nivelul microflorei intestinale in floroglucinol si acid dihidroizoferulic. Doza zilnica recomandata este de 5 mg/kg. Nu se recomanda consumul frecvent si depasirea dozei zilnice admise.
Aveţi cunoştinţe despre alimentele de bază şi vă alimentaţi sănătos?

» Secțiunea: Forum medical

...că de mai bine de 2 săptămâni studiez nutriţia omului). Mi-ar face o deosebită plăcere să-mi împărtăşiţi din cunoştinţele dv., ca împreună să putem învăţa să mâncăm mai sănătos. Aştept ...calitatea I a organismului, ea furnizând toţi aminoacizii esenţiali (Izoleucina (Ile), Leucina (Le), Lizina (Lys), Metionina (Met), Fenilalanina (Phe), Treonina (Thr), Triptofanul (Trp) şi Valina (Val)), unele vitamine (vitamina D, B complex) şi unele minerale (seleniu, zinc, fier), însă este recunoscută pe plan modial de nutriţionişti ca neconţinând niciun gram de fibre sau glucide. â–ª INDICAŢI...
1 2


Mai multe despre Zaharoza (căutare avansată)